menu
zoek

Nieuws Oss

Persbijeenkomst gemeente en politie rond overlijden Arie den Dekker

dinsdag 28 juli 2020, 18:11 uur

De gemeente Oss en de politie Oost-Brabant hebben vanmiddag een persbijeenkomst gehouden rond het tragische overlijden van Arie den Dekker gisteren in Oss. Tijdens de bijeenkomst beantwoordden Wobine Buijs-Glaudemans (burgemeester gemeente Oss) en Anke Jaspers (teamchef basisteam Oss) alle vragen van de aanwezige media. Teamchef Anke Jaspers van de Politie Oost-Brabant ging tijdens de bijeenkomst als volgt in op het onderzoek van de politie.

Waar: Raadhuislaan in Oss

We kijken allemaal terug op een trieste dag waarop Arie den Dekker is overleden. Ook wij als politie kennen Arie al heel lang en we hebben met hem te maken gehad in verschillende fasen van zijn leven. Naar aanleiding van alles wat er gezegd en geschreven is over de dag van gisteren willen wij vanuit de politie vandaag graag het e.e.a. toelichten en antwoord geven op de belangrijkste vragen die er leven. Daarbij besef ik me ook dat wat ik vertel een diepe impact kan hebben op de nabestaanden. Nadat we de eerste zorg hebben verleend aan Arie hebben we de aanwezige getuigen gesproken en hebben we de camerabeelden van het gemeentehuis bekeken. Ook hebben we enkele directe contacten van Arie gesproken. Op de beelden is te zien dat Arie alleen aankomt bij het gemeentehuis. Je ziet dat hij de grond en delen van zijn kleding besprenkelt met een vloeistof. Vervolgens zie je dat hij achteruit stapt en vervolgens voorover reikt om de vloeistof op de grond aan te steken. Dan zie je dat zijn schoenen vlam vatten. Daar reageert hij niet direct op. En het gevolg daarna is ons allemaal bekend. Er leven ook vragen hoe het kan dat wij diezelfde dag het resultaat van het onderzoek naar buiten gebracht. Nadat we alle onderzoeksresultaten zorgvuldig bij elkaar hebben gebracht was voor ons duidelijk dat er geen sprake was van een misdrijf. De camerabeelden speelden daarbij een belangrijke rol. Daarmee is voor ons het onderzoek afgerond. Gistermiddag werden wij ook geconfronteerd met berichten vanuit de media over voicemails van Arie. Wij hebben deze berichten en aankondigingen niet zelf ontvangen. Wel kunnen we hierop zeggen dat het past in het patroon van Arie om aandacht te vragen voor zijn situatie. De echte intentie van Arie zullen we helaas nooit meer kunnen achterhalen, want de enige die daar antwoord op kan geven is Arie zelf. Vanuit de politie willen we ons medeleven betuigen aan de nabestaanden en hen heel veel sterkte wensen voor nu en de tijd die komen gaat.


