menu
zoek

Nieuws Lochem

Arbeidsinspectie onderzoekt 'zeker nog een week' bouwplaats in Lochem

donderdag 22 februari 2024, 17:58 uur

De Arbeidsinspectie is zeker nog een week bezig met het onderzoek op de bouwplaats in Lochem waar gisteren twee bouwvakkers om het leven kwamen. Dat meldt een woordvoerder. Ook is in opdracht van het OM een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Waar: Goorseweg in Lochem

» NOS

Kaart nieuws Lochem. Locatie nieuws: 52.16521 / 6.44297 Goorseweg
Goorseweg in Lochem


donderdag 22 februari 2024, 16:06 uur
Gewonden brugongeluk Lochem buiten levensgevaar
Omroep GelderlandDe twee personen die woensdag gewond raakten bij het brugongeluk in Lochem, verblijven nog in het ziekenhuis in Deventer. Dat laat de Arbeidsinspectie een dag na het drama weten.
» Omroep Gelderland
donderdag 22 februari 2024, 15:39 uur
Betrokken hijskraanbedrijven delen kort statement na brugdrama in Lochem: ‘Diep geschokt’
de StentorDe betrokken kraanbedrijven zijn ‘diep geschokt’ over het fatale ongeval in Lochem. Dat geven ze aan in een gezamenlijke verklaring. Het gaat om twee Belgische bedrijven.
» de Stentor
donderdag 22 februari 2024, 15:03 uur
Dodelijk slachtoffer brugongeluk Lochem werkte bij bouwer Aertssen
de TelegraafEen van de dodelijke slachtoffers bij het brugongeluk in Lochem van woensdag werkte voor het Belgische bouwbedrijf Aertssen. Dit concern leverde kranen en hijsmaterieel voor de bouwplaats waar de brug in aanbouw was.
» de Telegraaf
donderdag 22 februari 2024, 13:40 uur
Deze drie partijen zijn nu aan zet in het brugdrama in Lochem
Omroep GelderlandEen dag na het fatale ongeluk in Lochem heerst een oorverdovende stilte op de bouwplaats. Bij werkzaamheden aan de brug over het Twentekanaal schoot een brugboog los en stierven twee mensen. Het werk in Lochem is tot nader order stilgelegd. Het is nu eerst tijd voor grondig onderzoek en daar zijn drie partijen bij betrokken.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 20:59 uur
'Ik stond te trillen', Melanie was bij brugongeluk Lochem
Omroep Gelderland"Er was meteen paniek en ik hoorde bouwvakkers 'reanimatie' schreeuwen. Zelf stond ik te trillen op mijn benen." Verslaggever Melanie Lokate van Omroep Gelderland blikt terug op het fatale brugongeluk in Lochem. Ze maakte het drama vanochtend van dichtbij mee. "Een uur lang kwamen er hulpdiensten aanrijden."
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 20:50 uur
Dodelijke slachtoffers brugongeluk Lochem zijn twee mannen uit België en Polen
NU.nlDe twee mensen die woensdag omkwamen bij het ongeval met een brug in het Gelderse Lochem zijn een Pool en een Belg. Dat meldt de Arbeidsinspectie.
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 20:47 uur
Omgekomen bouwvakkers Lochem zijn Pool en Belg, strafrechtelijk onderzoek gestart
NOSDe twee omgekomen bouwvakkers bij het ongeval vanochtend in Lochem zijn een Belgische en een Poolse man. Dat heeft de Arbeidsinspectie bekendgemaakt.
» NOS
woensdag 21 februari 2024, 19:46 uur
Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart
de TelegraafNaar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.
» de Telegraaf
woensdag 21 februari 2024, 17:16 uur
Dodelijk brugdrama Lochem raakt mensen in het hele land: ‘Tragisch en heftig’
de StentorHet brugdrama in Lochem maakt grote indruk op mensen in het hele land. Dat blijkt wel uit reacties van onder anderen Mark Rutte, demissionair minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en burgemeester Sebastiaan van ’t Erve van Lochem. Op sociale media klinken volop steunbetuigingen. ,,Dit raakt mij zeer.’’
» de Stentor
woensdag 21 februari 2024, 16:25 uur
Twee doden en twee gewonden na vallen stalen brugdeel in Lochem
Blik op NieuwsWoensdagochtend heeft even na 11.00 uur bij de bouw van een brug over het kanaal aan de Goorseweg in het Gelderse Lochem, een ongeval voorgedaan bij het inhijsen van een groot stalen brugdeel.
» Blik op Nieuws
woensdag 21 februari 2024, 16:05 uur
Ooggetuige zag brugdeel Lochem instorten: ‘Dit blijft je altijd bij’
de TelegraafEen groot drama in het Gelderse Lochem, waar bij een ongeluk met een brug in aanbouw tot nu toe twee doden en twee gewonden zijn gevallen. Een deel van een brug dat omhoog werd getakeld, brak volgens ooggetuigen plotseling af. Hoe dit kon gebeuren wordt nu uitgezocht. We spreken persfotograaf Arjan Gotink, die het ongeluk zag gebeuren.
» de Telegraaf
woensdag 21 februari 2024, 16:03 uur
Berging van tweede dodelijke slachtoffer bij brugongeluk in Lochem gestart
NU.nlDe berging van het lichaam van een van de personen die woensdag om het leven kwamen bij het brugongeval in Lochem is gestart. Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat aan NU.nl weten niet meer te zoeken naar andere slachtoffers.
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 15:59 uur
Burgemeester Lochem 'zeer geschokt' door dodelijk brugongeluk
Omroep GelderlandBurgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem zegt zeer geschokt te zijn door het brugongeluk in Lochem. Bij het drama kwamen woensdag twee mensen om het leven en twee anderen raakten ernstig gewond.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 14:25 uur
Twee doden doordat deel van brug in aanbouw instort in Lochem
NU.nlIn het Gelderse Lochem is woensdag een deel van een brug in aanbouw ingestort. Daarbij zijn twee doden gevallen. Twee anderen raakten ernstig gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn wel buiten levensgevaar.
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 13:59 uur
Identiteit doden brugongeluk bekend • kaarsjes voor slachtoffers
Omroep GelderlandTijdens werkzaamheden aan een brug in aanbouw over het Twentekanaal bij Lochem is woensdag een deel van de brug losgeschoten en naar beneden gevallen. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten twee mensen gewond. In dit liveblog melden we het laatste nieuws en alle ontwikkelingen.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 13:50 uur
