menu
zoek

Nieuws Limmen

Facebook delen

Kerk Limmen was hart van het dorp, 'voor een rouwtje en een trouwtje'

vrijdag 4 mei 2018, 13:40 uur

Een dag na de uitslaande brand in de Corneliuskerk in Limmen blijkt de schade groot. Het dak en het schip van de kerk zijn grotendeels verwoest. De pastorie en de toren raakten niet erg beschadigd, is te zien op beelden uit de kerk.


» NOS

vrijdag 4 mei 2018, 06:00 uur
Limmen ontwaakt met zwaar beschadigde Corneliuskerk na verwoestende brand
RTV N-HLIMMEN De verslagenheid in Limmen is groot. De Corneliuskerk in het hart van het dorp werd gisteren getroffen door een grote brand. Dorpsbewoners stonden gisteren vol ongeloof te kijken hoe hun kerk in vlammen op ging.
» RTV N-H
donderdag 3 mei 2018, 21:14 uur
Burgemeester geschokt door brand in Corneliuskerk: "Zwarte dag voor Limmen"
RTV N-HLIMMEN De burgemeester van Castricum heeft met verslagenheid gereageerd op de grote brand in de Corneliuskerk in Limmen. Hij ging vanavond ook naar de plek des onheils om poolshoogte te nemen van de situatie.
» RTV N-H
donderdag 3 mei 2018, 20:40 uur
Zeer grote brand verwoest Corneliuskerk Limmen: "Het is vreselijk triest"
RTV N-HLIMMEN Een zeer grote brand heeft een groot deel van de bekende Corneliuskerk in Limmen verwoest. Aan het begin van de avond ontstond er brand op het dak en al snel waren de rookpluimen tot in de verre omgeving te zien. Rond 20.30 uur had de brandweer het vuur onder controle.
» RTV N-H
donderdag 3 mei 2018, 20:30 uur
Uitvaartcentrum geëvacueerd na brand in Limmen: "Een horrorscenario"
RTV N-HLIMMEN De Corneliuskerk in Limmen is vanavond getroffen door een allesverwoestende brand. Op het moment van de brand lag er een overledene opgebaard in het aangrenzende uitvaartcentrum. De kist met de overledene is veiliggesteld door toegesnelde brandweermannen.
» RTV N-H
donderdag 3 mei 2018, 19:30 uur
Zeer grote brand in kerk in Limmen onder controle
NU.nlIn de Corneliuskerk in het Noord-Hollandse Limmen woedde donderdag een grote brand. De brandweer moest met groot materieel uitrukken. Er zijn geen gewonden gevallen, rond 19.20 uur was het vuur onder controle.
» NU.nl
donderdag 3 mei 2018, 19:01 uur
Zeer grote brand in Corneliuskerk Limmen: "Het is vreselijk triest"
RTV N-HLIMMEN Er woedt op dit moment een grote brand in de Corneliuskerk in Limmen. Het dak van de kerk staat in brand en de schade lijkt gigantisch.
» RTV N-H
donderdag 3 mei 2018, 18:51 uur
Opgebaard lichaam geëvacueerd om uitslaande brand in historische kerk Limmen
Brabants DagbladDe Corneliuskerk in Limmen (N-H) is vanavond grotendeels verwoest door een brand. Van een groot deel van de kerk staan alleen de stenen muren nog. Aan de voorkant zijn de kerktoren en een pas gerestaureerd orgel behouden gebleven, evenals de pastorie. Waardoor de brand ontstond, is nog niet duidelijk.
» Brabants Dagblad
donderdag 3 mei 2018, 18:51 uur
Opgebaard lichaam geëvacueerd om uitslaande brand in historische kerk Limmen
PZCDe Corneliuskerk in Limmen (N-H) is vanavond grotendeels verwoest door een brand. Van een groot deel van de kerk staan alleen de stenen muren nog. Aan de voorkant zijn de kerktoren en een pas gerestaureerd orgel behouden gebleven, evenals de pastorie. Waardoor de brand ontstond, is nog niet duidelijk.
» PZC
donderdag 3 mei 2018, 18:42 uur
Zeer grote brand in kerk in Limmen
NU.nlIn de Corneliuskerk in het Noord-Hollandse Limmen woedt donderdag een grote brand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.
» NU.nl
donderdag 3 mei 2018, 18:38 uur
Zeer grote brand in Corneliuskerk in Limmen
Hart van NederlandDe Corneliuskerk in het Noord-Hollandse Limmen is donderdag grotendeels verwoest door een brand. Alleen de stenen muren van een groot deel van de kerk staan nog. Aan de voorkant zijn de kerktoren en een pas gerestaureerd orgel behouden gebleven, evenals de pastorie.
» Hart van Nederland
donderdag 3 mei 2018, 18:25 uur
Flinke schade door brand in kerk Limmen
NOSDe grote uitslaande brand in de Corneliuskerk in Limmen is grotendeels uit. Het nablussen zal nog wel de hele nacht duren, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Omdat hierbij nog rook vrijkomt, blijft het advies om ramen en deuren gesloten te houden van kracht.
» NOS
donderdag 3 mei 2018, 18:01 uur
Zeer grote brand in kerk Limmen
RTV N-HLIMMEN Er woedt op dit moment een grote brand in de Corneliuskerk in Limmen. De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Limmen

4 mei 13:40Kerk Limmen was hart van het dorp, 'voor een rouwtje en een trouwtje'
15 januari 07:19Vakbond CNV eist rem op arbeidsmigranten
11 april 14:45VIDEO: Damesvoetbalteam redt schaap uit sloot tijdens rust
RSS.