menu
zoek

Nieuws Middelburg

Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

vrijdag 13 september 2019, 11:17 uur

Donderdag heeft voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden op het bedrijventerrein Arnestein. Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden deze controle gezamenlijk uit.

Doel van de controle is een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van misstanden (ondermijning). Het uiteindelijke doel is een bedrijventerrein waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. Gezien het resultaat is het aannemelijk dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.

Resultaten
Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. De volgende overtredingen zijn geconstateerd: diverse, vooral kleinere, overtredingen van milieuvoorschriften; constatering dat bij twee bedrijven wordt geslapen/worden gebruikt als woning, terwijl dit niet is toegestaan; aanleiding voor vervolgonderzoek door de Belastingdienst bij twee bedrijven; aantreffen van twee voertuigen waarvan het Voertuig Identificatie Nummer is verwijderd; aanhouding van één persoon die zich niet kan/wil legitimeren; aanhouding van één persoon voor het rijden zonder rijbewijs onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon is  al meerdere malen voor het rijden zonder rijbewijs aangehouden. Om die reden is zijn auto in beslag genomen; één bekeuring voor roekeloos rijden; aantreffen zwaar illegaal vuurwerk; aantreffen zes wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen, één balletjespistool en twee busjes pepperspray; aantreffen vijf dozen met blanke patronen 9 mm; twee aanhoudingen vanwege verboden wapenbezit; aantreffen hoeveelheid namaakgoederen. Naast deze resultaten heeft de controle veel interessante informatie opgeleverd voor de diverse deelnemende partijen.

Waarop is gecontroleerd?
De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving  Ook is gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst heeft zich gericht op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet. Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen voertuigen of onderdelen. De politie heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten en voor de veiligheid van de controleurs gezorgd. Gelijktijdig is het in- en uitgaande verkeer van Arnestein gecontroleerd.

Ondermijning
Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger. 

Ondermijning in Middelburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.49530 / 3.63718


vrijdag 13 september 2019, 15:05 uur
Verboden wapens gevonden bij controle op bedrijventerrein in Middelburg
Omroep ZeelandOp bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn gisteren onder meer verboden wapens, illegaal vuurwerk en namaakgoederen in beslag genomen. Dat gebeurde bij een grootschalige controle, waarbij de politie samenwerkte met onder meer de gemeente en de belastingdienst. Daarbij zijn ook in totaal vier verdachten aangehouden.
» Omroep Zeeland
vrijdag 13 september 2019, 12:14 uur
Wapens gevonden bij grootscheepse controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg
PZCMIDDELBURG - Zes verboden wapens zijn donderdag gevonden tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein bij Middelburg. Het gaat om drie vuurwapens, één balletjespistool en twee busjes pepperspray. Ook vijf dozen met patronen en een grote hoeveelheid namaakgoederen kwamen tevoorschijn.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Middelburg

23 september 12:09Vrouw (19) mishandeld in Middelburg, politie zoekt getuigen
23 september 11:41Nehalennia Middelburg waarschuwt ouders voor drugs op school
22 september 13:07Danny Vera nu ook in Duitsland, mét videoclip van Roller Coaster
19 september 15:28Reddingsactie met surfplank voor poes Lucy
14 september 13:43Jongen (15) aangehouden voor overval tankstation Middelburg
12 september 16:56Conducteur mishandeld door zwartrijder
11 september 14:53Vijftienjarige jongen aangehouden voor overval op snackbar in Middelburg
9 september 20:27Domburger (26) langer vast voor neerschieten Kezban; haar toestand is nog altijd zorgwekkend
6 september 13:16Pennywafelhuis grijpt naast landelijke prijs; 'Maar het trotse gevoel overheerst'
6 september 11:31Drie tieners aangehouden na vondst gestolen scooter en snorfiets in Middelburg
5 september 09:35Tankstation in Middelburg overvallen
3 september 14:52Rechter mikt op schikking met Johan Derksen en co in strijd om collectie voetbalmuseum
3 september 08:30Juwelier aan beterende hand na mislukte overval: ‘Ik kon mij een week lang niet bewegen’
2 september 14:13Majesteit van Middelburg gaat op voor nieuwe titel
1 september 13:20Tiener aangehouden voor steekpartij juwelier in Middelburg
30 augustus 09:26Middelburgse woning zwaar beschadigd, mogelijk brandstichting
27 augustus 13:21Acht nieuwe tips na vrijgeven beelden overvalverdachte juwelierszaak Middelburg
27 augustus 10:57Vrouw (21) in woning in Middelburg beschoten, man (26) aangehouden
25 augustus 20:18Abdijplein in het blauw voor VN
25 augustus 19:32Vanaf je bank dwalen door het Zeeuws museum. Met deze robot kan dat.
RSS.