Brugdeel stort naar beneden: 'We stonden met ongeloof te kijken'
NOSHet had een feestelijk moment moeten zijn in Lochem, maar de bouw van een nieuwe kanaalbrug leidde vanmorgen tot een fataal ongeluk. Van grote hoogte stortte een brugdeel neer op een bouwsteiger. "Bij een hijskraan brak de boog af en die brugboog stortte naar beneden via een stellage waar mensen op stonden", beschrijft verslaggever Melanie Lokate van Omroep Gelderland.
» NOS
woensdag 21 februari 2024, 13:06 uur
Twee mensen overleden bij brugongeluk in Lochem
Omroep GelderlandBij het instorten van een brugboog in Lochem zijn woensdag twee mensen overleden. Dat laat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 13:05 uur
Twee doden en twee gewonden door instorten brug in aanbouw in Lochem: ’Heel heftig en naar’
de TelegraafDoor het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem (Gelderland) zijn twee mensen overleden en twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdeel dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.
» de Telegraaf
woensdag 21 februari 2024, 13:03 uur
Twee doden en twee gewonden nadat deel van brug in aanbouw instort in Lochem
NU.nlIn het Gelderse Lochem is woensdag een deel van een brug in aanbouw ingestort. Daarbij zijn twee doden gevallen. Twee anderen raakten gewond. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 12:43 uur
Eerste beelden: deel brug in aanbouw valt uit takels Lochem
de TelegraafIn Lochem is woensdagochtend een brug in aanbouw ingestort. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Bij het incident zijn meerdere gewonden gevallen.
» de Telegraaf
woensdag 21 februari 2024, 12:27 uur
Video | Cameraman legt moment vlak na instorten brug in Lochem vast
NU.nl
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 12:02 uur
Deel van brug in aanbouw in Lochem ingestort, meerdere mensen bekneld
NU.nlIn het Gelderse Lochem is woensdag een deel van een brug in aanbouw ingestort. Zeker vier mensen zijn daarbij gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.
» NU.nl
woensdag 21 februari 2024, 12:01 uur
Twee doden bij bouw brug Lochem zijn Pool en Belg, strafrechtelijk onderzoek gestart
RTV OostIn Lochem, vlak over de provinciegrens in Gelderland, zijn bij een ongeluk met een brug in aanbouw twee doden gevallen. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De slachtoffers zijn volgens de Arbeidsinspectie Pool en Belg.
» RTV Oost
woensdag 21 februari 2024, 11:50 uur
Drama op bouwplaats Lochem: deel van brug in aanbouw stort in, slachtoffers bekneld
PZCEen boog van een brug in aanleg is naar beneden gestort op een bouwplaats in Lochem. Hierbij zijn naar alle waarschijnlijkheid bouwvakkers om het leven gekomen. Zij waren op en onder het brugdeel aan het werk.
» PZC
woensdag 21 februari 2024, 11:50 uur
Twee doden door groot ongeluk bij nieuwe brug Lochem: ‘De hele boog begon te slingeren’
PZCEen boog van een brug in aanbouw is naar beneden gevallen in Lochem, in de Achterhoek. Hierbij zijn twee doden gevallen. Twee anderen raakten tijdens het ongeval gewond. Zij waren op en onder het brugdeel aan het werk. Dat meldt de Veiligheidsregio, die ook laat weten dat ‘onze eerste gedachten uitgaan naar de naasten van de slachtoffers.’
» PZC
woensdag 21 februari 2024, 11:44 uur
Kanaalbrug stort naar beneden, 'mensen onder brokstukken'
Omroep GelderlandBij het inhijsen van een kanaalbrug in Lochem zijn woensdag mogelijk meerdere mensen onder brokstukken terechtgekomen. Het ging mis toen tijdens werkzaamheden een brugdeel uit de takels viel en naar beneden kwam.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 februari 2024, 11:44 uur
Brug in aanbouw ingestort in Lochem: vier gewonden, drie zwaargewond
de TelegraafDoor het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem (Gelderland) zijn voor zover bekend vier gewonden gevallen. Drie van hen raakten zwaargewond. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdek dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.
» de Telegraaf
woensdag 21 februari 2024, 11:43 uur
Twee doden bij instorting brugdeel op bouwplaats in Lochem
Gelre NieuwsLOCHEM – Bij het instorten van een brugboog in Lochem zijn woensdag twee mensen overleden, volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het incident vond plaats rond 11.15 uur aan de Goorseweg in Lochem, waar een nieuwe brug werd geplaatst over het Twentekanaal. Tijdens deze werkzaamheden raakte een boog van de nieuwe brug los van de […]
» Gelre Nieuws
woensdag 21 februari 2024, 11:14 uur
LIVE | Burgemeester geschokt na brugdrama Lochem: ‘Feestdag is geëindigd in verschrikking’
de StentorTwee bouwvakkers zijn vanochtend om het leven gekomen in Lochem. Daar stortte een deel van een brug naar beneden op een bouwplaats. Twee andere mensen raakten ernstig gewond, zij zijn buiten levensgevaar. De slachtoffers waren op en onder het brugdeel aan het werk. ,,Ineens klonk er een enorme knal.’’
» de Stentor
woensdag 21 februari 2024, 11:14 uur
Twee doden door groot ongeluk bij nieuwe brug Lochem: ‘De hele boog begon te slingeren’
BN DeStemEen boog van een brug in aanbouw is naar beneden gevallen in Lochem, in de Achterhoek. Hierbij zijn twee doden gevallen. Twee anderen raakten gewond.
» BN DeStem
woensdag 21 februari 2024, 11:14 uur
Twee doden door groot ongeluk bij nieuwe brug Lochem, hulpdiensten bezig met bergen lichaam
Brabants DagbladEen boog van een brug in aanbouw is uit de takels gevallen in Lochem, in de Achterhoek. Hierbij zijn twee mensen omgekomen; twee anderen raakten gewond. Zij waren op en onder het brugdeel aan het werk, meldt de Veiligheidsregio, die ook laat weten dat ‘onze eerste gedachten uitgaan naar de naasten van de slachtoffers’.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Lochem

