menu
zoek

Nieuws Neede

Winterswijk - Twee mannen aangehouden voor opruiing

vrijdag 29 januari 2021, 15:38 uur

De politie heeft deze week op bevel van de officier van justitie een 23-jarige man uit Neede en een 22-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor opruiing. Beide mannen plaatsten op Social media opruiende teksten en riepen daarbij op tot het verstoren van de openbare orde en het plegen van geweld.

De man uit Neede werd woensdag 27 januari aangehouden. Hij is vrijdag 29 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden. De man uit Winterswijk werd vrijdagmiddag 29 januari aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie startte een onderzoek nadat informatie binnenkwam over posts met opruiende teksten die door de mannen op Social media werden geplaatst. De afgelopen dagen zien we dat na invoering van de avondklok op sociale media wordt opgeroepen tot ongeregeldheden. Bezoek en brief In dit onderzoek kwamen ook namen van jongeren naar voren die lid zijn geworden van een app-groep of die instemmend op opruiende berichten reageerden. Agenten hebben, mede namens de burgemeester van de gemeente Winterswijk en de burgemeester van de gemeente Berkelland, aan de ouders van deze jongeren een brief uitgereikt. In deze brief wordt uitgelegd dat het aanzetten tot strafbare feiten of geweld tegen het openbaar gezag een misdrijf is en het vervelende gevolgen kan hebben. Opruiing Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via Social media aanzetten tot strafbare feiten.  Denk aan je toekomst Denk goed na voor je een bericht plaatst of deelt op Social media of in chatgroepen. Dit kan grote consequenties hebben. Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad. En een strafblad heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats / deel dit soort berichten niet en blijf thuis! Op onze website is meer informatie te vinden over de maatregelen rondom corona. Ziet u dat er in uw omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of heeft u andere informatie die voor ons van belang kan zijn? Neem dan contact met ons op via het meldformulier op politie.nl of 0900-8844.   2021041205 / 2021039051 ^hp^

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Neede
Overlast/Vandalisme in Neede

» Politie.nl


Kaart nieuws Neede. Locatie nieuws: 52.13381 / 6.62933


vrijdag 29 januari 2021, 23:28 uur
Winterswijker (22) aangehouden voor opruiing via social media, ook jongen uit Neede zit vast
de GelderlanderWINTERSWIJK - Een 23-jarige man uit Neede en een 22-jarige man uit Winterswijk zijn deze week aangehouden voor opruiing. Beide mannen plaatsten op social media opruiende teksten en riepen daarbij op tot het verstoren van de openbare orde en het plegen van geweld.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Neede

6 oktober 11:44CBR wil stalkende ex-rijschoolhouder Kamps definitief stoppen: 181 examenkandidaten gedupeerd
29 juni 09:25Politie achterhaalt motor ‘dollemansrit’ die met 299 kilometer per uur over weg raasde
14 juni 14:27Vermiste Wico van Leeuwen uit Borculo niet gevonden na nieuwe speurtocht in natuurgebied Neede
21 april 06:00COA huisvest alleen jongens in Lochems hotel: ‘Minder geschikt voor gemengde opvang’
17 december 07:06‘Prins Bernhard had contact met Duitse leger’: historicus komt met opmerkelijke onthulling
6 december 09:24Ex-vriendin van Sanderink laat deurwaarder luxe goederen van Achterhoekse journalist verkopen
15 augustus 16:01Motorrijder (22) overleden bij aanrijding in Neede; fietser (73) zwaargewond
28 mei 21:24Man (25) uit Neede aangehouden als verdachte voor rellen op 7 mei bij De Vijverberg
1 februari 13:46Dennis kreeg ruzie met vriendin Esther en stak haar dood: 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging
29 januari 23:28Winterswijker (22) aangehouden voor opruiing via social media, ook jongen uit Neede zit vast
20 januari 18:52Agenten brengen zieke collega Harry uit Neede een laatste groet met drive-by van 150 politiewagens
RSS.