menu
zoek

Nieuws Oranje

Dit is hoe Louis van Gaal nu richting Qatar wil bouwen aan een flexibel Oranje

woensdag 17 november 2021, 15:06 uur

Nu Oranje is geplaatst voor het WK, hebben Louis van Gaal en de KNVB een jaar om het toernooi voor te bereiden. Hoe gaat dat jaar er grofweg uitzien? Een routekaart op vier onderdelen.

» Brabants Dagblad



woensdag 17 november 2021, 08:11 uur
Louis van Gaal viert met spelers van Oranje feest in kleedkamer, ook al vergaat hij van de pijn
de GelderlanderNa het behalen van het WK voetbal bouwde Louis van Gaal samen met de spelers van Oranje een feestje in de kleedkamer. ,,Want we hebben ons geplaatst voor het WK in Qatar. Dat leek me wel een feestje waard", zei de bondscoach vanuit zijn rolstoel.
» de Gelderlander
woensdag 17 november 2021, 06:58 uur
Emoties bij verbaasde Jasper Cillessen na succes met Oranje: ‘Hij was vrij duidelijk’
de GelderlanderLouis van Gaal wilde geen vreemde eenden in de bijt en dus hield hij in de voorselectie vast aan dezelfde doelmannen als de vorige interlandperiode: Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Mark Flekken. Maar nadat Drommel afhaakte en Krul zich afmeldde, was daar toch weer Jasper Cillessen, die zijn doel schoonhield tegen Noorwegen.
» de Gelderlander
dinsdag 16 november 2021, 19:18 uur
Van Gaal passeert doelman Flekken in cruciaal duel Oranje
1LimburgDoelman Mark Flekken mocht de afgelopen 24 uur hopen op zijn debuut in het Nederlands Elftal, maar bondscoach Louis van Gaal kiest in het cruciale WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen voor Jasper Cillessen.
» 1Limburg
dinsdag 16 november 2021, 15:29 uur
Opstelling Oranje: bezoekers van deze site kiezen massaal voor Cillessen onder de lat
Brabants DagbladAls aan de lezers van deze site ligt, dan hoeft bondscoach Louis van Gaal niet na lang te denken over de vraag wie doelman Justin Bijlow vanavond tegen Noorwegen moet vervangen. Een ruime meerderheid hoopt dat Jasper Cillessen in de Kuip onder de staat bij Oranje.
» Brabants Dagblad
dinsdag 16 november 2021, 12:36 uur
Louis van Gaal coacht Oranje in rolstoel vanuit skybox
Brabants DagbladBondscoach Louis van Gaal, die met een gebroken heup in een rolstoel zit, zal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen vanavond niet langs de lijn volgen. Hij zal de spelers via zijn assistenten aanwijzingen geven vanuit een skybox in de Kuip.
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 23:42 uur
Poll: wie moet er onder de lat na afhaken Bijlow?
de GelderlanderJustin Bijlow haakte maandagavond af bij Oranje voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen van dinsdagavond. Bondscoach Louis van Gaal heeft Tim Krul van Norwich City als vervanger opgeroepen. Mark Flekken (SC Freiburg) en Jasper Cillessen (Valencia) zijn de andere keepers in de selectie. Maar wie moet er onder de lat?
» de Gelderlander
maandag 15 november 2021, 22:28 uur
Feyenoord-doelman Justin Bijlow haakt af bij Oranje
RTV RijnmondHet Nederlands Elftal moet dinsdagavond in De Kuip aantreden zonder Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord is niet fit genoeg om het WK-kwalificatieduel met Noorwegen te spelen. Tim Krul is zijn vervanger.
» RTV Rijnmond
maandag 15 november 2021, 22:25 uur
Oranje mist Bijlow tegen Noorwegen, Van Gaal roept Krul op als vervanger
Brabants DagbladJustin Bijlow mist de cruciale interland van Oranje tegen Noorwegen. De Feyenoord-doelman blijkt onvoldoende fit te zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal heeft Norwich City-goalie Tim Krul opgeroepen als zijn vervanger.
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 22:25 uur
Oranje mist Bijlow tegen Noorwegen, Van Gaal roept Krul op als vervanger
BN DeStemJustin Bijlow mist de cruciale interland van Oranje tegen Noorwegen. De Feyenoord-doelman blijkt onvoldoende fit te zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal heeft Norwich City-goalie Tim Krul opgeroepen als zijn vervanger.
» BN DeStem
maandag 15 november 2021, 19:37 uur
Noorse bondscoach over gelijkspel Oranje: ‘Leek op foutje Hilbert van der Duim’
de GelderlanderBondscoach Stale Solbakken van Noorwegen verwacht niet dat de gebroken heup van Louis van Gaal invloed heeft op het beslissende duel van zijn ploeg van morgenavond met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie. ,,Ik denk dat het een groter probleem voor ze was geweest als Frenkie de Jong dit was overkomen”, zei hij.