12 april 17:33Vier mensen inhaleren rook in bij forse brand in zonnestudio
5 april 18:43Wolf laat zich niet voorspellen: 'We weten veel, maar niet alles'
7 maart 12:49Onderzoeksraad gaat verder met onderzoek ongeval brug in aanbouw in Lochem
6 maart 22:15Inspectie krijgt na oproep circa 10 tips over brugongeluk Lochem
28 februari 20:33Een week na brugdrama Lochem is er dank voor naoberschap rond 'plaats delict'
24 februari 16:00Nieke zag brugdrama gebeuren: Iedereen hoopt op spektakel, maar dit had niemand willen zien
23 februari 20:32‘Perfecte man’ Lucas komt om in Lochem: ‘Kanker overwonnen, maar de brug werd zijn dood’
23 februari 14:39Arbeidsinspectie over oorzaak brugdrama in Lochem: ‘Niet te snel conclusies trekken’
23 februari 11:17Een van de gewonden bij brugongeluk Lochem heeft ziekenhuis verlaten
23 februari 09:20Experts reconstrueren brugdrama Lochem met beelden: ‘De las heeft het compleet begeven’
23 februari 07:59Werk op bouwplaats Lochem ligt nog zeker een week stil
22 februari 17:58Arbeidsinspectie onderzoekt 'zeker nog een week' bouwplaats in Lochem
21 februari 20:31Omgekomen slachtoffers brugongeval Lochem zijn Pool en Belg
21 februari 19:01Het dodelijke brugongeluk van minuut tot minuut: ‘We keken elkaar aan, is dit echt?’
21 november 12:52Normaal geeft extra concert in Lochem
3 november 07:14Man op slippers aangehouden bij grote verkeerscontrole op A1 bij Deventer
23 oktober 11:15Gewonde bij ‘overval’ in Harfsen: politie zoekt nog naar verdachten
22 oktober 11:51Spookrijdende man (83) uit Lochem moet rijbewijs inleveren na crash
10 oktober 13:51Normaal keert in mei terug op historische grond
11 september 21:10Duitse voortvluchtig aangehouden op camping in Lochem
RSS.