menu
zoek

Nieuws Lottum

Eén aanhouding bij aantreffen drugslab in Lottum

zondag 25 april 2021, 13:01 uur

Vrijdagavond trof de politie in een loods in Lottum een actief ‘drugslab’ aan. De bewoner van de woning bij de loods is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), ontmantelt de installatie. Er is vermoedelijk sprake van de productie van amfetamine.

Waar: Houthuizerweg in Lottum

Het onderzoek naar het aangetroffen ‘drugslab’ is nog in volle gang. De politie onderzoekt of er sprake was van eerdere productie en wat er precies werd geproduceerd. De instap vond vrijdagavond plaats in een loods aan de Houthuizerweg. Tijdens het onderzoek bleek dat het vermoedelijk gaat om een ‘lab’ waarin amfetamine werd geproduceerd. De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is groot. De dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is gespecialiseerd in het ontmantelen van dergelijke opstellingen. Hun werkwijze is afgestemd op mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu. Groot risico Drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via het meldformulier op politie.nl. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab is terug te lezen op de website van de politie.

Drugs in Lottum

» Politie.nl

Kaart nieuws Lottum. Locatie nieuws: 51.44413 / 6.14012 Houthuizerweg
Houthuizerweg in Lottum


maandag 26 april 2021, 10:39 uur
Eén aanhouding bij Lottums amfetaminelab
1LimburgDe politie heeft de bewoner van het huis met de bijbehorende loods in Lottum waar vrijdag een amfetaminelabaratorium werd aangetroffen, aangehouden. De persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij het produceren van drugs.
» 1Limburg



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Lottum

4 augustus 06:55Avondwandeling vier grote Franse runderen door Lottum
2 april 18:45Veerponten varen niet door hoge Maas en harde wind
11 maart 16:0550 huishoudens in Lottum zonder water
11 oktober 06:32Vaten met drugsafval op bospad in Lottum
14 augustus 18:32Lottum eert André Rieu met eigen roos
17 augustus 17:09Grootscheepse inval in Limburgs drugslab in aanbouw
26 april 10:39Eén aanhouding bij Lottums amfetaminelab
RSS.