menu
zoek

Nieuws Mastenbroek

Politie-inval bij eigenaar 'gehackte' donatiewebsite

vrijdag 30 augustus 2019, 15:51 uur

De politie heeft beslag gelegd op een computer en telefoons van Robert-Jan Mastenbroek, eigenaar van de doneersite Dream or Donate. Mastenbroek haalde de site deze week onverwacht uit de lucht. Een politiewoordvoerder zei dat de spullen zijn meegenomen voor een „oriënterend onderzoek" naar een mogelijk strafbaar feit.

» Metro
vrijdag 30 augustus 2019, 14:07 uur
Politie neemt telefoons en computers mee van Dream or Donate
Hart van NederlandRobert-Jan Mastenbroek van crowdfundingsplatform Dream or Donate heeft donderdagmiddag bezoek gehad van de politie.  “Agenten hebben telefoons en computer meegenomen om data te verzamelen”, zo laat Mastenbroek weten aan verslaggever Sam Hagens.
» Hart van Nederland
vrijdag 30 augustus 2019, 13:59 uur
'Broer Rasta': Ik ben geen oplichter, iedereen krijgt zijn geld terug
RTV DrentheRobert-Jan Mastenbroek, de oprichter van de ernstig in opspraak geraakte donatie-website Dream or Donate, wil de gedupeerden terugbetalen, belooft hij. Daarom heeft Mastenbroek de eerste stappen gezet om zijn riante villa in het buurtschap Witharen bij Ommen te verkopen. "Broer Rasta is geen oplichter, dat geld krijgt iedereen terug."
» RTV Drenthe
donderdag 29 augustus 2019, 23:06 uur
Oprichter Dream or Donate vraagt bewijs van alle individuele donateurs
PZCOprichter Robert-Jan Mastenbroek van het in opspraak geraakte Dream or Donate vraagt gedupeerden om bewijs van alle individuele donateurs. Alleen dan kan hij tot betaling overgaan. Volgens Mastenbroek heeft hij zelf geen inzicht meer in de boekhouding omdat hij alle servers ‘uit heeft gezet’.
» PZC
donderdag 29 augustus 2019, 19:03 uur
Luxe villa en bitcoins: dit is Dream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek
Hart van NederlandGebruikers vrezen dat ze zijn opgelicht door crowdfundingplatform Dream or Donate. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt te zijn gehackt en belooft het verdwenen geld terug te storten. Mastenbroek blijkt een eigenzinnige man die al vaker in opspraak kwam.
» Hart van Nederland
donderdag 29 augustus 2019, 17:12 uur
Dream or Donate-eigenaar Mastenbroek moet zich melden bij de politie
Hart van NederlandDream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek moet zich melden bij de politie. Dat zegt hij donderdag tegen een verslaggever van Hart van Nederland.
» Hart van Nederland
donderdag 29 augustus 2019, 14:27 uur
Tientallen gedupeerden willen aangifte doen tegen eigenaar Dream or Donate
de StentorTientallen gedupeerde families, stichtingen en bedrijven uit Nederland en België zijn van plan aangifte te doen tegen Robert-Jan Mastenbroek, de eigenaar van de plots opgeheven crowdfundingwebsite Dream or Donate. De meeste gebruikers krijgen met geen mogelijkheid contact met Mastenbroek en vrezen dat hij er met hun centen vandoor is: ,,Ik kan na gisteren alleen maar huilen.’’
» de Stentor
donderdag 29 augustus 2019, 14:27 uur
Tientallen gedupeerden willen aangifte doen tegen eigenaar Dream or Donate
PZCTientallen gedupeerde families, stichtingen en bedrijven uit Nederland en België zijn van plan aangifte te doen tegen Robert-Jan Mastenbroek, de eigenaar van de plots opgeheven crowdfundingwebsite Dream or Donate. De meeste gebruikers krijgen met geen mogelijkheid contact met Mastenbroek en vrezen dat hij er met hun centen vandoor is: ,,Ik kan na gisteren alleen maar huilen.’’
» PZC
donderdag 29 augustus 2019, 14:27 uur
Tientallen gedupeerden willen aangifte doen tegen Dream or Donate-eigenaar
de GelderlanderTientallen gedupeerde families, stichtingen en bedrijven uit Nederland en België zijn van plan aangifte te doen tegen Robert-Jan Mastenbroek, de eigenaar van de plots opgeheven crowdfundingwebsite Dream or Donate. De meeste gebruikers krijgen met geen mogelijkheid contact met Mastenbroek en vrezen dat hij er met hun centen vandoor is gegaan. ,,Ik kan na gisteren alleen maar huilen.’’
» de Gelderlander
woensdag 28 augustus 2019, 22:07 uur
Dream or Donate-eigenaar neemt verantwoordelijkheid: 'Iedereen krijgt geld terug'
Hart van NederlandDream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt zich volledig verantwoordelijk te voelen voor het plotseling offline halen van zijn website. Mastenbroek, oftewel ‘Broer Rasta’ zoals hij genoemd wenst te worden, laat in een persbericht aan de gebruikers weten dat ze hun geld terug krijgen.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Metro
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Mastenbroek

10 januari 10:29Omstreden Broer Rasta begint nieuw bedrijf na debacle met doneersite Dream or Donate
2 september 21:42Gedupeerden van Zwolse donatiesite willen gesprek met 'Broer Rasta'
30 augustus 15:51Politie-inval bij eigenaar 'gehackte' donatiewebsite
30 juni 09:56Onthulling eerste bord IJsseldelta Boert Bewust
10 februari 07:49Snelheidscontrole in Mastenbroek: vier rijbewijzen ingevorderd
RSS.