menu
zoek

Nieuws Moordrecht

Automobilist rijdt pijlwagen aan

vrijdag 18 december 2020, 12:22 uur

Een automobilist reed vrijdagochtend 18 december door nog onbekende oorzaak op de A20 ter hoogte van Moordrecht tegen een pijlwagen aan. De bestuurder raakte gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Waar: Rijksweg in Moordrecht

Meerdere getuigen zagen hoe de auto rond 00.05 uur tegen een pijlwagen aanreed en tegen een vangrail tot stilstand kwam. Op dat moment vonden er wegwerkzaamheden plaats waardoor er nog één rijstrook open was. De auto was zwaar beschadigd. Op de bijrijdersstoel troffen agenten een fles lachgas aan die nog aan het sissen was. De bestuurder, een 22- jarige man uit Gouda reageerde erg agressief toen getuigen hem eerste hulp wilden verlenen. De brandweer heeft de bestuurder uit het voertuig geknipt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met het mogelijk gebruik van lachgas door de bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

Lachgas in de auto: dezelfde effecten als alcohol
Deze zaak is een tekenend voorbeeld van de gevaren die het gebruik van  lachgas in het verkeer kan opleveren. Hoewel het geen drug is, en niet verboden volgens de wet, kan lachgas hetzelfde effect hebben als alcohol. Het inhaleren kan hoofdpijn, duizeligheid en verwardheid tot gevolg hebben en een roes kan langer duren dan je denkt. De politie adviseert daarom altijd om niet deel te nemen aan het verkeer als je lachgas hebt gebruikt. Als het, net als in dit geval, levensgevaarlijk rijgedrag oplevert, grijpt de politie altijd in.

Verkeer in Moordrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Moordrecht. Locatie nieuws: 51.98739 / 4.66896 Rijksweg


vrijdag 18 december 2020, 08:25 uur
Automobilist raakt buiten westen door lachgas en ramt pijlwagen op A20
Hart van NederlandEen automobilist is op de A20 bij Moordrecht op een pijlwagen geklapt. Een omstander bood hem eerste hulp aan tot de hulpdiensten ter plaatse waren, maar die hadden vervolgens de handen vol aan het slachtoffer, want die werd erg agressief toen hij weer bij zijn positieven kwam.
» Hart van Nederland
vrijdag 18 december 2020, 01:24 uur
Auto botst tegen pijlwagen
HardnieuwsMOORDRECHT - Vrijdagmorgen 18 december rond 0.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A20 in Moordrecht.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Moordrecht

18 december 12:22Automobilist rijdt pijlwagen aan
26 september 14:54Automobilist opgepakt na bedreiging met vuurwapen op A13
17 mei 08:45Hond omgekomen bij brand op bungalowpark Moordrecht
28 april 16:05Vluchtpoging eindigt in sloot, onderkoelde verdachte verstopt zich in weiland
31 juli 14:51Taakstraf na negeren bandenspanningslampje
RSS.