menu
zoek

Nieuws Neerkant

Werkend amfetaminelab aangetroffen

vrijdag 26 februari 2021, 11:00 uur

In Neerkant is donderdagmiddag een drugslab in een schuur aangetroffen. Vier mannen zijn aangehouden. De Landelijk Faciliteit Ontmantelen heeft het productieproces voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen.

Omstreeks 15.00 uur viel een arrestatieteam van de politie de schuur binnen en trof een werkend amfetaminelab aan. Hier waren op dat moment drie mannen (35, 42 en 47 jaar oud) aan  het werk en zij werden direct aangehouden. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Later werd op het terrein nog een 65 jarige man aangehouden.

Grote ketels
Het viel de agenten op dat het lab qua oppervlakte niet heel groot was, maar wel grote ketels had waarin zij het product produceerden. Deze waren goed voor 1600 liter per stuk. 

Veel afval en een vuurwapen
Op het rommelige terrein troffen agenten nog een aantal schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. Ook werd een gestolen camper aangetroffen die vermoedelijk werd gebruikt als slaapplaats. In deze camper is een automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein ook nog twee gestolen auto’s.

Verder onderzoek
De LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) heeft het productieproces voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen. De Dienst Landelijk Recherche trof het lab aan na een lopend onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachten worden vandaag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid.

Drugs in Neerkant

» Politie.nl
vrijdag 26 februari 2021, 11:13 uur
Vier arrestaties na vondst speedlab in Neerkant (VIDEO)
CrimesiteIn Neerkant (gemeente Deurne) is donderdagmiddag een werkend amfetaminelab in een schuur aangetroffen. Vier mannen zijn aangehouden. De Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) is bezig met de ontmanteling van het drugslab.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Neerkant

14 januari 13:02Hovenier Harry (67) verspeelde onbezorgde oude dag door met drugscriminelen in zee te gaan
26 februari 11:13Vier arrestaties na vondst speedlab in Neerkant (VIDEO)
RSS.