menu
zoek

Nieuws Middelburg

Hoe kun je duurzaam leven in Nederland?

vrijdag 21 januari 2022, 11:51 uur

Als je een groengezinde inwoner van Nederland bent, vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt doen om je nieuwe leven in het buitenland duurzamer te maken.

Gelukkig is milieubewuster leven voor Nederlanders heel gemakkelijk. Sterker nog, het nemen van groenere beslissingen kan gemakkelijk onderdeel worden van je dagelijks leven. Zo zou je bij autoverzekeringen vergelijken al kunnen kiezen voor de groenste optie. Om nog duurzamer te leven in ons land, kun je gebruik maken van de onderstaande manieren!

Thuis composteren
Als je net een van de geweldige Nederlandse recepten voor je gezin hebt gemaakt, heb je misschien veel restjes om mee om te gaan. Maar waarom zou je, voordat je die ongewenste etensresten in de prullenbak schuift, niet overwegen om ze te composteren? Een keukenkar voor al die etensresten kopen, kan een geweldige investering zijn in je duurzame levensstijl. Buiten de grote steden maakt Nederland composteren gemakkelijk. Bij gemeenten krijg je vaak twee bakken: een voor het grofvuil en een voor GFT, wat staat voor Groente- Fruit- & Tuin-afval. Stop al je organische stoffen erin en rijd het naar de straat voor de vuilnismannen, meestal om de twee weken.

Groene energieleverancier
Nederlanders hebben een lange geschiedenis in het oogsten van duurzame energie. Eeuwenlang hebben de lokale bewoners windmolens gebruikt om land droog te leggen en voedsel en andere goederen te produceren. Je zult genoeg van deze levende monumenten tegenkomen tijdens al die mooie fietstochten, maar verwacht niet dat deze windmolens je huis binnenkort van stroom zullen voorzien. Nederland loopt zelfs achter op andere EU-landen als het gaat om het gebruik van duurzame energie. Laat dat je er echter niet van weerhouden om je steentje bij te dragen aan de planeet door te kiezen voor een groene energieleverancier.

Winkel lokaal
Weet je hoe ver je boodschappen hebben afgelegd voordat ze op je bord belanden? We bedoelen ook niet je fietstocht terug van je lokale supermarkt. We hebben het over de totale reis van veld naar koelkast, ook wel food miles genoemd. Het verminderen van de voedselkilometers van je huishoudelijke boodschappen kan een geweldige manier zijn om je ecologische voetafdruk aan te pakken. Volgens een rapport van de Nederlandse overheid heeft het type voeding dat je eet namelijk een grote impact op je CO2-uitstoot. Zo zullen diëten die rijk zijn aan vlees en zuivel meer voedselkilometers opleveren dan groenten en verse producten.

Deelnemen aan deeleconomie
Je hebt waarschijnlijk gehoord van de term deeleconomie, maar weten hoe het je leven kan beinvloeden, is in eerste instantie misschien niet duidelijk. Bij de deeleconomie draait alles om het verschuiven van de focus van eigendom naar toegang, of het nu gaan om een vervoermiddel, woonruimte of zelfs kennis. In een land als Nederland is de deeleconomie overal om je heen, waardoor het makkelijker dan ooit is om hier mee aan te doen. Zo zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van autodeelplatforms als Fetch en SnappCar, terwijl je met Peerby spullen kunt lenen van anderen. Zo zijn er nog veel meer goede voorbeelden van deeleconomie in Nederland!


Meer nieuws uit Middelburg

23 januari 14:35Man mishandeld in Middelburg bij verkeersruzie
8 januari 11:23Woonboot in Middelburg zakt onder water
5 januari 17:56Verdachte schietpartij nieuwjaarsnacht in Middelburg aangehouden
3 januari 17:25Verdachte brand azc Middelburg uit cel, voorarrest ander verlengd
1 januari 01:19Twee gewonden bij schietpartij in Middelburg
24 december 10:53Drie mannen aangehouden in centrum van Middelburg, een van hen had een mes
18 december 12:03Azc in Middelburg volledig onbewoonbaar na brand, bewoners elders opgevangen
12 december 10:57Vier mannen aangehouden in Middelburg die vermoedelijk misdrijf wilden plegen
10 december 07:17Brand in wasdroger in het Seispark in Middelburg
18 november 12:55Drie jaar cel voor opblazen auto Zeeuwse agent: ‘Aanval op de rechtsstaat’
15 november 14:26Celstraffen en tbs voor jongens die Tim (15) doodstaken in Middelburg
9 november 09:24LIVE | Officier van justitie eist 18 jaar cel tegen Sandra H. voor moord op Ichelle
8 november 18:00Sandra H. en Ichelle hadden trio-seks en waren ’vriendinnen’, reden wurging blijft raadsel
8 november 14:40Middelburgse probeert uit auto te vluchten na mishandeling door haar ex-vriend
11 oktober 18:20OM eist 12 jaar cel en tbs voor moord op Tim van der Steen (15)
9 oktober 13:25Hond houdt hele buurt wakker in Middelburg
6 oktober 12:29Jongen gewond bij ongeval op school Middelburg, geen sprake van steekpartij
4 oktober 15:32Middelburger laat zich niet oplichten, fraudeur aangehouden
2 oktober 16:25Man (49) rijdt na steekincident Middelburg zwaargewond in zijn auto weg
1 oktober 16:29Bankpasfraudeurs stelen 3000 euro van rekening Middelburgse (74)
RSS.