menu
zoek

Nieuws Maastricht

Update onderzoek overval TEFAF

dinsdag 28 juni 2022, 15:19 uur

Het onderzoek naar de overval op de TEFAF is in volle gang. Omdat er veel vragen leven, wordt er middels dit persbericht een update over het onderzoek gegeven.

Waar: Forum in Maastricht

Kort na de overval kon de politie twee personen aanhouden: een 22-jarige en een 26-jarige man, beide afkomstig uit België. Deze twee personen reden in een grijs voertuig met een Belgisch kenteken. Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting. Hun mogelijke betrokkenheid is nog onderwerp van onderzoek. Naar andere verdachten wordt nog uitgekeken. De overval vond plaats op een stand van een juwelier. Daarbij zijn sieraden buitgemaakt. Aanvullende details over de buit worden op dit moment niet verstrekt. Kort na de overval werden ook de politiehelikopter en speurhonden van de Landelijke Eenheid ingezet. De politie hoort getuigen en heeft camerabeelden veilig gesteld. Op de locatie van de TEFAF (MECC) wordt tevens forensisch onderzoek verricht. Direct na de overval werden de A2 en de Koning Willem Alexandertunnel afgesloten. Deze werden later in de middag weer opengesteld. Beschikt u over relevante camerabeelden die u nog niet beschikbaar heeft gesteld aan de politie? Doe dit dan alsnog via het formulier onderaan dit bericht. Was u getuige of heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De overval zorgt voor veel (internationale) media-aandacht. In het onderzoeks- en opsporingsbelang kan er op dit moment niet meer informatie worden vrijgegeven. Zodra dit wel het geval is, wordt dit via de sociale media-kanalen van Politie Limburg en via www.politie.nl alsnog gepubliceerd.


» Politie.nl


Kaart nieuws Maastricht. Locatie nieuws: 50.85297 / 5.69953 Forum
Forum in Maastricht


dinsdag 28 juni 2022, 13:41 uur
Twee aanhoudingen na overval op TEFAF in Maastricht
Politie.nlDinsdagmorgen rond 11.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een gewapende overval op de TEFAF in Maastricht door vier personen. Daarbij raakte niemand gewond en is door de overvallers buit gemaakt. Het politieonderzoek dat meteen is opgestart heeft kort na de overval geleid tot twee aanhoudingen.
De Koning Willem Alexandertunnel en enkele wegen in en rond Maastricht zijn afgezet voor het politieonderzoek.  De TEFAF was na de melding tijdelijk ontruimd. Op dit moment is de beurs weer toegankelijk voor bezoekers. Opsoring verdachten Het politie onderzoek gaat in volle gang door. De focus ligt op de opsporing van de verdachten. Op dit moment is geen verdere informatie beschikbaar.   

