menu
zoek

Nieuws Morra

Groningen/Morra - Automobilist na lange achtervolging aangehouden

zaterdag 22 april 2017, 10:25 uur

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een lange achtervolging, die begon in de stad Groningen en eindigde in het Friese Morra, een 22-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij weigerde echter mee te werken aan een bloedproef.

Waar: Rijksweg in Morra

Surveillerende agenten kregen een melding dat een 22-jarige inwoner van Hoogezand drugs had gebruikt en inmiddels in zijn auto was gestapt. De melder was bang dat er ongelukken zouden gebeuren en daarom werd de politie gewaarschuwd. Op de Rijksweg in de stad kwamen agenten de auto met daarin de 22-jarige tegen. De bestuurder kreeg een stopteken, maar hij reed door. Al snel werd duidelijk dat de man niet wilde stoppen voor de politie. Zo opende hij één van zijn autoruiten en liet door middel van zijn middelvinger zien dat hij niet mee ging werken. Meerdere politieauto’s werden door de Meldkamer Noord-Nederland aangestuurd en de achtervolging werd ingezet. Bij Winsum werd geprobeerd om de auto tot stoppen te dwingen. De 22-jarige reed daar bewust tegen een politieauto aan en hij wist dan ook te ontkomen. Meerdere keren werd de route Wehe-den Hoorn, Leens en Eenrum gereden. De automobilist reed met hoge snelheid en nam veel risico. Reden voor de Meldkamer om de achtervolging af te breken. Een onopvallende politieauto bleef het voertuig op gepaste afstand volgen. Uiteindelijk reed de man uit Hoogezand naar Lauwersoog. Daar reed hij de zeedijk op. Door tegen een hek te botsen wist de man ook daar weer te ontkomen. Uiteindelijk reed de bestuurder op de Lauwersseewei (N361) ter hoogte van Morra in de berm. Zijn auto kwam daar stil te staan. De bestuurder weigerde uit te stappen. Agenten sloegen daarop een autoruit in. De automobilist verzette zich hevig. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem uit zijn auto te krijgen. Vervolgens werd de 22-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking, waaronder een bloedproef. De verdachte werd in een politiecel ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. 

Drugs in Morra
Verkeer in Morra

» Politie.nl


Kaart nieuws Morra. Locatie nieuws: 53.21938 / 6.56650 Rijksweg


zaterdag 22 april 2017, 12:30 uur
Politieachtervolging eindigt in Morra
Leeuwarder CourantMORRA - De politie heeft vrijdagnacht een man aangehouden in Morra na een lange achtervolging. De man zou drugs hebben gebruikt en sloeg op de vlucht.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Morra

3 januari 14:51Twee verdachten vrijgelaten in zaak dodelijk vuurwerkongeval Friesland
31 december 22:08Persoon om het leven gekomen in Friesland, vermoedelijk door vuurwerk
22 april 12:30Politieachtervolging eindigt in Morra
RSS.