menu
zoek

Nieuws Ommen

Op vakantie in Nederland met de kids: hier kun je op letten

vrijdag 22 september 2023, 15:48 uur

Als je binnenkort op vakantie wil met jouw gezin, komt daar het een en ander bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de bestemming, moet je leuke activiteiten verzinnen en moet je natuurlijk ook rekening houden met de reistijd. Daarnaast moet je waarschijnlijk ook met een hele waslijst wensen houden. Om je op weg te helpen, zetten we hieronder voor je op een rij waar je op kunt letten als je op vakantie wil met de kinderen in Nederland.

1. Kies voor een accommodatie die leuk is voor de kinderen
Een vakantiebestemming is leuk voor de kinderen als zij zich er goed kunnen vermaken. Zijn jouw kinderen echte dierenvrienden? Overweeg dan eens om naar een pony camping te gaan! Er bestaan namelijk verschillende accommodaties waar je een pony moet verzorgen tijdens de vakantie. Zo moeten de kinderen bijvoorbeeld de pony borstelen, eten geven en mag je erop rijden, waarbij jij als ouder natuurlijk een oogje in het zeil houdt. Ook kun je verschillende wandelroutes afleggen met de pony. Dat wordt gegarandeerd een vakantie om nooit te vergeten! Een voorbeeld van een camping waar je gezelschap kunt krijgen van een pony, is camping Ommerland.

Daarnaast kun je ook kijken naar andere vormen van vermaak. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad en een animatieteam, waar de kinderen lekker hun eigen gang kunnen gaan. Kijk ook naar het praktische aspect: heb je kleine kinderen en past deze vorm van vakantie ook bij hen? En hoe ver is het rijden naar de plek van bestemming, en kunnen zij deze (lange) rit ook volhouden? Er zijn een boel zaken om over na te denken bij het uitkiezen van een accommodatie.

2. Ontdek of er veel te beleven valt in de omgeving en plan uitjes
Heb je een geschikte accommodatie gevonden die aansluit bij iedereen hun wensen? Dan kun je eens kijken naar de omgeving waar de accommodatie zich bevindt. Het is natuurlijk leuk als er ook in de omgeving het een en ander te beleven valt, denk bijvoorbeeld aan een dierentuin in de buurt, een bos of een museum. Op basis van de omgeving kun je een aantal uitjes plannen, als jullie dat natuurlijk willen. Je kunt natuurlijk ook de hele vakantie bij de accommodatie blijven.

3. Zorg ook voor vermaak in het verblijf
Het is ook leuk om met z’n allen tijd door te brengen, bijvoorbeeld in de avonduren. Zorg daarom ook voor genoeg vermaak in het verblijf zelf. Je kunt natuurlijk met z’n allen een filmpje kijken, maar het is ook leuk om een spel te spelen. Kies bijvoorbeeld voor een ouderwets bordspel waarbij jullie erachter kunnen komen wie de meest fanatieke is van het gezin. Willen jullie in plaats van tijd doorbrengen met z’n allen, juist bijkomen van de dag waarbij iedereen zich terugtrekt? Ook dan is het prettig om te zorgen voor vermaak, bijvoorbeeld een puzzelboek, een leesboek of een tijdschrift. Het is namelijk ook erg belangrijk om tijdens de vakantie de rust te pakken en bij te komen van de dagelijkse hectiek.

4. Betrek je kinderen bij de vakantieplannen
Het is leuk om zo veel mogelijk geheim te houden voor jouw kinderen en dat de vakantie als een soort van verrassing komt, maar het kan ook juist goed zijn om de kinderen zo veel mogelijk te betrekken bij jouw vakantieplannen. Jouw kinderen kunnen zich dan op deze manier voorbereiden op wat hen te wachten staat. Bovendien voorkom je dat de kinderen zo in de war raken en hun eigen ritme kwijtraken. Vertel daarom van tevoren wat de plannen zijn, maar ook op vakantie zelf. Bespreek de dag en wat ze kunnen verwachten, zodat de kinderen - maar ook jijzelf - zich hierop kunnen voorbereiden.


Meer nieuws uit Ommen

10 november 15:48Pointer | Problemen bij opvang minderjarige vluchtelingen in Ommen
4 november 09:55Verliefde Han (81) naar hel op aarde in Hongarije: ‘Mijn liefje heeft me in de steek gelaten’
14 oktober 08:00Molenprijs gaat niet naar Ommen
12 oktober 15:00Sterkamp en Krishnamurti fietstocht
22 september 15:48Op vakantie in Nederland met de kids: hier kun je op letten
25 augustus 19:00Stadsrechtenfeest Ommen stemt oude bekenden vrolijk maar ook weemoedig: ‘Rust is er niet meer’
20 juli 08:00De boer op tijdens de Ommer Bissingh Landbouwdag
13 juli 15:44Ommen wil door met burgemeester Hans Vroomen
10 juli 16:16Jodie Hall Mcateer wint met Twents tintje Grote Prijs van CSI Ommen
7 juli 22:01Springruiter Frank Schuttert tweemaal derde op eigen erf
11 mei 13:22Onderzoek wijst uit: geen roof van Joods huizenbezit in Ommen
5 mei 11:31Bestuurder veegwagen blust autobrand in Ommen: ‘Ik aarzelde geen moment’
4 mei 22:07Makelaar leent tonnen van koppels, die hun geld nooit terugkregen: ‘Weg pensioenpotje’
24 april 15:52Atletiek Club Ommen stond stil bij 40-jarig bestaan
25 maart 17:00Minderjarige asielzoekers verhuizen van hotel Paping naar Strangeweg in Ommen
17 maart 19:15Noodopvang in gemeentehuis Ommen opnieuw verlengd
23 februari 12:14Naast vader nu ook moeder verdacht van mishandeling baby in Ommen
9 februari 09:54Oud-VVD'ers Lagas en Oplaat doen gooi naar zetel in Eerste Kamer namens BBB
1 februari 14:21Gemeente Ommen verlengt opvang Oekraïense vluchtelingen en werkt mee aan verzoek Nidos
17 januari 13:55Babymis­bruik Ommen: ouders werden door politie afgeluisterd in eigen woning
RSS.