menu
zoek

Nieuws Oosterhout

Breda, Oosterhout - UPDATE Ernstige aanrijding met gestolen auto

zondag 2 februari 2020, 08:53 uur

Drie mannen zijn zaterdagmiddag aangehouden. Ze scheurden met een gestolen auto door Oosterhout en veroorzaakten een ernstige aanrijding. Ze renden er vandoor maar konden met hulp van getuigen aangehouden worden.

Waar: Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout

UPDATE zondag 2-2-20 om 13.30 uur: Het onderzoek naar de diefstal en het verkeersongeval is in volle gang. We weten ondertussen dat de BMW op de John F. Kennedylaan in Breda een aanrijding heeft gehad en daar ook is doorgereden. En een getuige weet te melden dat de BMW met hoge snelheid over Seeligsingel in Breda is gereden. Daarbij zou hij bijna een aanrijding met een witte bestelbus hebben gehad en ook zou hij bijna twee fietsers hebben aangereden. Het team wil graag met deze getuige cq. bijna slachtoffers spreken. Herkent is zich in deze situatie bel dan 0900-8844. Maar ook andere mensen die zich de BMW herinneren moeten ons natuurlijk bellen.   Het begon met een melding van de eigenaar van een BMW. Die was zaterdag 1 februari 2020 om 15.00 uur in Breda en had daar zijn auto geparkeerd. Op dat tijdstip miste hij zijn autosleutels. Kort daarna bleek dat ook zijn auto weg was. Nadat hij dat gemeld had aan het bureau kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een ernstige aanrijding op een kruising van de Burgemeester Materlaan in Oosterhout. Een auto zou daar over de kop geslagen zijn.

Drie verdachten
Hulpdiensten spoedden zich naar die kruising. Voordat ze ter plaatse waren meldden getuigen dat uit een van de auto’s drie mannen waren weggerend de nabij gelegen woonwijk in. Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar deze drie. Ook bleek toen dat de gestolen BMW bij de aanrijding betrokken was. In het andere voertuig, wat was aangereden, zat een gewonde man. Ambulancepersoneel ontfermde zich over dit slachtoffer. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. In de woonwijk werden achter elkaar drie verdachten aangehouden, een 49-jarige man uit Dordrecht, een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland en een 32-jarige man uit Breda. De verdachten zouden mogelijk tijdens hun vlucht  kleding uitgetrokken hebben en die ergens in de wijk hebben achtergelaten. De politiehond heeft niets gevonden. De drie verdachten zijn aan het bureau ingesloten

Roekeloos
Uit de eerste conclusie blijkt dat de gestolen BMW vermoedelijk aan de verkeerde zijde van een vluchtheuvel heeft gereden vlak voordat de aanrijding ontstond. De politie onderzoekt de aanrijding en probeert ook in beeld te krijgen hoe het rijgedrag was van de bestuurder vanaf Breda richting Teteringen en in Oosterhout. Ook is het van belang om te weten wie er achter het stuur zat. We vragen dus de hulp in van getuigen met de volgende vragen: Wie heeft een blauwe BMW zien rijden tussen Breda en Oosterhout na zaterdag 15.00 uur Wie heeft gezien dat deze auto vanaf de Keizerstraat in Breda gestolen werd Wie is getuige geweest van de aanrijding en heeft de mannen zien vluchten. We hebben al enkele getuigen gesproken. Deze hoeven niet meer te bellen. Wie heeft in de woonwijk (omgeving Paterserf en Snelliusstraat) gezien dat de mannen kleding uitgetrokken hebben of wie heeft kleding zien liggen

Contactmogelijkheden
Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden verzocht dit te melden - via de banner onder dit bericht of - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Diefstal/Heling in Oosterhout
Verkeer in Oosterhout

» Politie.nl


Kaart nieuws Oosterhout. Locatie nieuws: 51.58497 / 4.77886 Burgemeester Holtroplaan


zondag 2 februari 2020, 09:43 uur
Auto waarmee ernstige aanrijding Oosterhout werd veroorzaakt was gestolen en reed tegen richting in
Omroep BrabantDe auto waarmee zaterdagmiddag een ernstige aanrijding werd veroorzaakt in Oosterhout was gestolen. De auto scheurde volgens de politie tegen het verkeer in toen het op de kruising van de Burgemeester Materlaan met de Burgemeester Holtroplaan mis ging. Drie mannen werden aangehouden.
» Omroep Brabant
zaterdag 1 februari 2020, 17:28 uur
Ernstig ongeluk Oosterhout, gevluchte inzittenden alsnog aangehouden
Omroep BrabantOp de kruising van de Burgemeester Materlaan en de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout is zaterdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Inzittenden van één van de auto's vluchtten na de aanrijding, maar werden een paar straten verderop alsnog aangehouden.
» Omroep Brabant
zaterdag 1 februari 2020, 17:01 uur
Aanrijding met gestolen auto in Oosterhout, weggerend drietal aangehouden
BN DeStemOOSTERHOUT - Op de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout zijn zaterdagmiddag twee auto’s op elkaar gebotst. Eén van de betrokken voertuigen werd eerder gestolen in Breda. De inzittenden, drie mannen, zijn daarna weggerend maar konden snel worden aangehouden.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Oosterhout

22 februari 11:58Oudere mannen op scooter beroven meisje (16) in Oosterhout
19 februari 13:09Drie uitgebrande jerrycans drugsafval gevonden bij Oosterhout
15 februari 17:55Dubbele pech: gewonde trucker wordt opgelapt en verdwijnt daarna in de cel
15 februari 10:49Man geschopt en geslagen door twee jongens uit Oosterhout
13 februari 15:2540 kilo speed in een woonhuis in Oosterhout
2 februari 09:43Auto waarmee ernstige aanrijding Oosterhout werd veroorzaakt was gestolen en reed tegen richting in
31 januari 10:20Politie lost schot bij aanhouding man in Oosterhout
28 januari 20:18Voor 1 miljoen euro beslag gelegd in onderzoek geldstromen drugscontainers
24 januari 13:48Maarten van der Weijden staakt wereldrecordpoging na ruim 18 uur
21 januari 18:11Conifeerbranden zorgen voor onrust bij bewoners Oosterheide
19 januari 06:59Camper uitgebrand in Oosterhout, ook auto's en huis lopen schade op
15 januari 13:16Annie en haar reddende engel gaan samen spullen kopen voor de voedselbank
14 januari 15:56Breuk in waterleiding Oosterhout: deel Paterserf staat blank
13 januari 08:02Auto gaat in vlammen op in Oosterhout, buurtbewoners worden wakker van harde knal
12 januari 15:36Jeffrey vindt vrouw die boodschappen van zijn moeder betaalde: 'Ze heeft mijn hart gestolen'
10 januari 15:01Dappere dame (79) verzet zich tegen straatrover in Oosterhout, lukt hem niet tas te grijpen
6 januari 14:17Auto ramt gevel van apotheek in Oosterhout
4 januari 09:58Man (23) met hennep en cocaïne achter het stuur
3 januari 12:58Uitslaande brand in huis Oosterhout, gezin op tijd buiten
19 december 13:23A27 bij Oosterhout weer open richting Breda na ongeluk
RSS.