menu
zoek

Nieuws Ouderkerk aan de Amstel

Veel schade bij plofkraak Dorpsstraat (UPDATE)

vrijdag 11 oktober 2019, 05:34 uur

Bij een plofkraak van een geldautomaat in de Dorpsstraat op vrijdagochtend 11 oktober 2019 is veel schade ontstaan. Meerdere ramen in de omgeving en dakpannen sneuvelden. De vermoedelijke daders zijn gevlucht op een scooter.

Waar: Dorpsstraat in is in de straat in Ouderkerk aan de Amstel

Rond 03.52 uur hoorden omwonenden een harde knal. De daders hadden het gemunt op een geldautomaat in de Dorpsstraat. Ze zijn daarna gevlucht op een scooter in de richting van de Burgemeester Stramanweg, vermoedelijk in de richting van Amsterdam Zuidoost. Een zoektocht o.a. met een politieheli heeft niet geleid tot de aanhouding van deze verdachten. De daders waren donker gekleed en droegen een helm. Eén helm was voorzien van een witte streep. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ter plaatse geweest voor eventuele achtergebleven explosieven.

Getuigenoproep UPDATE
De recherche vraagt aan de bewoners van Ouderkerk aan de Amstel of zij de afgelopen week mogelijk iets opvallends hebben gezien dat mogelijk verband houdt met de plofkraak die vanochtend heeft plaats gevonden. Hierbij valt te denken aan het observeren van het dorp in het algemeen en de Dorpsstraat in het bijzonder door onbekende personen of het verplaatsen met voertuigen die niet in het dagelijkse beeld passen. Alle informatie is welkom. De recherche verzoekt dan tevens om beeldmateriaal van de afgelopen week, dat met camera’s in en in de omgeving van Ouderkerk aan de Amstel is opgenomen, veilig te stellen, zodat de recherche gericht hier naar kan vragen als er meer aanknopingspunten zijn naar de daders van deze plofkraak. De recherche is ook geïnteresseerd in beeldmateriaal dat, bijvoorbeeld met behulp van dashcams, vannacht tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen en/of Amsterdam Zuidoost is vastgelegd. Heeft u informatie met betrekking tot deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maakt gebruik van het tipformulier, waarop men ook beeldmateriaal ter beschikking kan stellen van de politie.Inbraak in Ouderkerk aan de Amstel

» Politie.nl


Kaart nieuws Ouderkerk aan de Amstel. Locatie nieuws: 52.29696 / 4.90354 Dorpsstraat in is in de straat


vrijdag 11 oktober 2019, 06:28 uur
Ravage na plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel: centrum afgezet
RTV N-HBij een plofkraak aan de Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel is in de straat een ravage ontstaan. Meerdere ramen en dakpannen in de omgeving sneuvelden: zo sprongen bij een kledingwinkel de grote etalageruiten. Het centrum van het dorp zal deze ochtend worden dichtgehouden voor opruimwerkzaamheden.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Ouderkerk aan de Amstel

7 juni 08:00Sabine (39): ‘Geld ligt op straat, je moet er alleen wel voor bukken’
24 juni 22:01Standbeeld bij Joodse begraafplaats beklad met ’WLM’
3 december 22:34Tweede Kamer is tegen bomenkap langs A9 bij Ouderkerk aan de Amstel
11 oktober 06:28Ravage na plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel: centrum afgezet
RSS.