menu
zoek

Nieuws Middelburg

Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

vrijdag 13 september 2019, 11:17 uur

Donderdag heeft voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden op het bedrijventerrein Arnestein. Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden deze controle gezamenlijk uit.

Doel van de controle is een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van misstanden (ondermijning). Het uiteindelijke doel is een bedrijventerrein waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. Gezien het resultaat is het aannemelijk dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.

Resultaten
Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. De volgende overtredingen zijn geconstateerd: diverse, vooral kleinere, overtredingen van milieuvoorschriften; constatering dat bij twee bedrijven wordt geslapen/worden gebruikt als woning, terwijl dit niet is toegestaan; aanleiding voor vervolgonderzoek door de Belastingdienst bij twee bedrijven; aantreffen van twee voertuigen waarvan het Voertuig Identificatie Nummer is verwijderd; aanhouding van één persoon die zich niet kan/wil legitimeren; aanhouding van één persoon voor het rijden zonder rijbewijs onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon is  al meerdere malen voor het rijden zonder rijbewijs aangehouden. Om die reden is zijn auto in beslag genomen; één bekeuring voor roekeloos rijden; aantreffen zwaar illegaal vuurwerk; aantreffen zes wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen, één balletjespistool en twee busjes pepperspray; aantreffen vijf dozen met blanke patronen 9 mm; twee aanhoudingen vanwege verboden wapenbezit; aantreffen hoeveelheid namaakgoederen. Naast deze resultaten heeft de controle veel interessante informatie opgeleverd voor de diverse deelnemende partijen.

Waarop is gecontroleerd?
De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving  Ook is gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst heeft zich gericht op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet. Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen voertuigen of onderdelen. De politie heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten en voor de veiligheid van de controleurs gezorgd. Gelijktijdig is het in- en uitgaande verkeer van Arnestein gecontroleerd.

Ondermijning
Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger. 

Ondermijning in Middelburg

» Politie.nl
Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.49530 / 3.63718


vrijdag 13 september 2019, 15:05 uur
Verboden wapens gevonden bij controle op bedrijventerrein in Middelburg
Omroep ZeelandOp bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn gisteren onder meer verboden wapens, illegaal vuurwerk en namaakgoederen in beslag genomen. Dat gebeurde bij een grootschalige controle, waarbij de politie samenwerkte met onder meer de gemeente en de belastingdienst. Daarbij zijn ook in totaal vier verdachten aangehouden.
» Omroep Zeeland
vrijdag 13 september 2019, 12:14 uur
Wapens gevonden bij grootscheepse controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg
PZCMIDDELBURG - Zes verboden wapens zijn donderdag gevonden tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein bij Middelburg. Het gaat om drie vuurwapens, één balletjespistool en twee busjes pepperspray. Ook vijf dozen met patronen en een grote hoeveelheid namaakgoederen kwamen tevoorschijn.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Middelburg

11 december 12:06Derde verdachte gepakt voor steekpartij Middelburg
9 december 21:20Gewonde bij steekpartij Middelburg
6 december 10:45Weer tiener beroofd op Oude Vlissingseweg
4 december 15:42Man uit zeeland maakt beste dronevideo van het jaar
3 december 17:25Jongen (13) onder bedreiging van mes beroofd
26 november 16:21Curatele dreigt voor vier Zeeuwse gemeentes
23 november 13:22Politie houdt vijf mannen aan voor problemen tijdens uitgaan in Middelburg
21 november 16:04Illegaal vuurwerk afsteken wordt in Middelburg binnen enkele seconden ontdekt
19 november 16:19Inmiddels 65 scooters gestolen; vier jonge verdachten opgepakt
19 november 11:20Tijdelijke brug Middelburg twee dagen dicht, voetgangers kunnen met bus naar overkant
14 november 15:24Jaar cel voor mantelzorgers die Middelburgse Ko beroofden
14 november 15:15Eis: tien jaar cel voor Vlissinger wegens reeks gewelddadige verkrachtingen
10 november 10:11Jongen (16) in Middelburg beroofd door twee gemaskerde fietsers
9 november 12:35Vrijgelaten man direct terug naar Torentijd na diefstal op benzinestation Middelburg
1 november 09:10Verongelukte fietser is 74-jarige man uit Middelburg
1 november 07:00Delta pompt 100 miljoen in glasvezelnetwerk
24 oktober 14:30Verdachte van fataal ongeluk op Nieuwjaarsnacht in Vlissingen langer vast
24 oktober 13:56Vermist tienermeisje aangetroffen bij hotel Middelburg, twee verdachten mensenhandel opgepakt
21 oktober 09:02Ongelukken leiden tot files op A58
17 oktober 10:28Middelburgse ‘Beuk met moeilijke voeten’ geen boom van het jaar
RSS.