menu
zoek

Nieuws Nispen

Burger helpt agente bij aanhouding verdachte

zondag 26 februari 2017, 17:21 uur

Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur, was het druk met carnavalsvierders in Nispen. Zij stonden klaar om te kijken naar de carnavalsoptocht die even later door het dorp zou gaan rijden. Op de Bergsebaan stond een agente om de optocht te begeleiden.

Waar: Bergsebaan in Nispen

Net voor de optocht zou verschijnen kwam er een auto de Bergsebaan op scheuren. Voor een van de woningen stopte de auto en een man rende uit het voertuig. Hij vloog naar een van de woningen aan de Bergsebaan en sloeg met kracht de ruit van de voordeur kapot. Daarna wilde hij weer terug naar zijn auto. De agente belette hem terug te gaan en wilde de man aanhouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en pakte de agente, volgens verklaringen van getuigen, bij haar haren en keel en drukte haar naar de grond. Een hulpvaardige burger snelde naar het tweetal toe en heeft de agente geholpen. Samen kregen zij de 54-jarige man uit Roosendaal naar de grond gewerkt en toen kon de man geboeid worden overgeleverd aan de inmiddels ter plaatse gekomen collega’s van de agente.

Jas vernield
De hulpvaardige burger kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Zijn jas werd tijdens de worsteling vernield. Van deze vernieling heeft de man aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het politiecellencomplex en zal daar gehoord worden.

Onacceptabel
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Nispen
Overlast/Vandalisme in Nispen

» Politie.nl


Kaart nieuws Nispen. Locatie nieuws: 51.48653 / 4.44683 Bergsebaan


zondag 26 februari 2017, 18:37 uur
Man valt politieagente aan, carnavalsvierder schiet te hulp
Omroep BrabantNISPEN - Tijdens de carnavalsoptocht in Nispen is zondagmiddag op de Bergsebaan een politieagente aangevallen door een 54-jarige man. Dat meldt de politie. Een carnavalsvierder schoot te hulp waarna de agressieve man is aangehouden.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Nispen

21 januari 21:31Vijftig liter amfetamine gevonden in loods Nispen, verdachte (25) opgepakt
16 september 16:26Foutje, bedankt! Postcode Straatprijs geen 175.000 maar 750.000 euro
8 augustus 09:41Gewonde bij woningbrand Nispen
3 juli 19:17Kamer wil onderzoek naar misbruik Jehova’s
22 augustus 10:27Moeder van verdwenen Jelle Leemans: 'Elke dag opnieuw hoop ik op dé tip'
14 juni 09:04Voorbijganger vindt dode onder blauw zeil in buitengebied Nispen, mogelijk sprake van misdrijf
23 april 17:14Wijkagente staat oog in oog met inbreker in Nispen
17 april 13:44Pubers uit Roosendaal stappen op besloten erf in Nispen in auto bewoners
26 februari 18:37Man valt politieagente aan, carnavalsvierder schiet te hulp
RSS.