menu
zoek

Nieuws Rijswijk

Rijswijk (GLD) - Onderzoek naar brand 5G- zendmast in Rijswijk (GLD)

maandag 22 juni 2020, 16:33 uur

De politie zoekt getuigen na brand in een zendmast aan de Veldweg in het Gelderse Rijswijk. In de nacht van zondag op maandag 22 juni woedde er een felle brand. We vermoeden dat het hierbij gaat om brandstichting.

Waar: Veldweg in Rijswijk

De hulpdiensten kregen omstreeks 00.10 uur een melding van een brand bij een 5G- zendmast. Snel werd duidelijk dat het om een flinke brand ging en hebben agenten de omgeving ruim afgezet. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de zendmast bleef overeind staan.

Onderzoek
Er is door de politie sporen onderzoek gedaan, daarbij werd een speurhond ingezet. De sporen worden momenteel onderzocht door technische rechercheurs. Agenten zijn daarnaast ook gestart met buurtonderzoek en vragen in de directe omgeving camerabeelden op, om deze nader te onderzoeken. De politie roept getuigen op die iets gezien hebben aan de Veldweg of die de zendmast rond middernacht passeerden op de nabijgelegen N320. Elke tip is waardevol en kan van groot belang zijn in het lopende onderzoek naar de brandstichting.

Heeft u meer informatie?
De vragen zijn vooral relevant voor mensen die in Rijswijk wonen of op zondagavond laat in die buurt waren. Heeft u iets opvallende gezien of gehoord op zondagavond of aan het begin van de nacht? Wie heeft er in Rijswijk of omgeving op zondagavond of aan het begin van de nacht een opvallend voertuig/ vervoersmiddel gezien of gehoord? Woont u in de buurt van de Veldweg of in de omgeving en beschikt u over camerabeelden? Dan zijn we benieuwd of er iets opvallends te zien is op uw camerabeelden tussen zondag 23.00 uur en maandag 00.10 uur. Het kan ook zijn dat de verdachte(n) de omgeving van de zendmast eerder verkend hebben. Heeft u in de afgelopen dagen iets opvallends gezien of gehoord? Dan horen wij dat uiteraard ook graag.    Mocht u informatie hebben en ons kunnen helpen met antwoorden op één van deze bovenstaande vragen, of mocht u andere informatie met ons willen delen, dan kan dat uiteraard ook. Neem contact op met de politie via 0900-8844 of maak online melding. Anoniem melding maken kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ziet u een heterdaad situatie bij een zendmast? Twijfel niet en bel direct met 112!

Twee keer in korte tijd
Het is niet de eerste keer dat deze brandmast in de brand stond, de afgelopen maanden was het twee keer raak. Op donderdag 16 april werd er melding gedaan door monteurs die werkzaamheden aan het verrichten waren aan de zendmast. Vermoedelijk is er geprobeerd brand te stichten op één van de voorgaande dagen. Het in brand steken van een de zendmasten is erg zorgelijk. De eventuele impact van de uitval van zendmasten kan grote gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor het telefoonnetwerk, waardoor de bereikbaarheid van hulpdiensten in gevaar komt. De politie doet al een tijd lang onderzoek naar de toedracht van deze branden. Het is van groot belang om deze brandstichtingen te doen stoppen. 2020285785 SvD    


