menu
zoek

Nieuws Nieuwvliet

Man aangehouden voor bedreiging

maandag 27 november 2017, 10:29 uur

Een 25–jarige man is aangehouden na bedreiging van zijn partner. Hij was mogelijk onder invloed van een onbekend middel.

Na een melding over een man die thuis door het lint zou gaan reden agenten naar het adres. De aanleiding voor het eerdere conflict zou het verdwijnen van een auto zijn. De verdachte lag in bed en deed of hij sliep. Omdat hij niet meewerkte werd hij met gepast geweld geboeid door de agenten. Hij verzette zich hevig. Hij werkte zelfs tegen bij het aankleden en werd daarom in zijn adamskostuum meegenomen naar het cellencomplex. Hij is ingesloten voor verhoor. 

Huiselijk geweld is niet normaal
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.   Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.   Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl. 

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Nieuwvliet

» Politie.nl
maandag 27 november 2017, 11:04 uur
Man in zijn nakie opgepakt na bedreiging partner
Omroep ZeelandEen 25-jarige man is gisteravond in Nieuwvliet aangehouden na bedreiging van zijn partner. Hij was mogelijk onder invloed van een onbekend middel. De aanleiding voor het conflict zou het verdwijnen van een auto zijn.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Nieuwvliet

30 december 20:51Roompot kon staanplaatshouders in Breskens en Nieuwvliet-Bad ‘niet eerder inlichten’
12 augustus 21:08Familie in shock na brandende kinderwagen met fosfor-stenen: ‘Het was écht kantje boord’
21 mei 21:43Het vakantiepark van de toekomst is te vinden in Nieuwvliet
15 maart 10:30Bejaarde stoelendief sloeg al eerder toe op camping
23 februari 16:54Vermist meisje (14) uit Nieuwvliet weer terecht
27 november 11:04Man in zijn nakie opgepakt na bedreiging partner
6 februari 07:11Roompot bouwt nieuw vakantiepark in Nieuwvliet-Bad
20 januari 11:07Selfie gaat mis, auto kopje onder
RSS.