menu
zoek

Nieuws Nederweert

Drie aanhoudingen in onderzoek Crystal Meth lab

dinsdag 8 maart 2022, 15:18 uur

De politie heeft tijdens de actiedag op dinsdag drie personen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van het aantreffen van een grote productielocatie van Crystal Meth in Nederweert op 30 juli 2021.

Arrestaties De gearresteerde verdachten zijn drie mannen van 51, 35 en 28 jaar oud, allen woonachtig in Weert. Ze zijn dinsdagochtend vroeg in hun woning aangehouden.  Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Op zes locaties in Weert vonden doorzoekingen plaats. Op deze locaties trof de politie twee vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dure horloges en sieraden aan, alsook spullen die mogelijk verband houden met drugshandel. De herkomst van deze spullen wordt verder onderzocht. Onderzoek diverse teams In dit onderzoek zijn door verschillende afdelingen en teams van de politie samengewerkt. Naast de zogenaamde tactische recherche is tijdens het aantreffen van de productielocatie in Nederweert nauw samengewerkt met de afdeling milieu. Milieu is een onderdeel van de dienst Recherche en houdt zich bezig met handhaving milieuwetgeving. Dat kan variëren van het opsporen en vervolgen van daders van milieudelicten tot samen met andere opsporingsdiensten zware delicten aan te pakken. In de productielocatie in Nederweert werden in de betonnen vloer gaten aangetroffen. Het vermoeden bestond dat er chemicalieren geloosd waren in de bodem, oppervlaktewater en/of riool. Uit de diverse gaten zijn grondmonsters genomen die voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd. Daaruit bleek dat er inderdaad chemicaliën geloosd zijn.   Ook is nauw samengewerkt met het Landelijk Team Ontmantelen (LFO). LFO valt onder de Dienst Specialistische Operaties (DSO) van de Landelijke Eenheid. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. Ook komt het LFO in actie bij zogeheten CBRN-e incidenten. Dat zijn incidenten waarbij Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire stoffen betrokken zijn. De E staat voor explosieve stoffen. Medewerkers van het LFO zijn getraind om op het allerhoogste veiligheidsniveau met deze incidenten om te gaan.


» Politie.nl
dinsdag 8 maart 2022, 10:34 uur
Crystal meth: politie doet invallen in Weert (UPDATE)
CrimesiteIn een onderzoek dat loopt na het aantreffen van een gigantisch crystal meth-lab in juli 2021 in Nederweert doen politie en Openbaar Ministerie dinsdagochtend invallen in Weert. Er zijn drie verdachten aangehouden en er zijn panden doorzocht. Het onderzoek richt zich op de personen achter de productie-locatie in Nederweert.
» Crimesite
dinsdag 8 maart 2022, 10:00 uur
Drie aanhoudingen na invallen in Weert en Nederweert om crystal-methlab
de TelegraafDe politie heeft dinsdagochtend bij invallen op meerdere plaatsen in Weert en Nederweert drie mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een crystal-methlab. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zei een woordvoerder van de politie.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Nederweert

29 september 16:55Dak van woning beschadigd door afgewaaide takken
23 augustus 14:30Peter Willekens voorzitter OLS 2024 in Nederweert
28 juli 11:28Vaals is groenste gemeente van Nederland
27 juni 15:09Wethouder Nederweert (27) in ziekenhuis vanwege acute leukemie
15 juni 12:04Stank leidt politie naar dode en verwaarloosde hond
9 juni 19:29Beste ijssalon staat weer in Limburg
30 april 07:32Drenkeling in kanaal Nederweert blijkt opblaaspop
12 april 11:08Boris Meessen voorgedragen als nieuwe wethouder Nederweert
25 maart 10:45Insluipingen in Weert en Nederweert: sieraden gestolen
21 maart 17:47Twee mannen opgepakt na poging tot beroving van auto Nederweertenaar
21 maart 12:37Wethouder Nederweert stapt op: 'Werk valt te zwaar'
16 maart 17:42Magere Mechelse herder moest leven in een achtertuin vol ratten
11 maart 13:38Eenzijdig ongeval met motorrijder in Nederweert
28 januari 07:28Man gewond na steekpartij in Nederweert
3 januari 08:10Ravage is enorm na verwoestende brand
28 december 12:10Automobilist (39) rijdt tegen boom in Nederweert en overlijdt
21 november 17:30Dieven kiezen brandweerkazernes als doelwit: inbraken in die van Weert en Nederweert
21 november 13:25Gemeentehuis Nederweert ontruimd om 'vreemde' geur
2 november 16:08Ex-partner opgepakt na vondst lijk in kanaal bij Nederweert
27 oktober 09:23Een gewonde bij ongeluk met twee auto’s en bestelbus in Nederweert
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?