» de Gelderlander
maandag 15 november 2021, 17:11 uur
Louis van Gaal in tranen na val: ‘De jongens wilden dat ik bleef’
de GelderlanderLouis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een rolstoel terechtgekomen na een val op zijn heup. Het scheelde niet veel of hij had vanwege ‘veel pijn’ het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Omdat de selectie van Oranje graag wilde dat hij bleef, is Van Gaal morgenavond ‘gewoon’ in de Kuip.
» de Gelderlander
maandag 15 november 2021, 14:04 uur
Virgil van Dijk schrikt van ongelukkige val Louis van Gaal: ‘Hij is erop gebrand om WK te halen’
Brabants Dagblad,,Het was zeker schrikken", reageerde Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk op de ongelukkige val van Louis van Gaal, waarbij de bondscoach een pijnlijke kwetsuur aan zijn heup opliep. ,,Helaas is hij met de fiets gevallen. Hij moest naar het ziekenhuis en alles is gecheckt.”
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 14:04 uur
Virgil van Dijk schrikt van ongelukkige val Louis van Gaal: ‘Hij is erop gebrand om WK te halen’
PZC,,Het was zeker schrikken", reageerde Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk op de ongelukkige val van Louis van Gaal, waarbij de bondscoach een pijnlijke kwetsuur aan zijn heup opliep. ,,Voor ons allemaal. De bondscoach is helaas gisteravond laat gevallen met de fiets. Hij moest naar het ziekenhuis en alles is gecheckt.”
» PZC
maandag 15 november 2021, 13:54 uur
Louis van Gaal heeft veel pijn na val: ‘Het ziet er niet uit, dat weet ik ook wel’
PZCLouis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een rolstoel terechtgekomen na een val op zijn heup. Het weerhoudt hem er niet van om Oranje morgenavond in de Kuip te coachen. ,,Ik kan alles doen, want mijn brein werkt.”
» PZC
maandag 15 november 2021, 13:54 uur
Louis van Gaal heeft veel pijn na val: ‘Het ziet er niet uit, dat weet ik ook wel’
Brabants DagbladLouis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een rolstoel terechtgekomen na een val op zijn heup. Het weerhoudt hem er niet van om Oranje morgenavond in de Kuip te coachen. ,,Ik kan alles doen, want mijn brein werkt.”
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 13:21 uur
Louis van Gaal vreest geen Ierland-scenario uit 2001: ‘Ik ga ervan uit dat we ons kwalificeren’
Brabants DagbladLouis van Gaal gaat ervan uit dat Oranje zich zal kwalificeren voor het WK van volgend jaar in Qatar. De bondscoach, die vanwege zijn gekwetste heup niet fysiek aanwezig kon zijn bij de persconferentie, vreest dan ook niet voor het Ierland-scenario uit 2001. Toen verloor Van Gaal met Oranje van Ierland (1-0) en was het Nederlands elftal niet aanwezig op het WK 2002.
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 11:11 uur
Louis van Gaal voor cruciaal duel Oranje in rolstoel na val op zijn heup
Brabants DagbladLouis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond tegen Noorwegen in een rolstoel terechtgekomen na een val op zijn heup.
» Brabants Dagblad
maandag 15 november 2021, 11:11 uur
Louis van Gaal voor cruciaal duel Oranje in rolstoel na val op zijn heup
de GelderlanderLouis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond tegen Noorwegen in een rolstoel terechtgekomen na een val op zijn heup.
» de Gelderlander
zondag 14 november 2021, 16:04 uur
Rob Jacobs is duidelijk over het Nederlands Elftal: ‘De gemakzucht is afgestraft’
RTV RijnmondOranje heeft weliswaar nog de beste papieren voor de rechtstreekse plaatsing voor het WK Voetbal van 2022 in Qatar, maar het 2-2 gelijkspel bij Montenegro van afgelopen zaterdag kwam hard aan bij het Nederlands Elftal. De mannen van bondscoach Louis van Gaal gaf ook nog eens een 2-0 voorsprong weg. Rob Jacobs was stevig in zijn kritiek.
» RTV Rijnmond
zondag 14 november 2021, 08:32 uur
Buitenlandse media snoeihard voor Oranje: ‘Wat een blamage!’
Brabants DagbladOranje had het ticket voor het WK 2022 al in handen, maar een dramatische slotfase gaf Montenegro de kans om terug te komen. De buitenlandse media zijn snoeihard over de ploeg van Louis van Gaal.
» Brabants Dagblad
zondag 14 november 2021, 08:21 uur
Net als Koeman en De Boer verslikt ook Van Gaal zich in blijvend onvermogen van Oranje