» Politie.nl


Kaart nieuws Oss. Locatie nieuws: 51.76118 / 5.51405 Raadhuislaan


woensdag 29 juli 2020, 17:15 uur
Advocaat Arie den Dekker gaat onderzoek ‘heel kritisch volgen’
Brabants DagbladOSS - De gemeente Oss, politie en justitie weten de kritische ogen van advocaat Richard Laatsman op zich gericht bij het onafhankelijk onderzoek dat ze dinsdag aankondigen naar hun eigen handelen in ‘de zaak’ Arie den Dekker. ,,Ik ga het heel aandachtig en kritisch volgen.”
» Brabants Dagblad
woensdag 29 juli 2020, 16:28 uur
Uitvaart Arie den Dekker vanwege corona alleen voor genodigden
Brabants DagbladOSS - Familie en vrienden van Arie den Dekker nemen aanstaande zaterdag om 13.00 uur afscheid van hem in het Herinneringshuis van uitvaartondernemer Van Lith in de Osse Ruwaard. Door de coronamaatregelen mogen hier maar honderd mensen bij zijn. Alleen genodigden kunnen daarom naar binnen.
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 juli 2020, 20:44 uur
Burgemeester Oss reageert op dood Arie den Dekker: 'Wij hebben hem niet laten vallen'
Hart van NederlandDe frustratie overheerst bij burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss na de zelfmoord van Arie den Dekker voor het gemeentehuis maandagochtend. Die frustratie werd goed duidelijk in een videoboodschap die ze eerder publiceerde in reactie op het incident. Dinsdagmiddag laat ze aan Hart van Nederland weten haar woorden niet goed gekozen te hebben.
» Hart van Nederland
dinsdag 28 juli 2020, 17:39 uur
Onafhankelijk onderzoek naar dakloze die zichzelf in brand stak
de TelegraafEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de wijze waarop de gemeente Oss de 54-jarige dakloze heeft behandeld die zichzelf maandag in brand stak en daardoor overleed. Dat heeft burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie. Ook de Kamer eist opheldering .
» de Telegraaf
dinsdag 28 juli 2020, 16:40 uur
Cor den Dekker wil opheldering van burgemeester Oss na wanhoopsdaad broer Arie
Hart van NederlandCor den Dekker, de broer van de man die zich maandagochtend in brand stak voor de deur van gemeentehuis in Oss, is naar de gemeente gestapt om burgemeester Wobine Buijs om opheldering te vragen na de wanhoopsdaad van zijn broer Arie. “Ik wil eerlijke antwoorden van de burgemeester hebben, waarom heeft het zo ver moeten komen.”
» Hart van Nederland
dinsdag 28 juli 2020, 16:31 uur
Burgemeester Oss: onafhankelijk onderzoek naar behandeling Arie den Dekker
NOSEr komt een onderzoek naar hoe de driehoek van politie, justitie en de burgemeester in Oss is omgegaan met Arie den Dekker, die zichzelf gisteren voor het gemeentehuis in brand stak en aan zijn verwondingen overleed.
» NOS
dinsdag 28 juli 2020, 16:25 uur
Politie: 'Alleen Arie den Dekker zelf weet wat zijn bedoeling was'
NU.nlDe politie heeft dinsdag tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Oss gezegd dat "alleen Arie den Dekker zelf weet wat zijn bedoeling was" toen hij een brandbare vloeistof sprenkelde en zichzelf in brand stak. Het onderzoek is gesloten en het incident is bestempeld als een ongeluk. Daar is echter twijfel over ontstaan, omdat Den Dekker een afscheidsbericht had achtergelaten.
» NU.nl
dinsdag 28 juli 2020, 16:02 uur
Onafhankelijk onderzoek naar handelen gemeente Oss om zelfmoord Arie den Dekker
Hart van NederlandEr komt een onafhankelijk onderzoek naar het handelen van de gemeente in de zaak van Arie den Dekker. Dat maakte de burgemeester van Oss, Wobine Buijs – Glaudemans, tijdens een persconferentie dinsdagmiddag bekend. Den Dekker stak zichzelf maandag voor het gemeentehuis van Oss in brand en kwam daarbij om het leven.
» Hart van Nederland
dinsdag 28 juli 2020, 15:27 uur
Onafhankelijk onderzoek naar behandeling van Arie den Dekker, die zichzelf in brand stak in Oss
BN DeStemOSS - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de behandeling van Arie den Dekker. Dat vertelde burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans dinsdagmiddag op een persconferentie op het gemeentehuis van Oss. Die gaf ze samen met teamchef Anke Jaspers van de politie, die afstand neemt van de conclusie van gisteren dat Den Dekker zichzelf per ongeluk in brand heeft gezet.
» BN DeStem
dinsdag 28 juli 2020, 15:27 uur
Onafhankelijk onderzoek naar behandeling van Arie den Dekker, die zichzelf in brand stak in Oss
Brabants DagbladOSS - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de behandeling van Arie den Dekker. Dat vertelde burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans dinsdagmiddag op een persconferentie op het gemeentehuis van Oss. Die gaf ze samen met teamchef Anke Jaspers van de politie, die afstand neemt van de conclusie van gisteren dat Den Dekker zichzelf per ongeluk in brand heeft gezet.
» Brabants Dagblad
maandag 27 juli 2020, 23:16 uur
Den Dekker lag al jaren met de gemeente in de clinch, 'Oss is tekortgeschoten'
NOSNa verschillende eerdere acties bij het gemeentehuis, stak hij zichzelf daar vandaag in brand. Later op de dag overleed Arie den Dekker aan zijn verwondingen. De 54-jarige man meldde zich in 2018 bij de politie als getuige van een liquidatie.
» NOS
maandag 27 juli 2020, 17:48 uur
Man overlijdt in ziekenhuis aan verwondingen na brand stoep gemeentehuis Oss
Blik op NieuwsEen 54-jarige man uit Oss, die maandagochtend ernstige brandwonden opliep bij een brand op de stoep van het gemeentehuis in Oss, is vanmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.
» Blik op Nieuws
maandag 27 juli 2020, 16:51 uur
Verbrande man Oss kondigde 'wanhopige zelfmoord' aan in voicemail: 'Het is einde oefening'
Hart van NederlandDe 54-jarige overleden dakloze Arie den Dekker zette zichzelf maandag waarschijnlijk doelbewust in brand voor het gemeentehuis in Oss. Hij zou zijn zelfmoord hebben aangekondigd bij een medewerker van de gemeente en liet bij zijn advocaat een voicemailbericht achter waarin hij afscheid lijkt te nemen.
