menu
zoek

Nieuws Maastricht

Integrale veiligheidscontrole: samen voor een veilig Maastricht

donderdag 7 maart 2024, 15:32 uur

Donderdagmiddag- en avond 7 maart vindt er in Maastricht een grote integrale veiligheidscontrole plaats op het Radiumplein. Doordat er bij de controle wordt samengewerkt met veel verschillende partners, wordt er effectief en efficiënt ingezet op de aanpak van verkeersveiligheid en criminaliteit. De verwachting is dat de controle nog de hele donderdagavond in beslag zal nemen.

Waar: Radiumplein in Maastricht

De kracht van deze controle zit in het samenwerken. Organisaties die deelnemen aan de controle zijn Gemeente Maastricht, het Openbaar Ministerie (afpakteam), Politie, Belastingdienst, Sociale Recherche, Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, RDW en de Dienst Vervoer en Ondersteuning. Internationaal Namens de Politie is het basisteam Maastricht de belangrijkste regievoerder. Daarnaast zullen ook politiemedewerkers van het Team Verkeer, Basisteam Westelijke Mijnstreek, Team Arrestantentaken, Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel, en de Landelijke Eenheid deelnemen. Diverse politiestudenten worden in de gelegenheid gesteld ervaring op te doen. Ook zullen politiecollega’s van een aantal aangrenzende politiekorpsen participeren. Daarmee kent de integrale controle tevens een internationaal karakter. Dat is geen toeval, aangezien de aanpak van rondtrekkende criminele bendes (mobiel banditisme) een belangrijk onderdeel van de controle is. Aandachtspunten Via de controle wordt er ingezet op een verkeersveilig Maastricht waarbij de verkeersdeelnemers weer extra bewust gemaakt zijn van hun rol en verantwoordelijkheden als verkeersdeelnemer. Weggebruikers worden gecontroleerd op hun gedragingen en de staat van de voertuigen. Daarnaast is de controle een middel om nog beter zicht te krijgen op wie zich zoal naar en in Maastricht begeeft. Veelvoorkomende criminaliteit als zakkenrollen, winkeldiefstallen, inbraken en voertuigcriminaliteit is in veel gevallen te herleiden naar internationaal rondtrekkende criminele bendes. Door deze controles en de informatie die het oplevert, kunnen politie en andere partijen zich nog beter wapenen in de strijd tegen deze vorm van mobiel banditisme. Samen voor een veilige stad Veiligheid en handhaving van de gemeente Maastricht zijn samen met politie aanwezig om inwoners en bezoekers te informeren over preventieve maatregelen zie zij zelf kunnen nemen. Criminelen maken misbruik van de gelegenheid die ze geboden krijgen. Denk aan een niet goed weggeborgen portemonnee of telefoon of het in de auto laten liggen van waardevolle spullen. Veilig Maastricht Ook in het verleden zijn er met regelmaat dergelijke integrale veiligheidscontroles in en rondom Maastricht georganiseerd. Deze controle valt echter op door de omvang van het geheel en de vele organisaties die deelnemen. Op deze manier wordt er integraal en zelfs internationaal gewerkt aan een Veilig Maastricht.


» Politie.nl

Kaart nieuws Maastricht. Locatie nieuws: 50.85695 / 5.68206 Radiumplein
Radiumplein in Maastricht


donderdag 7 maart 2024, 16:44 uur
Integrale veiligheidscontrole: samen voor een veilig Maastricht
Blik op NieuwsIn Maastricht vindt 7 maart een grote integrale veiligheidscontrole plaats op het Radiumplein. Doordat er bij de controle wordt samengewerkt met veel verschillende partners, wordt er effectief en efficiënt ingezet op de aanpak van verkeersveiligheid en criminaliteit. De verwachting is dat de controle nog de hele donderdagavond in beslag zal nemen.
» Blik op Nieuws
donderdag 7 maart 2024, 15:58 uur
Grote verkeerscontrole in Maastricht
De LimburgerVerschillende overheidsdiensten, waaronder de politie, de Belastingdienst, douane en de RDW houden donderdagmiddag en - avond een grote veiligheidscontrole op het Radiumplein in Maastricht.
» De Limburger



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger

Meer nieuws uit Maastricht

21 april 12:19Spoorwegovergang dicht en geen treinen door kapotte trein
19 april 17:19Verdachte van doxing Limburgse agent in Maastricht opgepakt
18 april 16:08Vier aanhoudingen na inval in woning Maastricht
18 april 13:20De Limburger eist in kort geding dat L1 logo wijzigt
17 april 13:46Huisartsenketen Co-Med: opkomst en (bijna) ondergang?
14 april 10:05LIVE Amstel Gold Race | Zenuwslopende finale in Limburg, kan Van der Poel unieke trilogie voltooien?
12 april 17:02Haatreactie op sokkel na diefstal oorlogsbeeld
10 april 16:30Mysterie ontrafeld: wetenschappers ontdekken hoe eeneiige tweeling ontstaat: ‘Dit is echt nieuw’
9 april 15:10Opnieuw autobrand Maastricht: twee verdachten gezien
6 april 16:47Man (66) bedreigt andere weggebruiker op A15 met vuurwapen
3 april 18:26Honderden kilo's cocaïne gesmokkeld: man (29) aangehouden
2 april 20:14Brandweer Maastricht demonstreert nieuwe waterscooter
2 april 19:31Fout gestalde fietsen in Maastricht worden voortaan supersnel verwijderd
2 april 14:43Seks met gedetineerde niet bestraft, beveiliger (43) gaat vrijuit
1 april 17:36Reliek van Heilige Bernadette begonnen aan toer door Limburg
31 maart 14:13Politie maakt einde aan illegale raveparty in een loods in Maastricht
29 maart 07:55Maastricht Aachen Airport breidt uit met wekelijkse vluchten naar Antalya
25 maart 13:29Nieuw onderzoek naar dosering van medicatie bij zwangere vrouwen
25 maart 10:57Moord Maastricht: verdachten wijzen naar elkaar
25 maart 07:11Weer autobrand Maastricht
RSS.