» Politie.nl
woensdag 29 juni 2022, 12:37 uur
Opgepakte mannen: 'We hebben kunstbeurs niet overvallen'
NOSDe twee Belgische mannen die gisteren zijn opgepakt na de gewelddadige overval op een kunstbeurs in Maastricht zeggen dat zij er niets mee te maken hebben. Volgens hun advocaten zijn in hun auto ook geen geen juwelen of wapens gevonden.
» NOS
woensdag 29 juni 2022, 11:25 uur
Organisatie Tefaf: overvallers kwamen apart van elkaar beurs binnen
de TelegraafDe vier overvallers die dinsdag peperdure sieraden buitmaakten op de internationaal gerenommeerde kunstbeurs Tefaf in Maastricht, vielen niet op toen zij de hoofdingang binnenkwamen. Dat blijkt uit een veiligheidsbijeenkomst die Tefaf hield na de brute overval.
» de Telegraaf
dinsdag 28 juni 2022, 19:30 uur
Is overval op Tefaf het werk van de Pink Panthers? ’Ze gingen zelfs een keer als vrouw verkleed’
de TelegraafDe overval op de internationale gerenommeerde kunstbeurs Tefaf in Maastricht leek wel een scène uit een aflevering van de populaire historische dramaserie Peaky Blinders.
» de Telegraaf
dinsdag 28 juni 2022, 15:05 uur
Kunstfanaat maakte bizar filmpje van overval op beurs: ‘Oudere bezoekers stonden te trillen’
de StentorEen overvaller die met een sloophamer tekeergaat op een vitrinekast, een handlanger die bezoekers met een revolver al schreeuwend onder schot houdt. Het zijn bizarre beelden van een overval op de Tefaf in Maastricht vanochtend. Een trouwe bezoeker van de wereldberoemde kunstbeurs maakte de beelden op slechts enkele meters afstand en spreekt van een ‘surrealistische ochtend’.
» de Stentor
dinsdag 28 juni 2022, 14:45 uur
Belgische verdachten kunstbeurs gepakt op A2, doelwit was luxe juwelen- en kunsthandel uit Londen
Brabants DagbladDe wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht is vandaag op klaarlichte dag overvallen. Vier gewapende overvallers drongen het pand binnen en zochten naar waardevolle kunstvoorwerpen en/of juwelen. Twee verdachten, een 22-jarige en een 26-jarige man uit België, zijn op de A2 ter hoogte van Maastricht opgepakt.
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 juni 2022, 14:45 uur
Belgische verdachten kunstbeurs gepakt op A2, doelwit was luxe juwelen- en kunsthandel uit Londen
de GelderlanderDe wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht is vandaag op klaarlichte dag overvallen. Vier gewapende overvallers drongen het pand binnen en zochten naar waardevolle kunstvoorwerpen en/of juwelen. Twee verdachten, een 22-jarige en een 26-jarige man uit België, zijn op de A2 ter hoogte van Maastricht opgepakt.
» de Gelderlander
dinsdag 28 juni 2022, 14:38 uur
Overval Tefaf kunstbeurs in Maastricht gefilmd, twee Belgen aangehouden
Blik op NieuwsVier mannen hebben dinsdag aan het begin van de middag de kunstbeurs Tefaf in Maastricht overvallen. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 28 juni 2022, 13:37 uur
Overval op kunstbeurs in Maastricht
NOSOp een grote kunstbeurs in Maastricht is een overval gepleegd. De overvallers sloegen met een hamer op een vitrine. In de vitrine lagen dure diamanten. Het is niet duidelijk of ze die diamanten ook hebben meegenomen.
» NOS
dinsdag 28 juni 2022, 13:27 uur
Vaker juwelen gestolen op kunstbeurs Tefaf
de TelegraafHet is niet voor het eerst dat er wordt gestolen op de internationale kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht. Dinsdag wierpen gewapende overvallers zich op een vitrine met juwelen. Wat ze precies buit hebben gemaakt, is nog niet bekend.
» de Telegraaf
dinsdag 28 juni 2022, 13:21 uur
Gewapende overval Tefaf-beurs gefilmd
de TelegraafOp de kunstbeurs Tefaf in Maastricht is dinsdag een gewapende overval geweest. Verschillende vitrines werden ingeslagen, is te zien op beelden. De kunstbeurs werd per direct ontruimd. Video via Dumpert.
» de Telegraaf
dinsdag 28 juni 2022, 13:16 uur
Aanhoudingen na overval op kunstbeurs
HardnieuwsMAASTRICHT - Dinsdagmorgen 28 juni rond 11.35 uur heeft een overval plaatsgevonden op de kunstbeurs Tefaf aan de Forum in Maastricht.
» Hardnieuws
dinsdag 28 juni 2022, 13:11 uur
Video | Overvallers slaan met hamer vitrine in bij kunstbeurs TEFAF Maastricht
NU.nlDe wereldberoemde kunstbeurs TEFAF in Maastricht is dinsdag op klaarlichte dag overvallen. Overvallers sloegen met een hamer de vitrines in.
» NU.nl
dinsdag 28 juni 2022, 12:20 uur
Arrestaties na overval op kunstbeurs TEFAF in Maastricht (VIDEO UPDATE3)
CrimesiteDe kunstbeurs TEFAF in Maastricht is dinsdagmorgen ontruimd nadat rond 11.30 een groepje overvallers probeerde een overval te plegen, aldus de politie. Volgens verschillende bezoekers en media zijn er zeker vier gewapende mannen binnen geweest die met bijlen vitrines kapot sloegen. Daarin waren diamanten sieraden tentoongesteld.
» Crimesite
dinsdag 28 juni 2022, 12:15 uur
Overval op wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht, klopjacht op vier gewapende verdachten
Brabants DagbladDe kunstbeurs TEFAF in Maastricht is ontruimd. De politie bevestigt dat er een overval is geweest. Er zijn vier gewapende verdachten voortvluchtig, meldt een woordvoerder. ,,We zijn met man en macht naar deze personen op zoek.”
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 juni 2022, 12:15 uur
Twee arrestaties na overval op wereldberoemde kunstbeurs, politie-actie op A2
de GelderlanderDe wereldberoemde kunstbeurs TEFAF in Maastricht is vandaag op klaarlichte dag overvallen. Vier gewapende overvallers drongen het pand binnen en zochten naar waardevolle kunstvoorwerpen en/of juwelen. Twee verdachten zijn aangehouden.
» de Gelderlander
dinsdag 28 juni 2022, 12:15 uur
Twee arrestaties na overval op wereldberoemde kunstbeurs, politie-actie op A2
PZCDe wereldberoemde kunstbeurs TEFAF in Maastricht is vandaag op klaarlichte dag overvallen. Vier gewapende overvallers drongen het pand binnen en zochten naar waardevolle kunstvoorwerpen en/of juwelen. Twee verdachten zijn aangehouden.
» PZC
dinsdag 28 juni 2022, 12:15 uur
Overval op wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht, vier gewapende verdachten voortvluchtig
BN DeStemDe kunstbeurs TEFAF in Maastricht wordt ontruimd. De politie bevestigt dat er een overval is geweest. Er zijn vier gewapende verdachten voortvluchtig, meldt een woordvoerder. ,,We zijn met man en macht naar deze personen op zoek.”
» BN DeStem
dinsdag 28 juni 2022, 12:12 uur
Sieradenroof op kunstbeurs Tefaf in Maastricht, opgepakte verdachten zijn Belgen
NOSIn Maastricht is een overval gepleegd op de kunstbeurs Tefaf. Rond het middaguur sloegen vier overvallers toe in de evenementenhal MECC, waar de beurs wordt gehouden. Een van de overvallers begon met een moker op een vitrine in te slaan, terwijl andere daders het publiek op afstand hielden.
» NOS
dinsdag 28 juni 2022, 12:06 uur
Gewapende overval op kunstbeurs Tefaf, twee Belgen (22 en 26 jaar) aangehouden
de TelegraafDe kunstbeurs Tefaf in Maastricht is dinsdagochtend per direct ontruimd na een gewapende overval in het MECC. Alle bezoekers zijn naar buiten gedirigeerd. De politie heeft inmiddels twee van de vier zwaarbewapende mannen aangehouden.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Maastricht

