menu
zoek

Nieuws Milsbeek

Nijmegen Milsbeek - Politie treft drugslab in pand in Milsbeek (L) en houdt vier verdachten aan

dinsdag 23 januari 2018, 14:15 uur

Op dinsdag 23 januari in alle vroegte ontdekte de recherche een drugslab in een pand in het Limburgse Milsbeek. Het drugslab wordt ontmanteld door het LFO en er zijn verdachten aangehouden.

UPDATE 16.20 uur In augustus trof de politie een flinke hoeveelheid chemicaliën in een pand in Nijmegen. Daar stonden ongeveer 50 jerrycans met een gevaarlijke vloeistof waarvan bekend is dat die ook gebruikt worden bij de vervaardiging van synthetische drugs. Er werden toen twee verdachten aangehouden. Een team van rechercheurs van de politie-eenheid Oost-Nederland hebben vanaf die tijd uitvoerig onderzoek gedaan om de betrokkenen te achterhalen en het netwerk in beeld te krijgen. Dat onderzoek heeft zijn vruchten afgeworpen. Met de doorzoeking onder leiding van de rechter-commissaris in Milsbeek werd een ingericht drugslab aangetroffen en een verdachte aangehouden. Op zes andere locaties werden eveneens doorzoekingen gedaan, op zoek naar ondersteunend bewijs en relevante informatie. Op andere locaties werden drie andere verdachten aangehouden. Deze mannelijke verdachten zijn respectievelijk; 47, 32, 45 en 54 jaar oud. Zij zijn afkomstig uit Milsbeek, Nijmegen, Malden en Lent. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van synthetische drugs. Het onderzoeksteam heeft nog de handen vol aan alles wat in beslag is genomen.  Op de verschillende onderzoekslocaties is in beslaggenomen: Verdovende middelen, zowel hard -als softdrugs; diverse vuurwapens; een stroomstootwapen; munitie; contant geld; verschillende voertuigen; een boot en verschillende gegegevensdragers (digitale goederen).   

Ondermijnende activiteiten
Achter elke dumping schuilt een crimineel netwerk, een samenwerkingsverband dat de samenleving ondermijnd. Gemeenten gaan hier al steeds meer tegen op staan, en terecht. Er gaat veel geld om in de drugshandel. Het willens en wetens dumpen van chemisch afval kent vele vormen en criminelen moeten het kwijt. Dus worden ze daarin ook steeds creatiever maar ook agressiever. Ze schuwen geweld en intimidatie niet. Het opruimen van de troep die criminelen achterlaten is belangrijk maar het is veel belangrijker nog dat er geen troep meer kàn worden gemaakt. Dat er geen schuren meer worden verhuurd aan criminelen, zodat er niet meer kan worden gefabriceerd. Er zijn in Oost-Nederland al samenwerkingsverbanden zoals keurmerk veilig buitengebied, platform veilig ondernemen om samen met partners die vuist te maken. 

Ontmanteling van drugslaboratoria
Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ter plaatse, kortweg het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning. 2017390592 RV

Drugs in Milsbeek

» Politie.nl


Kaart nieuws Milsbeek. Locatie nieuws: 51.81256 / 5.83723


dinsdag 23 januari 2018, 14:47 uur
Inval bij drugslab in Milsbeek, vier leden Nijmeegse drugsbende aangehouden
de GelderlanderMILSBEEK/ NIJMEGEN - De recherche heeft dinsdagmiddag een drugslab ontmanteld op het bedrijventerrein Ovenberg in het Limburgse Milsbeek. Daarbij werd een verdachte aangehouden. Op zes andere plekken in de regio, waaronder Camping Eldorado in Plasmolen, werden ook huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn nog eens drie verdachten aangehouden.
» de Gelderlander
dinsdag 23 januari 2018, 14:45 uur
Drugslab opgerold; Gelderse verdachten aangehouden
Omroep GelderlandDe politie heeft dinsdag in het Limburgse Milsbeek een drugslab opgerold. In verband daarmee zijn onder anderen drie mannen uit Nijmegen, Malden en Lent aangehouden.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Milsbeek

4 mei 06:55Bedrijven uit Dodewaard en Milsbeek vervolgd voor meebouwen aan Krimbrug
22 februari 19:32Man krijgt zeven jaar cel voor poging doodslag op zes agenten
23 januari 14:47Inval bij drugslab in Milsbeek, vier leden Nijmeegse drugsbende aangehouden
5 september 14:34Reconstructie: Wat de Russen leerden over bruggen bouwen in Milsbeek
25 juni 08:27Harry (30) overleeft in 'hel op aarde' in Uruguay
1 februari 10:50Getuigen gezocht van woningoverval
RSS.