» Hart van Nederland
maandag 27 juli 2020, 14:55 uur
Man (54) steekt zichzelf in brand voor gemeentehuis Oss
de TelegraafEen dakloze man is maandag overleden nadat hij ernstige brandwonden opliep, pal voor het gemeentehuis van Oss. Het gaat om Arie den Dekker, aldus de burgemeester. Zijn zoon Anthony bevestigt de dood van zijn vader. „Ik heb gelukkig zelf niet de knoop hoeven doorhakken om de beademing te staken. Zijn hart heeft het begeven.”
» de Telegraaf
maandag 27 juli 2020, 14:55 uur
Man (54) overlijdt nadat hij brandwonden oploopt bij gemeentehuis Oss
de TelegraafEen dakloze man is maandag overleden nadat hij ernstige brandwonden opliep bij het gemeentehuis van Oss. Het gaat om Arie den Dekker, aldus de burgemeester. Zijn zoon Anthony bevestigt de dood van zijn vader. „Ik heb gelukkig zelf niet de knoop hoeven doorhakken om de beademing te staken. Zijn hart heeft het begeven.”
» de Telegraaf
maandag 27 juli 2020, 12:42 uur
Man pleegt zelfmoord bij gemeentehuis na problematiek getuigenbescherming
NU.nlEen man heeft maandagochtend bij het gemeentehuis in Oss zelfmoord gepleegd, na jaren van problemen in het getuigenbeschermingsprogramma. Arie den Dekker kwam hierin terecht nadat hij de politie informatie had gegeven over een liquidatie waar hij vanuit zijn woning getuige van was.
» NU.nl
maandag 27 juli 2020, 11:42 uur
Getuige liquidatie Peter Netten dood nadat hij zichzelf in brand steekt
CrimesiteDe man die zichzelf maandagochtend voor het gemeentehuis van Oss in brand stak en is overleden, is de dakloze Arie den Dekker (54). Hij meldde zich vorig jaar bij de politie als getuige van de liquidatie van Peter Netten, op 4 juni 2018 in Oss. Daarna werd Den Dekker zwaar bedreigd, volgden er twee aanslagen […] Het bericht Getuige liquidatie Peter Netten dood nadat hij zichzelf in brand steekt verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
maandag 27 juli 2020, 11:00 uur
Dakloze man steekt zichzelf in brand voor gemeentehuis Oss
Hart van NederlandDe man die zichzelf maandagochtend voor het gemeentehuis in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de zoon van de man aan Hart van Nederland.
» Hart van Nederland
maandag 27 juli 2020, 09:48 uur
Man die zichzelf in Oss in brand stak overleden
NOSDe man die zichzelf vanmorgen in brand stak voor het gemeentehuis van Oss is overleden. Zijn advocaat meldde vanochtend al aan de NOS en andere media dat zijn cliënt dood was. Toen bleek hij nog zwaargewond op de intensive care van een ziekenhuis te liggen. Uiteindelijk is hij nu toch aan zijn verwondingen bezweken.
» NOS
maandag 27 juli 2020, 09:14 uur
Man ernstig gewond bij gemeentehuis
HardnieuwsOSS - Maandagmorgen 27 juli rond 7.30 uur was brand ontstaan op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oss.
» Hardnieuws
maandag 27 juli 2020, 08:28 uur
’Getuige liquidatie steekt zichzelf in brand’
de TelegraafEen persoon is maandagochtend zwaargewond geraakt bij het gemeentehuis van Oss (Noord-Brabant). Volgens diverse media zou de persoon zichzelf in brand hebben gestoken.
» de Telegraaf
maandag 27 juli 2020, 08:28 uur
’Getuige liquidatie steekt zichzelf in brand en overlijdt’
de TelegraafEen persoon is maandagochtend overleden bij het gemeentehuis van Oss (Noord-Brabant). Volgens diverse media zou de persoon zichzelf in brand hebben gestoken. De man overleed in het ziekenhuis.
» de Telegraaf
maandag 27 juli 2020, 08:23 uur
Getuige liquidatie steekt zichzelf ten einde raad in brand voor gemeentehuis Oss
BN DeStemDe dakloze Arie den Dekker (54) uit Oss, die zichzelf vanmorgen voor het gemeentehuis in Oss in brand stak, vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Den Dekker was twee jaar geleden getuige van een liquidatie en had de politie daarover getipt. Daarna werd een brandbom bij hem naar binnen gegooid: het begin van een langlopend conflict met de gemeente en andere instanties over woonruimte.
» BN DeStem
maandag 27 juli 2020, 08:23 uur
Man uit Oss steekt zichzelf in brand bij gemeentehuis, zwaargewond naar ziekenhuis
Brabants DagbladOSS - Bij het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oss is maandagochtend een man uit Oss zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De man heeft zichzelf in brand gestoken. Brandweer, traumahelikopter en ambulances zijn aanwezig.
» Brabants Dagblad
maandag 27 juli 2020, 08:23 uur
Getuige liquidatie steekt zichzelf ten einde raad in brand voor gemeentehuis Oss
PZCDe dakloze Arie den Dekker (54) uit Oss, die zichzelf vanmorgen voor het gemeentehuis in Oss in brand stak, vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Den Dekker was twee jaar geleden getuige van een liquidatie en had de politie daarover getipt. Daarna werd een brandbom bij hem naar binnen gegooid: het begin van een langlopend conflict met de gemeente en andere instanties over woonruimte.
» PZC
maandag 27 juli 2020, 08:23 uur
Dakloze Arie den Dekker overlijdt, kort nadat hij zich voor het gemeentehuis van Oss in brand stak
Brabants DagbladOSS - Arie den Dekker is overleden. De dakloze Ossenaar (54) stak zich maandagochtend in brand voor het gemeentehuis van Oss. Zijn advocaat Richard Laatsman bevestigt zijn overlijden. ,,Ik had net zijn zwaar aangeslagen zoon aan de lijn. Het is gewoonweg verschrikkelijk. Niet te bevatten.”
» Brabants Dagblad
maandag 27 juli 2020, 08:23 uur
Getuige liquidatie steekt zichzelf ten einde raad in brand voor gemeentehuis Oss
de StentorDe dakloze Arie den Dekker (54) uit Oss, die zichzelf vanmorgen voor het gemeentehuis in Oss in brand stak, vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Den Dekker was twee jaar geleden getuige van een liquidatie en had de politie daarover getipt. Daarna werd een brandbom bij hem naar binnen gegooid: het begin van een langlopend conflict met de gemeente en andere instanties over woonruimte.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Oss

