menu
zoek

Nieuws Lippenhuizen

Twee personen overleden na ernstig ongeval

zaterdag 7 oktober 2017, 18:46 uur

Bij een ernstig verkeersongeval op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee personen uit Drachten om het leven gekomen. Beide personen, een man van 44 jaar en een vrouw van 64 jaar, zaten samen in de auto. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. De drie inzittenden van de andere auto raakten niet gewond.

Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Wel duidelijk is dat er geen sprake was van een frontale aanrijding. Onderzocht wordt of beide voertuigen elkaar hebben geraakt waarna de bestuurder uit Drachten de controle over het voertuig is verloren. De auto die door de 44-jarige man uit Drachten werd bestuurd kwam tegen een boom tot stilstand. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. Vanwege het onderzoek is de bestuurder van de andere auto aangehouden. Het gaat om een 72-jarige man uit Jubbega. Getuigen gezocht De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Om die reden heeft de Verkeersongevallenanalyse (VOA) sporenonderzoek gedaan op de Sweachsterwei. Ook worden beide betrokken auto’s aan een nadere inspectie onderworpen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval of iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). 

Verkeer in Lippenhuizen

» Politie.nl


Kaart nieuws Lippenhuizen. Locatie nieuws: 53.01744 / 6.09196


zaterdag 7 oktober 2017, 15:27 uur
Twee personen verongelukt in Lippenhuizen
Hart van NederlandBij het Friese plaatsje Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee mensen omgekomen door een verkeersongeval. Bij het ongeluk op de Sweachsterwei waren twee auto’s betrokken. De politie laat weten dat bij het ongeval ook een andere auto betrokken was. De twee slachtoffers zaten samen in een auto.
» Hart van Nederland
zaterdag 7 oktober 2017, 15:18 uur
Twee personen verongelukt in Lippenhuizen
de TelegraafBij het Friese plaatsje Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee mensen omgekomen door een verkeersongeval. Bij het ongeluk op de Sweachsterwei waren twee auto’s betrokken.
» de Telegraaf
zaterdag 7 oktober 2017, 14:09 uur
Auto tegen boom bij Lippenhuizen: Man (44) en vrouw (64) uit Drachten omgekomen
Leeuwarder CourantOp de Sweachsterwei net buiten Lippenhuizen is zaterdag aan het begin van de middag een auto op een boom gebotst. Daarbij zijn een 44-jarige man en 64-jarige vrouw uit Drachten om het leven omgekomen.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Lippenhuizen

31 december 07:25Harderwijkse slaapt in vechtscheidingstentje in voortuin aanstaande ex
7 oktober 18:46Twee personen overleden na ernstig ongeval
25 april 18:05Tientallen koeien afgemaakt na brand in stal Lippenhuizen
RSS.