Brabants DagbladHet Nederlands elftal dacht vandaag in WK-sferen terug te keren in eigen land. Maar de realiteit is dat na de zeperd in Montenegro ook doemscenario’s in de hoofden rondspoken. De beslissende poulewedstrijd tegen Noorwegen heeft plots een totaal andere dynamiek. Wat te doen voor bondscoach Louis van Gaal en zijn spelers?
» Brabants Dagblad
zondag 14 november 2021, 00:00 uur
Nog een tegenvaller voor Oranje: De Vrij mist kraker tegen Noren
PZCStefan de Vrij mist dinsdag het beslissende duel van het Nederlands elftal met Noorwegen voor een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar. De verdediger heeft een hamstringblessure opgelopen in het uitduel met Montenegro (2-2). ,,Het is uitgesloten dat hij dinsdag speelt”, zei bondscoach Louis van Gaal.
» PZC
zaterdag 13 november 2021, 23:52 uur
Podcast | ‘Dit was één van de vreemdste interlands en dat begon met de wissels’
de GelderlanderOranje leek zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor het WK in Qatar. 2-0 was de voorsprong in en tegen Montenegro, maar na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord. En daarmee is Nederland nog altijd niet zeker van WK deelname. In deze extra AD Voetbalpodcast praat presentator Etienne Verhoeff na met Sjoerd Mossou vanuit Montenegro.
» de Gelderlander
zaterdag 13 november 2021, 23:32 uur
Oranje op rapport | Blind, Gini en Malen zakken door het ijs bij afgang in Montenegro
BN DeStemOranje had het ticket voor het WK 2022 al in handen, maar een dramatische slotfase zorgde voor een mineurstemming. ,,We hebben een heel grote kans laten lopen’’, zei bondscoach Louis van Gaal na het gelijkspel bij Montenegro. Traditioneel na elk duel van Oranje deelt verslaggever Mikos Gouka weer cijfers uit.
» BN DeStem
zaterdag 13 november 2021, 23:18 uur
Louis van Gaal over verval Oranje: ‘Het is voor mij niet te verklaren’
de GelderlanderHet debacle in Montenegro zorgt ook bij Louis van Gaal voor vraagtekens. De bondscoach zag Oranje in de slotfase een 0-2 voorsprong verspelen en zo een zeker WK-ticket uit handen geven.
» de Gelderlander
zaterdag 13 november 2021, 23:02 uur
Oranje, met Flekken op de bank, zet WK-ticket op het spel
1LimburgDeelname aan het WK voetbal leek tot de 82ste minuut in kannen en kruiken voor het Nederlands Elftal, maar Oranje verspeelde zaterdagavond in de slotfase de overwinning tegen Montenegro én voortijdige plaatsing voor het eindtoernooi.
» 1Limburg
zaterdag 13 november 2021, 22:38 uur
Bankzitter Weghorst met Oranje nog niet zeker van WK na blamerend gelijkspel in Montenegro
RTV OostHet Nederlands elftal was vanavond lang bijna zeker van een plek op het WK van volgend jaar, maar is daar nog niet zeker van doordat Montenegro in de laatste tien minuten van het kwalificatieduel twee keer wist te scoren en de eindstand daarmee op 2-2 bracht.
» RTV Oost
zaterdag 13 november 2021, 22:38 uur
Debacle voor Oranje in Montenegro, zeker WK-ticket glipt voorlopig door vingers
de GelderlanderEen kopbal van invaller Nikola Vujnovic zette Oranje zaterdagavond compleet voor schut in stadion Pod Goricom, een roestig oostblokstadionnetje in het centrum van Podgorica: 2-2.
» de Gelderlander
zaterdag 13 november 2021, 22:38 uur
Debacle voor Oranje in Montenegro, zeker WK-ticket glipt voorlopig door vingers
BN DeStemEen kopbal van invaller Nikola Vujnovic zette Oranje zaterdagavond compleet voor schut in stadion Pod Goricom, een roestig oostblokstadionnetje in het centrum van Podgorica: 2-2.
» BN DeStem
zaterdag 13 november 2021, 22:35 uur
Oranje blameert zich in Montenegro en heeft WK-ticket nog niet binnen
RTV N-HHet is het Nederlands elftal vanavond niet gelukt om zich nu al direct te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Oranje verspeelde tegen Montenegro in de slotfase een 0-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk 2-2.
» RTV N-H
zaterdag 13 november 2021, 21:34 uur
Depay evenaart Bergkamp en Robben met 36ste en 37ste goal in Oranje
de GelderlanderMemphis Depay is in zijn 74ste interland weer een aardig stukje geklommen op de lijst van topscorers aller tijden van het Nederlands elftal. De spits van Barcelona maakte zaterdag in Montenegro zijn 36ste en 37ste goal in het shirt van Oranje en evenaarde daarmee Arjen Robben en Dennis Bergkamp.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Oost
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg
Foto: RTV N-H
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Oranje