20 september 11:02TOP Oss breekt de ban tegen titelkandidaat Cambuur
9 september 09:52Politie zoekt eigenaar van rollen kunstgras
8 september 18:30Nieuwsoverzicht | Zware ontploffing in Oss - Matrassen en bankstellen massaal van balkon gesmeten
1 september 09:39Tractor gestolen bij sportvereniging
28 augustus 17:26Familie door zelfmoord omgekomen man klaagt burgemeester Oss aan
25 augustus 16:02Alle spoorwegen in Oss dicht door storing: komende uren geen treinverkeer
18 augustus 15:54Zware mishandeling van 47-jarige man in Oss na ruim een jaar nog niet opgelost
16 augustus 11:10Video | Meerdere auto’s met flinke schade door fiets op de snelweg
8 augustus 20:02’Jonge vrouw op bodem Geffense Plas gevonden na lange tijd onder water’
3 augustus 18:03Brabantse zusjes sleuren verdoofde man (20) uit rokend autowrak met daarin lachgas
2 augustus 09:41Straatracer rijdt hond dood op industrieterrein Oss, baasje blijft ontdaan achter
1 augustus 18:11Nieuwsoverzicht | PSV ontsnapt aan ramp - Café gesloten na overtreden coronaregels
31 juli 19:28TOP Oss leert van snikheet oefenduel met Sparta
30 juli 17:36Familie Arie den Dekker rekent op grote drukte bij erehaag voor overleden Ossenaar
29 juli 17:15Advocaat Arie den Dekker gaat onderzoek ‘heel kritisch volgen’
28 juli 13:48Kamer wil opheldering over zelfmoord van 'getuige' Arie den Dekker in Oss
27 juli 19:00Van getuige tot paria: tien sleutelmomenten uit de strijd van Arie den Dekker met Oss
27 juli 08:36Jongetje (6) stapt alleen in trein en wordt later herenigd met moeder in Oss
21 juli 09:49Twee mannen breken in bij seniorenwoning in Oss, slapende vrouw (84) wordt wakker van lichtschijnsel
20 juli 10:05Ravage door inbraak bij Cober Juwelier
RSS.