menu
zoek

Nieuws Middelburg

Facebook delen

Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein

vrijdag 13 september 2019, 11:17 uur

Donderdag heeft voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden op het bedrijventerrein Arnestein. Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden deze controle gezamenlijk uit.


Doel van de controle is een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van misstanden (ondermijning). Het uiteindelijke doel is een bedrijventerrein waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. Gezien het resultaat is het aannemelijk dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.

Resultaten
Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. De volgende overtredingen zijn geconstateerd: diverse, vooral kleinere, overtredingen van milieuvoorschriften; constatering dat bij twee bedrijven wordt geslapen/worden gebruikt als woning, terwijl dit niet is toegestaan; aanleiding voor vervolgonderzoek door de Belastingdienst bij twee bedrijven; aantreffen van twee voertuigen waarvan het Voertuig Identificatie Nummer is verwijderd; aanhouding van één persoon die zich niet kan/wil legitimeren; aanhouding van één persoon voor het rijden zonder rijbewijs onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon is  al meerdere malen voor het rijden zonder rijbewijs aangehouden. Om die reden is zijn auto in beslag genomen; één bekeuring voor roekeloos rijden; aantreffen zwaar illegaal vuurwerk; aantreffen zes wapens die onder de Wet Wapens en Munitie vallen, één balletjespistool en twee busjes pepperspray; aantreffen vijf dozen met blanke patronen 9 mm; twee aanhoudingen vanwege verboden wapenbezit; aantreffen hoeveelheid namaakgoederen. Naast deze resultaten heeft de controle veel interessante informatie opgeleverd voor de diverse deelnemende partijen.

Waarop is gecontroleerd?
De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving  Ook is gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst heeft zich gericht op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet. Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen voertuigen of onderdelen. De politie heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten en voor de veiligheid van de controleurs gezorgd. Gelijktijdig is het in- en uitgaande verkeer van Arnestein gecontroleerd.

Ondermijning
Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger. 

Ondermijning in Middelburg

» Politie.nl
Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.49530 / 3.63718


vrijdag 13 september 2019, 15:05 uur
Verboden wapens gevonden bij controle op bedrijventerrein in Middelburg
Omroep ZeelandOp bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn gisteren onder meer verboden wapens, illegaal vuurwerk en namaakgoederen in beslag genomen. Dat gebeurde bij een grootschalige controle, waarbij de politie samenwerkte met onder meer de gemeente en de belastingdienst. Daarbij zijn ook in totaal vier verdachten aangehouden.
» Omroep Zeeland
vrijdag 13 september 2019, 12:14 uur
Wapens gevonden bij grootscheepse controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg
PZCMIDDELBURG - Zes verboden wapens zijn donderdag gevonden tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein bij Middelburg. Het gaat om drie vuurwapens, één balletjespistool en twee busjes pepperspray. Ook vijf dozen met patronen en een grote hoeveelheid namaakgoederen kwamen tevoorschijn.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Middelburg

14 oktober 12:01Fietser (82) overleden na botsing met andere fietser in Middelburg
13 oktober 11:2017-jarige zakkenroller aangehouden in Middelburg
12 oktober 10:00De uittocht van Zwarte Piet is niet meer te stoppen
11 oktober 13:36Kantoor Delta Middelburg wordt studentenbolwerk
8 oktober 15:56D66 wil in Middelburg roetveegpieten én zwarte pieten bij de Sinterklaasintocht
3 oktober 15:53Middelburger betrapt op betalen met vals geld
3 oktober 10:54Middelburgse drugsverdachte gaat ervandoor, maar politie loopt harder
2 oktober 20:33Waarom Middelburg voor roetveegpieten kiest bij intocht Sinterklaas
2 oktober 16:09Veendammer (24) opgepakt in groot landelijk onderzoek naar cybercriminaliteit
27 september 16:57‘Geen nieuwe projecten rond Veerse Meer’
25 september 09:23Stationsbrug Middelburg hangt voor even in de lucht
24 september 10:43Grootste show ooit voor Danny Vera binnen vier dagen uitverkocht
22 september 11:57Achtervolging eindigt met botsing tegen boom
19 september 20:09Burgemeester Middelburg geschokt door steekpartij: ‘Overleg met buurt over terugkeer verdachte’
19 september 12:05Vlaggen bij rechtbank en stadskantoor Middelburg halfstok voor vermoorde advocaat Derk Wiersum
18 september 00:15Danny Vera maakt zich op voor zijn grootste show tot nu toe
16 september 15:22Middelburg wil azc nog vijf jaar openhouden
13 september 15:05Verboden wapens gevonden bij controle op bedrijventerrein in Middelburg
4 september 09:59Roy Hendriksen ontslagen bij Sporting Portugal
30 augustus 20:16Danny Vera vist drenkeling uit de gracht in Middelburg
RSS.