18 april 22:00Deceptie voor Michael van Gerwen: warm Oranje-bad eindigt wéér met koude douche in winderig Ahoy
18 april 10:59PET-scan expert Jan Pruim van UMC Groningen benoemd tot Officier in Orde van Oranje Nassau
12 april 21:06Handbalsters met Abbingh zeker van plaatsing Spelen na ruime zege op Tsjechië (update)
11 april 20:49Eerste kennismaking met de nieuwe td van FC Den Bosch: ‘We gaan het repareren met elkaar’
11 april 12:00ASML-topman komt met hoge onderscheiding in een uniek rijtje
9 april 22:45Oranjevrouwen herstellen zich tegen Noren van nederlaag in Italië
6 april 07:35Andries Jonker weigert Oranje te bestempelen als subtopper: ‘Er is helemaal niets aan de hand’
3 april 17:10Kruip in de huid van Ronald Koeman: welke 23 spelers moeten met Oranje mee naar het EK?
27 maart 07:47Geslaagde comeback Memphis Depay, maar wie moet naast Frenkie? De plussen en minnen bij Oranje
27 maart 03:00Voetbalpodcast | ‘Met dit Oranje ga je niet op het puntje van je stoel zitten’
27 maart 00:01Oranje-opponenten Oostenrijk en Frankrijk winnen in oefeninterlands
26 maart 23:33Bart Verbruggen ging verhaal halen na tegentreffer: ‘Nou ja, een chip liegt kennelijk niet’
26 maart 22:45Oranje buigt in slotfase van oefenduel voor Duitsland
23 maart 19:18Geen spektakel bij topper tussen HZVV en WVV
23 maart 19:13Tygo Land loopt met Oranje Onder 19 EK mis: Fransen in Assen te sterk
23 maart 04:34In een Oranje zonder automatismen blinkt Tijjani Reijnders nog steeds uit terwijl anderen worstelen
21 maart 22:26Koninklijke onderscheiding voor directeur van de Groninger Archieven
21 maart 20:33LIVE play-offs | Droomstart voor Wales in strijd om plek in EK-poule van Oranje
21 maart 11:29Duitse ziekenboeg stroomt vol voor oefenduel met Oranje. Oud-speler FC Emmen derde afwezige
18 maart 16:27LIVE | Bondscoach Ronald Koeman blikt vooruit op oefenduels Oranje
RSS.