menu
zoek

Nieuws Middelharnis

Willemstad - Gestolen jacht varend aangetroffen

dinsdag 13 april 2021, 12:01 uur

De bemanning van een speedboot van de politie heeft zondag 11 april een gestolen zeiljacht aangetroffen op het Hollands Diep bij Willemstad. Het jacht was eerder op de dag gestolen uit de jachthaven van Middelharnis. Een 35-jarige man uit deze plaats is aangehouden als verdachte.

Waar: Haringvlietbrug. Onderweg in Middelharnis

Politieagenten van de Dienst Infrastructuur voeren net met hun speedboot vanaf Willemstad richting de Haringvlietbrug. Onderweg kwamen zij een zeiljacht tegen. Zoals gebruikelijk op het water werd er vriendelijk gezwaaid naar de schipper.

Melding
Kort hierop kregen de collega’s van de Landelijke Eenheid het verzoek om uit te kijken naar een gestolen zeiljacht. De details die de collega’s te horen kregen over het jacht maakte hen duidelijke dat het zeiljacht waarnaar zij zojuist hadden gezwaaid, het gestolen zeiljacht moest zijn.

Aangehouden
Direct draaiden de agenten hun speedboot om terug te varen. De schipper van het gestolen jacht bekende spontaan dat hij het zeiljacht had gestolen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het jacht is terug naar de rechtmatige eigenaar.

Diefstal/Heling in Middelharnis

» Politie.nl

Kaart nieuws Middelharnis. Locatie nieuws: 51.69195 / 4.43791 Haringvlietbrug. Onderweg
Haringvlietbrug. Onderweg in Middelharnis


dinsdag 13 april 2021, 12:42 uur
Man vaart rondje met gestolen zeiljacht op Hollandsch Diep
Omroep BrabantEen 35-jarige man uit Middelharnis is zondag aangehouden omdat hij een zeiljacht had gestolen. De man voer op het Hollandsch Diep bij Willemstad toen de waterpolitie hem te pakken kreeg. In eerste instantie had de waterpolitie niet door dat het zeiljacht gestolen was.
» Omroep Brabant



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Middelharnis

4 oktober 21:50112-nieuws: Meisje te water geraakt in Middelharnis en naar ziekenhuis gebracht
27 januari 15:17Vier aanhoudingen na inbraak Middelharnis
13 april 12:42Man vaart rondje met gestolen zeiljacht op Hollandsch Diep
RSS.