menu
zoek

Nieuws Oudenbosch

Oudenbosch , Breda - Vier arrestaties in onderzoek naar afpersingspoging en schietpartij

maandag 8 maart 2021, 15:05 uur

In Oudenbosch vond donderdag 25 februari jl. een vierde incident plaats in een reeks waarbij een 39-jarige Bredanaar en zijn familie het doelwit lijken te zijn. Op het adres van een broer en schoonzus van hem kwamen drie mannen langs die geld eisten, als er niet betaald werd, zouden er ernstige consequenties volgen.

Waar: Bruno Renardstraat in Oudenbosch

Reeks
De reeks begon op zondag 18 oktober 2020 in Breda. Die avond werd op de Bruno Renardstraat omstreeks 19.30 uur een 39-jarige Bredanaar voor zijn woning beschoten. Hij parkeerde zijn auto langs de weg, pakte wat uit zijn kofferbak en liep daarna naar de voordeur van zijn woning. Hij zag op dat moment een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Hij is weggerend en werd niet geraakt. In de gevel van zijn woning werden meerdere kogelinslagen aangetroffen. Op straat vonden agenten enkele hulzen. Daarna werden in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober 2020 een handgranaat en enkele patronen aan de Baliƫndijk aangetroffen. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 januari 2021 zijn een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt in Breda. De vondsten van de explosieven en munitie staan vermoedelijk in verband met het eerdere schietincident omdat daar bedrijven gevestigd zijn van de 39-jarige Bredanaar en zijn familie.

Rechercheteam
Politie en Openbaar Ministerie nemen de voorvallen hoog op. Immers de incidenten hadden een grote maatschappelijke impact en zorgden voor veel onrust bij omwonenden. De politie in Breda formeerde direct een rechercheteam dat een grondig onderzoek instelde naar de criminele groepering die verantwoordelijk is voor het geweld. Een lastige bijkomstigheid voor de speurders is dat bij dit soort intimidatiepraktijken slachtoffers en getuigen niet of niet volledig medewerking verlenen, hetgeen de opsporing van de daders bemoeilijkt.  Het rechercheonderzoek leidde op vrijdag 26 februari 2021 echter toch tot een doorbraak in het onderzoek naar het schietincident. Op bevel van de officier van justitie werd die dag een 22-jarige Amsterdammer als verdachte aangehouden. Hij werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld. Hij wordt er van verdacht de schutter te zijn geweest.

Afpersing
Voor de (poging tot) afpersing in Oudenbosch zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. Op vrijdagavond 26 februari jl. werd in Leiden een 36-jarige man uit Hoef en Haag opgepakt. Op zondag 28 februari jl. werd in Utrecht een 34-jarige man uit IJsselstein gearresteerd. Deze verdachten werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in voorlopige hechtenis geplaatst.  De derde verdachte werd op donderdag 4 maart jl. aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit IJsselstein. Hij is in verzekering gesteld.

Anoniem iets melden
Wilt u informatie over dit onderzoek vertrouwelijk melden? Belt u dan naar Team Criminele Inlichtingen via 079 - 3458999. U kunt ook iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. 

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Oudenbosch

» Politie.nl


Kaart nieuws Oudenbosch. Locatie nieuws: Bruno Renardstraat


dinsdag 9 maart 2021, 10:54 uur
Bredanaar ernstig bedreigd in conflict Piet Costa (UPDATE)
CrimesiteEen 39-jarige man uit Breda wordt volgens de politie ernstig bedreigd. Er zijn nu vier incidenten of intimidaties tegen de man geweest. In Oudenbosch vond op 25 februari een vierde incident plaats.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Oudenbosch

13 september 14:50Verdachte van bedreiging meldt zich op politiebureau
9 september 17:24Auto over de kop geslagen op A17 bij Oudenbosch
8 september 21:00Nieuwsoverzicht | Bewoners balkonflat boos om compensatie - Moeder doodgestoken op straat
6 september 21:34Man (43) aangehouden voor inbraak flat Oudenbosch waar balkons instortten
4 september 22:53Bewoners van flat met ingestorte balkons kunnen eindelijk weer thuis slapen
2 september 20:23Appartementencomplex Oudenbosch ontruimd na afbreken twee balkons
31 augustus 16:16Man vernielt ruit en bedreigt agenten in Oudenbosch
25 augustus 10:37Getuigen en camerabeelden gezocht na brand in parkeergarage in Oudenbosch
24 augustus 22:52Motorrijder gewond na botsing met overstekend hert
24 augustus 08:11Mogelijk sprake van brandstichting bij brand in parkeergarage
23 augustus 13:20Drie gewonden bij eenzijdig ongeval
13 augustus 15:37Beschonken bestuurder probeert in Oudenbosch te vluchten voor politie
4 augustus 16:26Jongen gevonden op bodem van zwembad
25 juli 12:30Wapen gevonden in huis in Oudenbosch, ook hennepkwekerij ontdekt
24 juli 11:05Man (18) opgepakt voor handelen in drugs vanuit auto in Oudenbosch
2 juli 17:55Vitesse stapt ook in tweede oefenduel met verlies van het veld
29 juni 16:00Jong Pools stel overvallen in hun woning in Oudenbosch, man werd door kogel in voet geraakt
15 juni 11:00Schoten in Oudenbosch komen van gaskanon, niet van jagers
10 juni 19:00John en Joke zijn prijsschieten op vogels spuugzat: 'Het is een slagveld'
28 mei 15:39Weer treinen tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch
RSS.