menu
zoek

Nieuws Posterholt

Enig Nederlands leefgebied zeldzame vlinder platgemaaid

donderdag 16 juli 2020, 23:04 uur

Het Waterschap Limburg heeft maandag het enige Nederlandse leefgebied van een uiterst zeldzame vlindersoort platgemaaid. Dit met uitsterven bedreigde donker pimpernelblauwtje kwam in ons land uitsluitend voor in een berm langs een provinciale weg in het Limburgse Posterholt.

» de Telegraaf
donderdag 16 juli 2020, 20:41 uur
Enige leefgebied van bijzondere vlinder in Nederland vernield door Waterschap
NU.nlEen berm langs een provinciale weg in het Limburgse dorp Posterholt is maandag per ongeluk gemaaid in opdracht van het Waterschap Limburg. Daardoor is het laatste leefgebied in Nederland verdwenen van het donker pimpernelblauwtje, een bedreigde vlindersoort. De Vlinderstichting heeft aangifte gedaan bij de provincie.
» NU.nl
donderdag 16 juli 2020, 19:08 uur
Leefgebied zeldzame vlinder in Limburg grotendeels vernietigd
NOSHet enige Nederlandse leefgebied van het donker pimpernelblauwtje in het Limburgse Posterholt is vernield. Het donker pimpernelblauwtje is een uiterst zeldzame vlinder die acuut met uitsterven wordt bedreigd.
» NOS
donderdag 16 juli 2020, 18:56 uur
Enige leefgebied van bijzondere vlinder in Nederland moedwillig vernield
NU.nlEen berm langs een provinciale weg in het Limburgse dorp Posterholt is maandag met opzet gemaaid. Daardoor is het laatste leefgebied in Nederland verdwenen van het donker pimpernelblauwtje, een bedreigde vlindersoort. De Vlinderstichting heeft inmiddels aangifte gedaan bij de provincie.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl

Meer nieuws uit Posterholt

13 mei 13:42Vrouw gewond bij steekincident
16 juli 23:04Enig Nederlands leefgebied zeldzame vlinder platgemaaid
RSS.