menu
zoek

Nieuws Milheeze

Kunnen besmette nertsen het virus weer teruggeven aan de mens?

maandag 27 april 2020, 23:05 uur

Grote zorgen in Brabant nu er op twee nertsenfokkerijen bij meerdere dieren het coronavirus is vastgesteld. Het bericht komt hard aan, zegt de burgemeester van Gemert-Bakel, waaronder Milheeze valt waar een van de besmette fokkerijen staat. "Er zijn hier veel coronabesmettingen, dus dit maakt iets los."

» NOS
maandag 27 april 2020, 18:56 uur
Vervroegd verbod op nertsenfokkerijen? 'Corona-uitbraak is een grote schok'
Omroep BrabantBij twee nertsenbedrijven in Milheeze en Beek en Donk zijn vorige week besmettingen van het coronavirus bij verschillende nertsen gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of de besmetting is overgedragen van mens op dier. Actiegroep Animal Rights vindt dat de uitbraak van de ziekte reden moet zijn om het fokken van nertsen in ons land versneld af te bouwen.
» Omroep Brabant
maandag 27 april 2020, 16:28 uur
De uitzending van 27 april
NOSNertsen in Noord-Brabant besmet met corona Bij twee nertsenfokkers in Noord-Brabant is bij meerdere dieren het coronavirus vastgesteld, maakte minister Carola Schouten van Landbouw gisteren bekend. Het ministerie gaat uit van besmetting van mens op dier, omdat enkele medewerkers van de bedrijven in Beek en Donk en Milheeze verschijnselen hadden van het coronavirus. Wetenschappers waarschuwen voor volgende pandemie Wanneer komt de volgende pandemie? Niemand die het weet.
» NOS
zondag 26 april 2020, 16:29 uur
Coronavirus aangetroffen op twee nertsenbedrijven
HardnieuwsBEEK EN DONK - Zondagmiddag 26 april heeft de gemeente Laarbeek bekend gemaakt dat het coronavirus (COVID-19) is geconstateerd op een nertsenbedrijf in Milheeze en Beek en Donk.
» Hardnieuws
zondag 26 april 2020, 11:49 uur
Coronavirus bij nertsen op Brabantse boerderij
de TelegraafBij twee nertsenhouderijen in de Brabantse plaatsen Milheeze en Beek en Donk zijn dieren besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten. Op de boerderijen en in de nabije omgeving zijn maatregelen getroffen. Zo wordt geadviseerd in een straal van 400 meter rond de bedrijven niet te wandelen of fietsen.
» de Telegraaf
zondag 26 april 2020, 11:48 uur
Coronavirus vastgesteld op nertsenhouderij: waarschijnlijk besmetting van mens op dier
Hart van NederlandBij twee nertsenhouderijen in de Brabantse plaatsen Milheeze en Beek en Donk zijn nertsen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten. Op de boerderijen en in de nabije omgeving zijn maatregelen getroffen.
» Hart van Nederland
zondag 26 april 2020, 07:00 uur
LIVEBLOG CORONAVIRUS: Brabantse nertsen besmet met corona in Milheeze en Beek en Donk
Omroep BrabantAls alles volgens plan verloopt, vertrekt zondag vanuit Marokko de eerste repatriƫringsvlucht met een groep Nederlanders naar Nederland. Vanwege het coronavirus zaten drieduizend Nederlanders daar tot nu toe vast. Elke dag houdt Omroep Brabant je in een liveblog op de hoogte van al het nieuws rond het coronavirus - zowel het nieuws uit de provincie als het belangrijke nieuws daarbuiten.
» Omroep Brabant
zondag 26 april 2020, 07:00 uur
LIVEBLOG CORONAVIRUS: Nertsen in Beek en Donk en Milheeze besmet met coronavirus
Omroep BrabantOp twee nertsenbedrijven in Beek en Donk en Milheeze zijn besmettingen van COVID-19 bij verschillende nertsen geconstateerd. In de Tilburgse en Bossche binnenstad is het te druk. Elke dag houdt Omroep Brabant je in een liveblog op de hoogte van al het nieuws rond het coronavirus - zowel het nieuws uit de provincie als het belangrijke nieuws daarbuiten.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Hardnieuws
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Milheeze

13 oktober 09:55Brand in schuur snel onder controle
20 maart 17:16Grote brand in schuur Milheeze
27 april 23:05Kunnen besmette nertsen het virus weer teruggeven aan de mens?
RSS.