menu
zoek

Nieuws Middelburg

Steekincident in winkel

vrijdag 21 augustus 2020, 16:08 uur

Vrijdagochtend rond 10.00 uur meldde een getuige bij de politie dat er een steekincident had plaatsgevonden in een winkel aan de Nieuwe Burg in Middelburg. De politie rukte meteen uit met meerdere surveillance-eenheden en een onderzoek startte.

Waar: Herenstraat in Middelburg

Via sociale media en een Burgernetbericht werd het signalement van de dader verspreid. De man zou een licht getint uiterlijk hebben, tussen de 1.60 en 1.70 meter lang zijn en gekleed in een witte broek en een donkere hoodie, mogelijk blauw. De man zou in de richting van de Herenstraat zijn weggefietst op een donkergekleurde mountainbike. Ook werd gevraagd om de man niet zelf te benaderen, maar zijn locatie door te geven aan de politie. Dit omdat de man mogelijk betrokken is geweest bij een steekincident en hij dus mogelijk in het bezit kan zijn van een steekwapen. De berichten werden veelvuldig gelezen en gedeeld, maar helaas heeft dit nog niet geleid tot zijn aanhouding. Bij het steekincident zijn twee mannen gewond geraakt. Zij waren op het moment van het misdrijf aanwezig in de winkel waar een en ander plaatsvond. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de aard en de ernst van hun verwondingen is niets bekend.

PD afgezet voor sporenonderzoek
Medewerkers van Forensische Opsporing hebben een sporenonderzoek gedaan in en om het pand waar het incident had plaatsgevonden. Daartoe werd een zogenoemde ‘plaats delict’ afgezet met rood-wit politielint. Helaas vonden veel mensen het noodzakelijk om die linten te negeren. Kennelijk vonden zij het, om wat voor reden dan ook, nodig om door de afzettingen heen te lopen. Zij namen daarbij het risico om eventuele sporen (die hard nodig en erg belangrijk zijn voor het recherche-onderzoek) te vernietigen. Een dergelijk onderzoek moet heel minutieus gebeuren en kan maar één keer plaatsvinden. Mocht er een verdachte worden aangehouden in deze zaak, dan kunnen dergelijke sporen bijvoorbeeld als bewijs dienen dat de verdachte daadwerkelijk op de plaats van het delict is geweest, of ze sluiten dit juist uit.

Getuige, camerabeelden of Ring Bel?
Naast het feit dat de politie nog steeds op zoek is naar de verdachte, zijn we ook op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien dat met dit incident te maken kan hebben? Hebt u op vrijdagochtend gezien dat een persoon met voornoemd signalement zich ophield bij de winkel in de Nieuwe Burg, of aan de achterkant van het pand, op het Walplein? Woont of werkt u in het gebied rondom de plaats delict en hebt u camera’s die mogelijk beelden hebben opgenomen van het gebied rondom de plaats delict, of bent u in het bezit van een ‘Ring bel’ (een deurbel waarmee men op afstand kan zien wie er in de buurt van de voordeur is)? Dan vragen wij u vriendelijk om ons te helpen bij dit onderzoek en uw informatie te delen met ons. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Als u uw gegevens achterlaat bij de politiemensen die u te woord staan, dan wordt u benaderd door een rechercheur die met de zaak bezig is. U kunt ook het tipformulier op deze pagina gebruiken om uw informatie door te geven.

Meld Misdaad Anoniem
Wanneer u getuige bent geweest, maar u wilt niet met de politie praten, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. U kunt daar gegarandeerd anoniem uw info delen. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000. Voorlopig is dit alle informatie die bekend wordt gemaakt. Als er meer informatie te melden is vanuit het onderzoeksteam dan delen we dit via onze website en Twitter.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Middelburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Middelburg. Locatie nieuws: 51.49887 / 3.61303 Herenstraat


vrijdag 21 augustus 2020, 10:30 uur
Twee gewonden bij steekpartij juwelier Middelburg, verdachte slaat op de vlucht
Omroep ZeelandDe politie doet onderzoek naar een steekpartij vanochtend in juwelier 't Gouddoppertje aan de Nieuwe Burg in Middelburg. Daarbij zijn twee mannen gewond geraakt. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat ervan uit dat de dader op een mountainbike is vertrokken in de richting van de Herenstraat.
» Omroep Zeeland
vrijdag 21 augustus 2020, 10:25 uur
Steekpartij bij juwelier Middelburg, twee gewonden, dader voortvluchtig
PZCMIDDELBURG - Bij juwelier ‘t Gouddoppertje in de Nieuwe Burg in Middelburg heeft vanmorgen een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Middelburg

21 oktober 22:17Slachtoffer schietpartij Middelburg ontwaakt uit coma
21 oktober 12:18Man rijdt in gestolen auto, politiehond Jaro vindt sleutels terug
16 oktober 21:25Middelburger die medewerker Emergis neerstak moet naar tbs-kliniek
15 oktober 19:43Vrijspraak voor plaatsen GPS-tracker onder auto dominee Gereformeerde Gemeente Kruiningen
15 oktober 10:04Middelburgse vleugelnoot is net niet de bijzonderste
11 oktober 14:29Paar honderd kilo vuurwerk in garagebox in Middelburg
9 oktober 07:00Multimiljonair Salar Azimi: Is dit serieus van GroenLinks? Ik kan het niet geloven
7 oktober 14:54Domburger die verdacht wordt van neerschieten Kezban (21) langer achter tralies
2 oktober 14:59's Heeren Loo sluit twee dagbestedingen, 'zijn verliesgevend'
26 september 16:07Terpstra en Vader leggen beslag op nationale titels mountainbike
23 september 12:09Vrouw (19) mishandeld in Middelburg, politie zoekt getuigen
23 september 11:41Nehalennia Middelburg waarschuwt ouders voor drugs op school
22 september 13:07Danny Vera nu ook in Duitsland, mét videoclip van Roller Coaster
19 september 15:28Reddingsactie met surfplank voor poes Lucy
14 september 13:43Jongen (15) aangehouden voor overval tankstation Middelburg
12 september 16:56Conducteur mishandeld door zwartrijder
11 september 14:53Vijftienjarige jongen aangehouden voor overval op snackbar in Middelburg
9 september 20:27Domburger (26) langer vast voor neerschieten Kezban; haar toestand is nog altijd zorgwekkend
6 september 13:16Pennywafelhuis grijpt naast landelijke prijs; 'Maar het trotse gevoel overheerst'
6 september 11:31Drie tieners aangehouden na vondst gestolen scooter en snorfiets in Middelburg
RSS.