menu
zoek

Nieuws Rhoon

Groep jongeren aangehouden na gewelddadige overval Albrandswaard

vrijdag 8 september 2017, 15:32 uur

Agenten hebben zeven jongeren van 15 jaar aangehouden na een woningoverval in Rhoon op zaterdag 2 september. Bij de overval werd een 14-jarige bewoner getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een boksbeugel.

De jongen was alleen thuis met een aantal vrienden. Rond 22.45 uur werd er aangebeld door een groep jongens. De jongen deed open, werd meteen bedreigd met een vuurwapen en kreeg schokken van een stroomstootwapen. Even later werd hij ook nog tegen zijn hoofd geslagen. De groep ging er vandoor met een fles drank. De jongen raakte lichtgewond. 'De gewelddadige overval heeft begrijpelijkerwijs op het slachtoffer en zijn familie diepe indruk gemaakt. Aan hen is slachtofferzorg aangeboden', vertellen rechercheurs van het Regionaal Overvallenteam.

Doortastend onderzoek
Het overvallenteam startte meteen een onderzoek. En met resultaat. Op zondag 3 en maandag 4 september hielden rechercheurs in totaal zes jongens en één meisje aan van 15 jaar uit Barendrecht, Rhoon, Rotterdam en Spijkenisse. Het stroomstootwapen, boksbeugel en balletjespistool zijn in beslag genomen. Twee verdachten zijn heengezonden wegens een minimale rol bij de overval. Wel worden zij vervolgd voor het binnendringen van de woning. Vier verdachten zijn onder voorwaarden heengezonden en moeten zich later verantwoorden bij de rechter. Een zevende verdachte moet voorlopig zijn proces afwachten in de jeugdgevangenis.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Rhoon

» Politie.nl
vrijdag 8 september 2017, 17:01 uur
Politie houdt zeven ontspoorde tieners aan
RTV RijnmondDe politie heeft zeven jongeren van 15 jaar oud aangehouden na een woningoverval in Rhoon. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Bij die overval werd een leeftijdgenoot getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en boksbeugel. De jongeren kenden elkaar.
» RTV Rijnmond
vrijdag 8 september 2017, 16:59 uur
Zeven tieners aangehouden voor gewelddadige overval Rhoon
NOSDe politie heeft zeven jongeren van 15 aangehouden voor een woningoverval in Rhoon, bij Rotterdam, afgelopen zaterdag. Bij de overval werd een 14-jarige jongen in het huis getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een boksbeugel.
» NOS
vrijdag 8 september 2017, 16:43 uur
Tieners gepakt voor woningoverval
de TelegraafDe politie heeft zeven 15-jarige jongeren gearresteerd voor een woningoverval in Rhoon vorige week zaterdag. Tijdens de overval werd een 14-jarige bewoner getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een boksbeugel.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Rhoon

27 mei 11:52Paard overlijdt ondanks reddingspoging in Rhoonse sloot
15 juli 15:51Wat moet je eigenlijk wél doen als je zonder benzine stil komt te staan op de snelweg?
5 augustus 09:26Man bedreigd bij verkoop lachgaspatronen in Zuid-Hollandse Rhoon
16 april 17:51Rapport: tbs-moord Kijvelanden gevolg van personeelstekort
30 december 18:56Selfies, oliebollen en André Hazes in Rhoon
8 september 17:01Politie houdt zeven ontspoorde tieners aan
31 juli 15:51Oud-korpschef Gerard Bouman (64) overleden
26 juli 06:36Transportbedrijf verdacht van gesjoemel met rijtijden
10 mei 08:45'Ik waande me de machtigste man van Nederland'
RSS.