menu
zoek

Nieuws Naaldwijk

Politie beëindigt illegaal feest in schuur

zondag 11 april 2021, 11:06 uur

De politie beëindigde in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april een illegaal feest in een schuur aan de Opstalweg. Veertig feestgangers werden aangehouden. De politie maakt een bestuurlijke rapportage voor de gemeente. Dit kan leiden tot bestuurlijke maatregelen tegen de 62-jarige bewoner. Hij wordt binnenkort door de politie verhoord.

Waar: Opstalweg in Naaldwijk

Surveillerende agenten hoorden rond middernacht harde muziek die vanuit een schuur kwam en namen poolshoogte. De agenten vermoedden dat daar een illegaal feest werd gehouden. Meerdere eenheden werden hierop opgeroepen en bij het zien van de politie werden de feestgangers gewaarschuwd door de bewoner. De feestgangers  vluchtten hierna een tuinhuis in en sloten de deuren. De feestgangers reageerden niet op aanspreken van de politie en hielde de deuren op slot.

Veertig feestgangers
Op last van de burgemeester werd het illegale feest beëindigd. De feestgangers gaven geen gehoor aan meerdere vorderingen om de deuren open te doen en waarschuwingen dat er aanhoudingen zouden worden verricht. De politie besloot de deuren open te breken en stuitte op veertig personen in de kleine ruimte. Omdat hierna de sfeer grimmig werd zijn meer agenten opgeroepen. De feestgangers waren kennelijk onder invloed van alcohol en enkelen namen stoelen in de hand en dreigden daarmee. Ook werden beledigingen geuit naar de agenten. De feestgangers werden hierna één voor één uit het tuinhuisje gehaald en aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. Het betrof veertig personen van tussen de 19 en 29 jaar uit voornamelijk Naaldwijk e.o. Een van hen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Drie personen werden ook aangehouden voor belediging. Een van deze personen, een 25-jarige man uit ’s-Gravenzande, raakte gewond toen hij tweeëneenhalve meter naar beneden viel bij een verstop poging. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Maatregelen tegen illegale feesten
Illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, met als gevolg: meer besmette personen en een nog grotere druk op de gezondheidszorg, waardoor de reguliere zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald. We blijven langer in deze gedeeltelijke lock-down als de besmettingen niet dalen en de druk op ziekenhuizen niet afneemt. Gemeentelijke handhavers en de politie treden op bij illegale feesten. Meldingen van illegale georganiseerde feesten worden met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd. Waar mogelijk worden bovendien boetes opgelegd aan zowel de organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en ook de aanwezigen van een feest. Daarnaast wordt vaak een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen - zoals een last onder dwangsom of bestuurlijke boete - richting de organisatoren of eigenaren van een pand waar een illegaal feest heeft plaatsgevonden.

Overlast/Vandalisme in Naaldwijk

» Politie.nl


Kaart nieuws Naaldwijk. Locatie nieuws: Opstalweg


zondag 11 april 2021, 12:24 uur
Politie beëindigt illegaal schuurfeest en houdt 40 feestgangers aan
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Naaldwijk een illegaal feest in een schuur aan de Opstalweg beëindigd. 'Veertig feestgangers werden aangehouden. De politie maakt een bestuurlijke rapportage voor de gemeente.
» Blik op Nieuws
zondag 11 april 2021, 10:09 uur
Tientallen feestgangers aangehouden in Naaldwijk
Omroep WestBij een illegaal feest in een schuur in Naaldwijk hebben agenten ongeveer veertig mensen aangehouden. Dat bevestigt de politie aan Omroep West.
» Omroep West
zondag 11 april 2021, 07:10 uur
Agenten op de stoep bij illegaal feestje Naaldwijk: meerdere aanhoudingen
de TelegraafDe politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een feestje in een buitengebied bij Naaldwijk. Tal van agenten met politiehonden kwamen op locatie aan de Opstalweg. Op beelden is te zien hoe jonge feestgangers geboeid afdruipen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Naaldwijk

22 februari 15:11Lachgasbezorgers beroofd, mishandeld en bedreigt met wapen
28 april 08:38Brand in kassencomplex bij bedrijfsverzamelgebouw
11 april 12:24Politie beëindigt illegaal schuurfeest en houdt 40 feestgangers aan
2 april 08:59Rechtszaak Pool die zonder rijbewijs Jim (17) doodreed
19 februari 12:34Zestien jaar cel geëist voor dood van Poolse vrouw uit Maassluis
29 november 16:56Vastzittend paard zorgt voor hachelijke situatie op fietsbrug
15 oktober 09:34’Kinderen in elkaar geslagen door hangjeugd skatebaan’
3 april 23:25Leerlingen ISW Hoogeland zien huiselijk geweld tegen docente tijdens online les
15 maart 13:34Kuivenhoven zorgt voor megastunt met zege op Van Gerwen
28 augustus 15:49'Die ouwe gaat nog niet stoppen'; Rob de Nijs reageert na val van podium
11 juli 11:22Medewerker bloemenveiling drukt 4,3 miljoen euro achterover in negen maanden
7 juli 14:45Ferenc (12) helpt de brandweer met zijn speedboot
21 mei 22:49Na 16 jaar getuigenoproep moord op Poolse
12 mei 05:20Zeven mensen naar ziekenhuis na brand Naaldwijk
14 februari 14:39Meszwaaiende Syriër naar psychiatrisch ziekenhuis
31 januari 15:35OM: Syriër die met mes zwaaide in Naaldwijk is ontoerekeningsvatbaar
RSS.