» Politie.nl


Kaart nieuws Rijswijk. Locatie nieuws: Veldweg


maandag 22 juni 2020, 09:08 uur
Opnieuw brand in zendmast in Gelderse Rijswijk
de TelegraafIn het Gelderse Rijswijk is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw brand geweest in een zendmast. Dat gebeurde ook al in april en juni. Toen bleek de mast in brand te zijn gestoken. Het vuur richtte toen grote schade aan de mast aan. De politie onderzoekt of er nu ook sprake is van brandstichting.
» de Telegraaf
maandag 22 juni 2020, 08:19 uur
Weer brand in zendmast
HardnieuwsRIJSWIJK - Maandagmorgen 22 juni rond 0.15 uur was brand ontstaan in een zendmast aan de Veldweg in Rijswijk.
» Hardnieuws
maandag 22 juni 2020, 08:14 uur
Zendmast Rijswijk staat alweer in brand
NOSIn de buurt van het dorp Rijswijk in Gelderland is vannacht een zendmast afgebrand. Twee maanden geleden werd de zendmast al een keer aangestoken, maar nu is hij volledig uitgebrand.
» NOS
maandag 22 juni 2020, 07:02 uur
Opnieuw zendmastbrand in Rijswijk, mast gaat volledig in vlammen op
Hart van NederlandIn de nacht van zondag op maandag is een zendmast volledig uitgebrand op de Veldweg in het Gelderse Rijswijk. Het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. De brak rond 00.15 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde stond deze van onder tot boven in lichterlaaie.
» Hart van Nederland
maandag 22 juni 2020, 06:52 uur
Brand verwoest zendmast in Rijswijk
de GelderlanderRIJSWIJK - Brand heeft in de nacht van zondag op maandag een zendmast in het Rijkswijk (gemeente Buren) verwoest.
» de Gelderlander
maandag 22 juni 2020, 06:42 uur
Metershoge vlammen verwoesten zendmast in Rijswijk
Omroep GelderlandIn een zendmast aan de Veldweg in Rijswijk (gemeente Buren) heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. In april gebeurde dat ook al. Er was toen sprake van brandstichting.
» Omroep Gelderland
maandag 22 juni 2020, 05:57 uur
Autobranden in Leidschendam en Rijswijk
Omroep WestIn Leidschendam is in de nacht van zondag op maandag een auto in vlammen opgegaan. Ook in Rijswijk is een auto door vuur vernietigd.
» Omroep West
maandag 22 juni 2020, 05:26 uur
Tweede keer brand in zendmast Rijswijk (Gld)
NOSIn de buurt van het Gelderse dorp Rijswijk is een zendmast uitgebrand. De zelfde mast stond twee maanden geleden ook al in brand; toen was er sprake van brandstichting.
» NOS
maandag 22 juni 2020, 02:54 uur
Zendmast in Rijswijk gaat volledig in vlammen op
Gelre NieuwsRIJSWIJK – In de nacht van zondag op maandag is een zendmast volledig uitgebrand op de Veldweg in het Gelderse Rijswijk. Het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. De brak rond 00.15 uur gemeld. Toen de brandweer aankwam stond deze van onder tot boven in lichterlaaie. De brandweer wist het vuur snel te […]
» Gelre NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rijswijk

14 oktober 11:51Twee Hagenaars vast na steekpartij in Rijswijks bedrijf
2 oktober 14:27Slachtoffer fatale aanrijding Rijswijk is 64-jarige vrouw
26 september 22:13Overleden gedumpte hond Batman krijgt 'hufterproof'-monument in Rijswijk
23 september 23:15Inbreker gearresteerd na signaal gestolen tablet
18 september 12:39Vrouw fietst al bellend over de snelweg
15 september 16:29GGD Haaglanden beperkt contactonderzoek coronabesmettingen
8 september 16:20Man die brandstichtte bij CBR na negen keer zakken krijgt tbs
8 september 08:29Wederom brand bij zendmast
3 september 12:08Ambulance met spoed botst op personenauto in Rijswijk: één gewonde
19 augustus 11:10Zeker veertien auto's bekrast in Rijswijk: 'En dat op klaarlichte dag!'
9 augustus 06:53Behandeling met peperduur medicijn in Boedapest slaat aan bij zieke Jayme (1)
19 juli 12:01Automobilist zonder rijbewijs rijdt onder invloed veel te hard op snelweg
15 juli 17:582,2 miljoen euro zijn binnen, Jayme (1) kan behandeld worden: ‘Onvoorstelbaar dankbaar’
22 juni 16:33Rijswijk (GLD) - Onderzoek naar brand 5G- zendmast in Rijswijk (GLD)
19 juni 07:15Steven van Rijswijk volgt Ralph Hamers op als topman ING
8 juni 15:32Twee ramkraken in Rijswijk met dezelfde gestolen auto
13 mei 12:32Poolse moordenaar die nog twintig jaar moet zitten bij toeval in Rijswijk opgepakt
23 april 15:32Vrouw thuis overvallen door neppostbode
16 april 17:19En weer is een zendmast het doelwit van brandstichters
9 april 12:44Rijswijker vindt dood en mishandeld schaap in weiland
RSS.