menu
zoek

Nieuws Maasbree

Verdachte aangehouden in onderzoek naar brand zendmast Maasbree

dinsdag 2 juni 2020, 15:56 uur

De Limburgse recherche heeft vanochtend een 32-jarige verdachte uit Beringe aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van een zendmast bij de parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67.

Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in samenwerking met de Landelijke Eenheid, zal worden verhoord. Mede door tips van getuigen over de donkerkleurige auto van de verdachte en een gedeelte van de route die hij heeft gereden, kwam de man in beeld bij het onderzoeksteam.

Hulp van het publiek
Recentelijk deed het onderzoeksteam een beroep op de hulp van het publiek in het onderzoek naar de brandstichting die op vrijdagavond 1 mei plaatsvond. Zo werden er posters verspreid in het gebied rondom de zendmast en werden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie te delen met het onderzoeksteam.

Zendmastbranden
In de afgelopen tijd stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen ervoor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De impact kan groot zijn en is zorgelijk en onacceptabel. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.


» Politie.nl
dinsdag 2 juni 2020, 17:42 uur
Politie pakt verdachte van brandstichting zendmast Limburg op
NOSDe politie heeft een man aangehouden in het onderzoek naar brandstichting bij een zendmast in Maasbree. De 32-jarige man uit Beringe werd vanochtend opgepakt en zal worden verhoord.
» NOS
dinsdag 2 juni 2020, 16:42 uur
Verdachte brand zendmast Maasbree aangehouden
Blik op NieuwsDinsdagochtend heeft de Limburgse recherche een 32-jarige verdachte uit Beringe aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van een zendmast bij de parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67 bij Maasbree. Dit meldt de politie dinsdagmiddag
» Blik op Nieuws
dinsdag 2 juni 2020, 16:36 uur
Verdachte aangehouden voor brand zendmast in Maasbree
Brabants DagbladEen 32-jarige verdachte uit het Limburgse Beringe is aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van een zendmast in Maasbree, bij de parkeerplaats aan de autosnelweg A67 op 1 mei.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS

Meer nieuws uit Maasbree

23 maart 15:295G-protest: taakstraf voor brandstichting Limburgse zendmast
9 maart 18:24Jaar cel geëist voor in brand steken zendmast Maasbree
19 januari 18:09Omstreden arts (75) na leugens over corona: ‘Er was niet veel doordachts aan’
23 juni 10:56Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar schietincident
2 juni 17:42Politie pakt verdachte van brandstichting zendmast Limburg op
22 mei 10:59Politie: wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?
2 mei 08:30Zendmast in brand in Maasbree, getuigen gezocht
RSS.