menu
zoek

Nieuws Oss

Den Bosch, Oss - Elf aanhoudingen in onderzoek na rellen FC den Bosch - Top Oss

vrijdag 25 november 2022, 14:16 uur

Op zaterdag 17 september ontstonden na de wedstrijd FC Den Bosch tegen Top Oss in het stadion in ‘s-Hertogenbosch diverse vechtpartijen. Ook pleegden groepen supporters een groot aantal vernielingen. De agressie richtte zich daarnaast tegen stewards en onze agenten.

De aangehouden verdachten kwamen letterlijk in beeld bij de politie via bewakings- en andere camerabeelden en konden door ons worden geïdentificeerd. Zij worden allemaal verdacht van geweld tegen politiemensen of beveiligers. Een groep mannen en jongens uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Bernheze en Heusden in de leeftijd van 15 t/m 36 jaar wordt verweten dat ze geweld tegen politiemensen heeft gebruikt. Een 31-jarige man uit Oss wordt verdacht van zware mishandeling van een steward. Alle verdachten zijn verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Zij moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden. Gedragsaanwijzing met gebiedsverbod OM en gemeente hebben repressieve maatregelen genomen. Door het Openbaar Ministerie kregen de verdachten een gedragsaanwijzing met daarin een gebiedsverbod en een meldplicht opgelegd. Zij mogen niet in de omgeving van de stadions van beide clubs komen ten tijde van wedstrijden en de uren er omheen. Ook kregen zij de verplichting om zich bij uitwedstrijden van hun club te melden op het politiebureau in Den Bosch. Aanvullend daarop heeft de gemeente ook vijf stadion-omgevingsverboden en twee lasten onder dwangsom ter voorkoming van verdere ongeregeldheden opgelegd. De voetbalclub FC Den Bosch legde de aangehouden verdachten een stadionverbod op. De betrokken voetbalclubs, politie, gemeente en OM vinden het gedrag van de hooligans onacceptabel. Iedere organisatie heeft vanuit een eigen verantwoordelijkheid bezien welke maatregelen mogelijk zijn. Want agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dat zal iedereen onderstrepen. En dat pakken we samen aan. Vervolgonderzoek Op de dag van de rellen werden al elf mensen door ons aangehouden  voor hun vermoedelijke aandeel in de geweldplegingen. Totaal werden dus al 22 verdachten door ons opgespoord en gehoord. Maar met de aanhouding van deze verdachten is het onderzoek naar de ongeregeldheden niet afgerond. We brachten recent foto’s naar buiten van verdachten waarvan de identiteit nog niet bekend was. De identiteit van een deel van deze personen is inmiddels bekend. We sluiten daarom meerdere aanhoudingen in de komende periode niet uit.  Agressieve en dreigende situatie na wedstrijd Na afloop van de wedstrijd in ´s-Hertogenbosch zochten supporters van de twee voetbalclubs elkaar rond 19.00 uur op in het stadion. Er ontstond een agressieve en dreigende situatie waarbij meerdere vernielingen zijn gepleegd door groepen supporters. Daarnaast probeerden meerdere voetbalsupporters van beide clubs de confrontatie met elkaar te zoeken. Op die dag hielden we al elf verdachten aan. 


» Politie.nl


Kaart nieuws Oss. Locatie nieuws: 51.71000 / 5.29576


vrijdag 25 november 2022, 15:11 uur
Nog elf aanhoudingen voor rellen tijdens FC Den Bosch - TOP Oss in september
Brabants DagbladDEN BOSCH - De politie heeft de afgelopen dagen nog elf aanhoudingen verricht naar aanleiding van de rellen rondom de wedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss op zaterdag 17 september. De mannen tussen 15 en 36 jaar uit Den Bosch, Vught, Bernheze en Heusden zijn opgepakt op basis van camerabeelden.
» Brabants Dagblad
vrijdag 25 november 2022, 14:58 uur
Rellen rond voetbalwedstrijd: elf jongens en mannen opgepakt
Omroep BrabantDe politie heeft de afgelopen dagen elf mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss. Het gaat om jongens en mannen (15 tot 36) uit de gemeenten Den Bosch, Oss, Vught, Heusden en Bernheze. De meesten zouden geweld hebben gebruikt tegen agenten, één van hen wordt verdacht van het zwaar mishandelen van een steward.Rondom de wedstrijd in stadion De Viert in Den Bosch op 17 september moesten ook leden van de Mobiele Eenheid het ontgelden.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Oss

6 februari 23:19‘Meerdere leden Osse familie R. en Satudarah opgepakt bij politieactie’
2 februari 20:47Zieke Tamara woont al vijf maanden in volgepakte auto: ‘Iedereen laat mij in de steek’
31 januari 21:58Man raakt ernstig gewond bij beklemming tussen vrachtwagen en laadstation in Oss
31 januari 18:21Relschoppers van FC Den Bosch - TOP Oss veroordeeld tot taak- en voorwaardelijke celstraffen
27 januari 22:55Geen sprookje voor Rick Dekker: goal tegen oude werkgever PEC Zwolle niet genoeg voor TOP Oss
26 januari 17:36Twee elektrische auto’s vliegen in brand bij kantoorpand BrabantZorg in Oss
20 januari 22:23NAC wint van TOP Oss na bliksemstart, FC Den Bosch wint nipt van Jong PSV
20 januari 20:48NAC-aanvaller Jesaja Herrmann in voetsporen Koos Waslander met goal na 8 seconden
19 januari 09:41Reizigers wachten op busstation in Oss tevergeefs op hun bus: ‘Ik zit hier al veertig minuten’
19 januari 08:41Ontploffing bij appartement, agenten klimmen door kapot zijraam naar binnen
15 januari 07:11Auto brandt volledig uit in Oss, vuur mogelijk aangestoken
10 januari 20:54‘Held van een vuilnisman’ wil katje uit vuilniswagen zelf houden
5 januari 14:25Ongeluk Oss met 14-jarige dode: bestuurder (18) was onder invloed
27 december 20:00Vrienden van Johnathan (14) leggen bloemen bij kruispunt: 'Beste vriend'
26 december 16:26Jongen (14) die gewond raakte door auto-ongeluk in Oss is overleden
24 december 08:00Kerstrapport | Ontslag van trainer vlak voor kerst een absoluut dieptepunt bij ambitieus TOP Oss
22 december 16:57Kerstman deelt enveloppen met geld uit bij Voedselbank: ‘Niet weggooien, hè’
21 december 10:17’Signalen’ van ruzie: man (28) uit Oss opgepakt na dood van Tilburger (53)
19 december 18:26FNV: werknemers Organon in Oss beginnen met 24-uursstaking
17 december 19:29Kind (9) zwaargewond door vuurwerk in Oss
RSS.