menu
zoek

Nieuws Paterswolde

Opsterland / Paterswolde - Oplichtingszaak Opsterland in Opsporing Verzocht

maandag 21 juni 2021, 14:28 uur

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 22 juni om 20.30 uur aandacht aan een oplichtingszaak die plaatsvond in de gemeente Opsterland. Een inwoonster van die gemeente werd eind januari 2021 opgelicht nadat ze spullen probeerde te verkopen via een online verkoopplatform. Beelden van de onbekende man die het buitgemaakte geld vervolgens opnam bij een pinautomaat in Paterswolde, worden in Opsporing Verzocht getoond.

  Gegevens invullen na verkregen link Het slachtoffer had online goederen in de verkoop en werd benaderd door iemand die daar belang bij had. Om er zogenaamd zeker van te zijn dat de verkoper de spullen zou versturen, vroeg de geïnteresseerde koper om online een verzendlabel aan te maken. Daarvoor stuurde de ‘koper’ een link naar een webpagina, waarna de verkoopster enkele gegeven invulde. Gebeld door zogenaamde bankmedewerker Kort na het invullen van de gegevens via die link werd het slachtoffer zogenaamd gebeld door een bankmedewerker dat criminelen bij haar bankrekening konden komen. Om het geld veilig te stellen moest dit overgemaakt worden naar een zogenaamde veilige rekening. Echter, het geld bleek in werkelijkheid op een bankrekening van een crimineel te zijn overgemaakt en werd vervolgens in Paterswolde gepind. Wees argwanend en bel zelf met uw bank Oplichting waarbij iemand zich voordoet als bankmedewerker wordt bankhelpdeskfraude of spoofing genoemd. Door het aandringen door een bankmedewerker om geld over te maken op een andere rekening, wordt het bedrag in werkelijkheid naar een onveilige rekening overgemaakt. In ieder geval niet naar een veilige rekening. Wees daarom altijd alert en op uw hoede om bij een onbekende website bankgegevens in te vullen en geld over te maken naar een zogenaamde ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’.  Wat een eventuele bankmedewerker die u belt ook zegt. Vertrouwt u het niet? Bel dan zelf met uw bank. Ook als u door iemand wordt gebeld die zegt van uw bank te zijn, beantwoord geen vragen en neem direct contact op met uw eigen bank. Meer informatie over dit type oplichting vindt u op www.politie.nl.   De beelden met daarin de pinner zijn dinsdagavond 22 juni te zien rond 20.30 uur op NPO2. Registratienummer (BVH): 2021030717


» Politie.nl

Kaart nieuws Paterswolde. Locatie nieuws: 53.15312 / 6.55910


maandag 21 juni 2021, 15:57 uur
Pinnende oplichter in Paterswolde te zien in Opsporing Verzocht
RTV DrentheHet televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan een oplichtingszaak waarbij geld is opgenomen bij een pinautomaat in Paterswolde.
» RTV Drenthe
maandag 21 juni 2021, 15:19 uur
Wie heeft een inwoonster van Opsterland opgelicht? Opsporing Verzocht toont dinsdagavond beelden
Leeuwarder CourantHet tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een oplichtingszaak die plaatsvond in de gemeente Opsterland. Een inwoonster van die gemeente werd eind januari opgelicht nadat ze spullen probeerde te verkopen via een online verkoopplatform. Beelden van de onbekende man die het buitgemaakte geld vervolgens opnam bij een pinautomaat in Paterswolde, worden in Opsporing Verzocht getoond.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Paterswolde

23 april 20:12Schoorsteenbrand in Paterswolde
17 januari 19:10Fietser raakt gewond bij ongeluk in Paterswolde
9 januari 08:52112-nieuws: Scooterrijder gewond bij ongeluk in Paterswolde
29 november 17:46Verontwaardiging na brand in monumentale beuk: 'Dit gaat veel en veel te ver'
30 oktober 13:40Brandalarm blijkt inbraak in supermarkt Paterswolde te zijn
1 september 09:36Grote politie-inzet na melding van overval
23 juni 11:02Politie krijgt zes tips over pinnende oplichter in Paterswolde
21 juni 15:57Pinnende oplichter in Paterswolde te zien in Opsporing Verzocht
12 mei 13:19Fietsers aangereden in Paterswolde en Assen: één gewonde naar ziekenhuis
5 april 14:17Bootje op Paterswoldsemeer in problemen na afbreken mast
RSS.