menu
zoek

Nieuws Middelburg

Hoe kun je duurzaam leven in Nederland?

vrijdag 21 januari 2022, 11:51 uur

Als je een groengezinde inwoner van Nederland bent, vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt doen om je nieuwe leven in het buitenland duurzamer te maken.

Gelukkig is milieubewuster leven voor Nederlanders heel gemakkelijk. Sterker nog, het nemen van groenere beslissingen kan gemakkelijk onderdeel worden van je dagelijks leven. Zo zou je bij autoverzekeringen vergelijken al kunnen kiezen voor de groenste optie. Om nog duurzamer te leven in ons land, kun je gebruik maken van de onderstaande manieren!

Thuis composteren
Als je net een van de geweldige Nederlandse recepten voor je gezin hebt gemaakt, heb je misschien veel restjes om mee om te gaan. Maar waarom zou je, voordat je die ongewenste etensresten in de prullenbak schuift, niet overwegen om ze te composteren? Een keukenkar voor al die etensresten kopen, kan een geweldige investering zijn in je duurzame levensstijl. Buiten de grote steden maakt Nederland composteren gemakkelijk. Bij gemeenten krijg je vaak twee bakken: een voor het grofvuil en een voor GFT, wat staat voor Groente- Fruit- & Tuin-afval. Stop al je organische stoffen erin en rijd het naar de straat voor de vuilnismannen, meestal om de twee weken.

Groene energieleverancier
Nederlanders hebben een lange geschiedenis in het oogsten van duurzame energie. Eeuwenlang hebben de lokale bewoners windmolens gebruikt om land droog te leggen en voedsel en andere goederen te produceren. Je zult genoeg van deze levende monumenten tegenkomen tijdens al die mooie fietstochten, maar verwacht niet dat deze windmolens je huis binnenkort van stroom zullen voorzien. Nederland loopt zelfs achter op andere EU-landen als het gaat om het gebruik van duurzame energie. Laat dat je er echter niet van weerhouden om je steentje bij te dragen aan de planeet door te kiezen voor een groene energieleverancier.

Winkel lokaal
Weet je hoe ver je boodschappen hebben afgelegd voordat ze op je bord belanden? We bedoelen ook niet je fietstocht terug van je lokale supermarkt. We hebben het over de totale reis van veld naar koelkast, ook wel food miles genoemd. Het verminderen van de voedselkilometers van je huishoudelijke boodschappen kan een geweldige manier zijn om je ecologische voetafdruk aan te pakken. Volgens een rapport van de Nederlandse overheid heeft het type voeding dat je eet namelijk een grote impact op je CO2-uitstoot. Zo zullen diëten die rijk zijn aan vlees en zuivel meer voedselkilometers opleveren dan groenten en verse producten.

Deelnemen aan deeleconomie
Je hebt waarschijnlijk gehoord van de term deeleconomie, maar weten hoe het je leven kan beinvloeden, is in eerste instantie misschien niet duidelijk. Bij de deeleconomie draait alles om het verschuiven van de focus van eigendom naar toegang, of het nu gaan om een vervoermiddel, woonruimte of zelfs kennis. In een land als Nederland is de deeleconomie overal om je heen, waardoor het makkelijker dan ooit is om hier mee aan te doen. Zo zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van autodeelplatforms als Fetch en SnappCar, terwijl je met Peerby spullen kunt lenen van anderen. Zo zijn er nog veel meer goede voorbeelden van deeleconomie in Nederland!


Meer nieuws uit Middelburg

19 februari 18:58Hakenkruisbekladder synagoge Middelburg was een ’zeer jonge jongen’
4 februari 19:11Een hakenkruis op een synagoge
26 januari 09:53Overvaller verontschuldigt zich bij overval
25 januari 10:49Politie houdt verdachte aan in onderzoek naar brandstichting in Middelburg
17 januari 10:39Brandbom door ruit, Middelburgse heeft geen flauw idee waarom zij slachtoffer is van aanslag
9 januari 12:03Man bedreigt winkelmedewerker met mes op station Middelburg
1 januari 17:43Brandstichting in woning Middelburg
29 december 10:03Omstanders helpen politie bij aanhouding agressieve winkeldief in Middelburg
25 december 11:38Ruzie in Middelburgse kerstnacht, politie zet geweld in om vrede te herstellen
22 december 13:50Man bedreigd met mes en beroofd in Middelburg
10 december 13:36AVV Beheer koopt pand Drvkkerij aan Markt in Middelburg
19 november 12:44Woning beschoten in Spijkenisse, explosies bij huizen in Middelburg
19 november 11:38Brandbom en explosief naar Middelburgse woningen gegooid
13 november 07:15Bestuurder met schrik vrij bij botsing in Middelburg
18 oktober 23:12Schoorsteenbrand in Middelburgse binnenstad
5 oktober 17:21Man (19) overvallen in Middelburg, computer en geld gestolen
27 september 08:16Twee gewonden bij aanrijding op industrieterrein in Middelburg
3 september 10:11Man zonder vaste woonplek vernielt drie auto's in Middelburg
2 september 09:43Twee bestuurders onder invloed van drugs
23 augustus 13:11N57 bij Middelburg tijd dicht na zwaar ongeluk
RSS.