17 augustus 13:35En dat is vijf, Rieu kondigt weer een extra kerstconcert aan
15 augustus 08:45Stroomstoring in Maastricht verholpen
14 augustus 08:45Verdachte opgepakt na verkeersruzie: scooterrijder gewond
11 augustus 12:59Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Maastrichtse huisarts
10 augustus 17:34Maastrichtse alpinist omgekomen tijdens beklimming
1 augustus 16:15Gestolen Porsche aangetroffen in garagebox
30 juli 21:15Video | Tientallen tractoren geparkeerd vlakbij concert André Rieu
29 juli 11:55Man met vuurwapen aangehouden
19 juli 21:28Hoogste temperatuur gemeten in Maastricht, landelijk hitterecord niet gebroken
14 juli 11:37Uniek spierziekten-onderzoek in Maastricht: test met eigen stamcellen gestart
13 juli 17:16Man in Tilburg aangehouden voor drugssmokkel via vliegveld Maastricht
8 juli 08:38Politie onderzoekt nachtelijke woningoverval
5 juli 10:49TEFAF-overvallers ontkwamen op electrische steps
4 juli 21:36Nieuwe beelden: mogelijke vijfde verdachte Tefaf-roof in beeld
2 juli 14:22COC Limburg doet aangifte van bekladding Pride Photo door jongeren
2 juli 11:31‘Universiteit betaalde losgeld aan hackers en kreeg het met winst terug’
29 juni 19:37Belgen geen verdachten meer overval Tefaf Maastricht
29 juni 12:37Opgepakte mannen: 'We hebben kunstbeurs niet overvallen'
17 juni 19:37Drie arrestaties na schietpartij in Maastricht
15 juni 09:30Man neergeschoten in Maastricht
RSS.