menu
zoek

Nieuws Middelburg

Hoe kun je duurzaam leven in Nederland?

vrijdag 21 januari 2022, 11:51 uur

Als je een groengezinde inwoner van Nederland bent, vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt doen om je nieuwe leven in het buitenland duurzamer te maken.

Gelukkig is milieubewuster leven voor Nederlanders heel gemakkelijk. Sterker nog, het nemen van groenere beslissingen kan gemakkelijk onderdeel worden van je dagelijks leven. Zo zou je bij autoverzekeringen vergelijken al kunnen kiezen voor de groenste optie. Om nog duurzamer te leven in ons land, kun je gebruik maken van de onderstaande manieren!

Thuis composteren
Als je net een van de geweldige Nederlandse recepten voor je gezin hebt gemaakt, heb je misschien veel restjes om mee om te gaan. Maar waarom zou je, voordat je die ongewenste etensresten in de prullenbak schuift, niet overwegen om ze te composteren? Een keukenkar voor al die etensresten kopen, kan een geweldige investering zijn in je duurzame levensstijl. Buiten de grote steden maakt Nederland composteren gemakkelijk. Bij gemeenten krijg je vaak twee bakken: een voor het grofvuil en een voor GFT, wat staat voor Groente- Fruit- & Tuin-afval. Stop al je organische stoffen erin en rijd het naar de straat voor de vuilnismannen, meestal om de twee weken.

Groene energieleverancier
Nederlanders hebben een lange geschiedenis in het oogsten van duurzame energie. Eeuwenlang hebben de lokale bewoners windmolens gebruikt om land droog te leggen en voedsel en andere goederen te produceren. Je zult genoeg van deze levende monumenten tegenkomen tijdens al die mooie fietstochten, maar verwacht niet dat deze windmolens je huis binnenkort van stroom zullen voorzien. Nederland loopt zelfs achter op andere EU-landen als het gaat om het gebruik van duurzame energie. Laat dat je er echter niet van weerhouden om je steentje bij te dragen aan de planeet door te kiezen voor een groene energieleverancier.

Winkel lokaal
Weet je hoe ver je boodschappen hebben afgelegd voordat ze op je bord belanden? We bedoelen ook niet je fietstocht terug van je lokale supermarkt. We hebben het over de totale reis van veld naar koelkast, ook wel food miles genoemd. Het verminderen van de voedselkilometers van je huishoudelijke boodschappen kan een geweldige manier zijn om je ecologische voetafdruk aan te pakken. Volgens een rapport van de Nederlandse overheid heeft het type voeding dat je eet namelijk een grote impact op je CO2-uitstoot. Zo zullen diëten die rijk zijn aan vlees en zuivel meer voedselkilometers opleveren dan groenten en verse producten.

Deelnemen aan deeleconomie
Je hebt waarschijnlijk gehoord van de term deeleconomie, maar weten hoe het je leven kan beinvloeden, is in eerste instantie misschien niet duidelijk. Bij de deeleconomie draait alles om het verschuiven van de focus van eigendom naar toegang, of het nu gaan om een vervoermiddel, woonruimte of zelfs kennis. In een land als Nederland is de deeleconomie overal om je heen, waardoor het makkelijker dan ooit is om hier mee aan te doen. Zo zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van autodeelplatforms als Fetch en SnappCar, terwijl je met Peerby spullen kunt lenen van anderen. Zo zijn er nog veel meer goede voorbeelden van deeleconomie in Nederland!


Meer nieuws uit Middelburg

21 mei 09:27Onderzoek toedracht steekincident
18 mei 08:15Steekincident in asielzoekerscentrum
15 mei 13:01Terneuzenaar (56) aangehouden nadat hij dreigde het politiebureau binnen te rijden met zijn auto
15 mei 12:48Dronken Vlissinger (26) aangehouden na vluchtpoging op scooter
21 april 06:54Wekdienst 21/4: Uitreiking Four Freedoms Award • Deadline aanmelding PvdA-voorzitterschap
14 april 17:06OM verdenkt 15- en 17-jarigen van moord
2 april 17:15Stoned bestuurder met drugsbezittende bijrijder aangehouden in Middelburg
1 april 16:18Scooterrijdster gewond
24 maart 10:29Dronken bestuurster uit Middelburg van de weg geplukt
23 maart 08:30Autobrand in parkeergarage
19 maart 12:10Man (19) bekent diefstal van twintigtal elektrische fietsen
18 maart 18:05Nederlandse rechtbank laat Oekraïners vrij om in thuisland te kunnen vechten
14 maart 20:08Wat moordverdachte Arie bezielde, valt moeilijk te verklaren: OM eist tbs met dwang
14 maart 16:59Vijfde veroordeelde Hrieps-overvaller gearresteerd bij Torentijd
12 maart 14:38Man ernstig gewond door ontploffing in Middelburg veroorzaakt door slijptol
6 maart 16:51Agent raakt gewond bij aanhouding agressieve man in Middelburg
14 februari 15:52Beelden straatroof op NS-station Middelburg in Opsporing Verzocht
13 februari 09:16Dronken automobilist blijft in auto zitten na botsing met lantaarnpaal
11 februari 12:55Verdachte opgepakt voor plunderen van tienduizenden euro's van vier Zeeuwse ouderen
10 februari 18:25Politieauto's en politiebureaus beklad met graffiti
RSS.