menu
zoek

Nieuws Musselkanaal

Drie aanhoudingen voor gewelddadige straatroof in Musselkanaal

vrijdag 4 november 2022, 10:12 uur

Drie mannen zijn woensdag 2 november aangehouden op verdenking van het plegen van een gewelddadige straatroof op dinsdag 1 november. Een 80-jarige man werd hier rond 14.15 uur vlak bij de Vincent van Goghlaan onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen van zijn telefoon beroofd. In het onderzoek naar dit incident zijn woensdagmiddag drie verdachten aangehouden.

Waar: Vincent van Goghlaan in Musselkanaal

Een 80-jarige man uit Musselkanaal wandelde dinsdagmiddag in park Dierenweide bij de Vincent van Goghlaan in Musselkanaal. Toen de man daar de drie mannen op een bankje passeerde, richtte één van de belagers een mogelijk vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer. Een andere verdachte hield de man stevig om zijn nek vast. Onder bedreiging van het mogelijke vuurwapen stond de man vervolgens zijn telefoon af. De politie startte direct een onderzoek. Zo stelden agenten onder andere sporen veilig. Aangehouden verdachten Dit onderzoek leidde naar drie verdachten. Zij zijn woensdagmiddag aangehouden in Musselkanaal. Het gaat om een 24-jarige man uit Veendam, 20-jarige man uit Veendam en een 20-jarige man uit Musselkanaal.  Zij worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Twee soortgelijke meldingen in Musselkanaal De afgelopen dagen heeft de politie twee andere meldingen ontvangen, waarin de genoemde signalementen sterk overeenkomen met de woensdag aangehouden verdachten. Op zondag 30 oktober vond er in de hal van een woonzorgcentrum aan de Willem Diemerstraat in Musselkanaal tussen 19:00 en 19:30 uur een diefstal met geweld plaats. Bij deze diefstal waren ook drie daders betrokken, waarbij ook gedreigd werd met mogelijk een vuurwapen. Ook hier eisten de daders de telefoon van het slachtoffer, een 64-jarige vrouw uit Musselkanaal. Op maandagavond 31 oktober rond 18:20 uur vond er een diefstal plaats in een cafetaria aan de Technicumstraat, waarbij drie verdachten een gokautomaat opengebraken. Hier werd een geldbedrag buitgemaakt. De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachten ook betrokken zijn bij deze incidenten. Deel uw informatie met de politie! De verdachten zitten vast en worden gehoord. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Dit kan helpen in de bewijslast tegen de verdachten. Heeft u dinsdagmiddag iets opvallends gezien in de omgeving van het park of bij de Vincent van Goghlaan? Bent u in het bezit van camerabeelden uit de omgeving van de Vincent van Goghlaan waar de verdachten op zijn te zien? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Bijvoorbeeld over de melding van de diefstal aan de Willem Diemerstraat of de diefstal aan de Technicumstraat? Laat het ons weten. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken.


» Politie.nl

Kaart nieuws Musselkanaal. Locatie nieuws: 52.92775 / 7.02461 Vincent van Goghlaan
Vincent van Goghlaan in Musselkanaal


vrijdag 4 november 2022, 11:26 uur
Twee van drie verdachten van gewelddadige straatroof Musselkanaal langer vast
RTV NoordTwee van de drie mannen die ervan worden verdacht dat ze afgelopen dinsdag in Musselkanaal een 80-jarige man onder bedreiging van een vuurwapen van zijn telefoon beroofden, blijven langer vastzitten. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.
» RTV Noord
vrijdag 4 november 2022, 11:15 uur
Bejaarde man slachtoffer van gewelddadige overval in Musselkanaal
Dagblad van het NoordenEen 80-jarige man is dinsdag in de Vincent van Goghlaan in Musselkanaal beroofd van zijn telefoon. De politie heeft drie mannelijke verdachten aangehouden, die de man mogelijk hebben bedreigd met een vuurwapen.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Musselkanaal

4 oktober 09:26'We merken in Oost-Groningen bijna dagelijks de problemen door drugs'
17 september 22:43Auto's botsen op A28 bij Haren
16 juni 23:25Musselkanaalsters waarschuwden al langer voor brandbare pluisjes: 'Dat is echt een soort benzine'
21 april 14:1240.000 illegale sigaretten aangetroffen bij controle van garageboxen Musselkanaal
7 april 18:57Motorrijder ernstig gewond bij Musselkanaal
4 april 11:46Politie houdt jongen aan voor poging tot gewapende overval op tankstation in Musselkanaal
31 maart 14:13Burgemeester Klaas Sloots sluit drugspanden in Stadskanaal en Musselkanaal
21 maart 09:53Gewonde door explosie in Musselkanaal
1 maart 15:47Coop Musselkanaal verliest rechtszaak tegen vergunning uitbreiding Lidl
4 november 11:26Twee van drie verdachten van gewelddadige straatroof Musselkanaal langer vast
2 oktober 15:44Motor en auto botsen in Musselkanaal
20 augustus 10:01In dit dorp staat al 30 jaar een azc: ‘Ga niet dwarsliggen, dat heeft geen zin, maar beweeg mee’
1 oktober 12:49Populaire gamer hoort celstraf en tbs tegen zich eisen na ontucht met fans
26 september 21:35Nerveuze Annet bezorgt Linda ‘hartslag van 200’ met gok en ziet een ton verdampen
26 april 13:23Asbest vrijgekomen bij woningbrand in Musselkanaal
9 februari 12:11Coronaklachten na paar dagen weg met ontstekingsremmer
14 januari 15:02Brand in appartementencomplex
6 januari 09:56'Geïmproviseerd vuurwerk' in woning Musselkanaal
RSS.