menu
zoek

Nieuws Roden

Politie onderzoekt zedenmisdrijf

dinsdag 16 juni 2020, 12:16 uur

De politie is bezig met een onderzoek naar een zedenincident, dat maandagmiddag in een steegje nabij de Gelukstraat in Roden heeft plaatsgevonden. Een jong meisje dat aan het spelen was in die steeg, werd vlak voor 17.00 uur door een onbekende man aangesproken en daarna seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld.

Waar: Geluklaan in Roden

Burgernet en signalement Na de melding is in de ruime omgeving van Roden een burgernetmelding uitgestuurd om uit te kijken naar de verdachte. De beschrijving van de man kwam naar voren uit de eerste gesprekken die met betrokkenen in de omgeving van de Geluklaan werden gevoerd. De steeg leidt vanuit de Aukemastraat naar een speeltuintje aan het Nijlandspark waar op dat moment meerdere kinderen aan het spelen waren. Via burgernet werd het onder meer het volgende signalement gegeven: Ongeveer 40 a 50 jaar Stoppelbaard Bruin haar Zongebruind Blauw t-shirt Naar aanleiding van deze melding ontving de politie vanuit Roden, maar ook vanuit nabijgelegen plaatsen als Leek en Eelde diverse meldingen. Dit heeft helaas niet geleid tot een spoor naar de onbekende man. Buurtonderzoek en camerabeelden Vanwege het incident is direct begonnen met een buurtonderzoek. Daarbij is ook gevraagd of mensen over camerabeelden beschikken die zicht hebben op de steeg of directe omgeving. Een soortgelijke vraag werd via social media gesteld. Enkele inwoners van Roden hebben aangegeven dat ze beschikken over beveiligingscamera’s. Het is nog niet bekend of er beelden zijn die voor het onderzoek te gebruiken zijn. Wel benadrukt de politie dat het verkrijgen van beelden van grote waarde kan zijn voor het onderzoek. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844. Ook is het mogelijk om digitaal met de politie in contact te komen via www.politie.nl/contact. Specialistisch onderzoek Naast het buurtonderzoek hebben specialisten van de Forensische Opsporing sporenonderzoek verricht. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van een speciale speurhond. De gesprekken met het slachtoffer worden ook door gespecialiseerde rechercheurs gedaan. Dat vindt plaats in een omgeving die voor het kind zo min mogelijk belastend is. Afweging In soortgelijke onderzoeken is het voor de politie belangrijk om een afweging te maken wat met de buitenwereld gedeeld kan worden. Enerzijds willen wij transparant zijn en vragen we van de omgeving om hulp bij het onderzoek. Aan de andere kant is het belang en de privacy van het slachtoffer en de directe omgeving een groot goed. Vooral in zedenzaken wordt voortdurend gekeken naar wat de beste afwegingen en keuzes zijn.    

Zedenmisdrijf in Roden

» Politie.nl


Kaart nieuws Roden. Locatie nieuws: 53.13836 / 6.43237 Geluklaan


dinsdag 16 juni 2020, 18:44 uur
Politie onderzoekt zedenmisdrijf
Blik op NieuwsDe politie is bezig met een onderzoek naar een zedenincident, dat maandagmiddag in een steegje nabij de Geluklaan in Roden heeft plaatsgevonden. Een jong meisje dat aan het spelen was in die steeg, werd vlak voor 17.00 uur door een onbekende man aangesproken en daarna seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld.
» Blik op Nieuws
dinsdag 16 juni 2020, 17:13 uur
Buurt verbijsterd na seksueel misbruik op klaarlichte dag: 'Ze wilde gewoon spelen'
Hart van NederlandBuurtbewoners reageren geschrokken en boos op het seksueel misbruik van een jong meisje maandagmiddag in Roden. Het onderzoek van de politie is in volle gang, maar van de verdachte ontbreekt nog steeds ieder spoor.
» Hart van Nederland
dinsdag 16 juni 2020, 14:47 uur
Jong meisje seksueel misbruikt tijdens het buitenspelen in steegje Roden
Hart van NederlandEen jong meisje is maandagmiddag in het Drentse Roden seksueel misbruikt door een nog onbekende man. Het meisje was het aan het spelen in een steegje aan de Geluklaan toen ze rond 16.50 uur door de man werd aangesproken.
» Hart van Nederland
dinsdag 16 juni 2020, 14:45 uur
Zedenmisdrijf Roden: ’Die man heeft een kronkel in zijn hoofd!’
de TelegraafInwoners van het Drentse Roden (gemeente Noordenveld) zijn verbijsterd dat er in hun dorp een zedenmisdrijf met een kind heeft plaatsgevonden.
» de Telegraaf
dinsdag 16 juni 2020, 13:34 uur
Politie zoekt dader seksueel misbruik meisje in Roden
de TelegraafIn Roden is een jong meisje seksueel misbruikt door een nog onbekende man. Ze was volgens de politie aan het spelen in een steegje bij de Geluklaan in de Drentse plaats, toen ze door de man werd aangesproken.
» de Telegraaf
dinsdag 16 juni 2020, 13:26 uur
Politie zoekt camerabeelden in zaak zedenmisdrijf in Roden
RTV NoordDe politie vraagt inwoners van Roden die in de buurt van de Gelukstraat wonen, om beelden van beveiligingscamera's. Maandag vond in een steegje in de omgeving van deze straat een zedenmisdrijf plaats.
» RTV Noord
dinsdag 16 juni 2020, 12:39 uur
Slachtoffer zedenmisdrijf Roden is jong meisje
RTV DrentheHet slachtoffer van het zedenmisdrijf dat gisteren gepleegd is in Roden, is een jong meisje. Dat meldt de politie.
» RTV Drenthe
maandag 15 juni 2020, 19:44 uur
Zedenmisdrijf gepleegd in steegje; dader gezocht
HardnieuwsRODEN - Maandagavond 15 juni rond 17.00 uur zou een zedenmisdrijf zijn gepleegd in een steegje nabij de Geluklaan in Roden.
» Hardnieuws
maandag 15 juni 2020, 19:28 uur
Politie zoekt man vanwege zedenmisdrijf in Roden
RTV NoordIn Roden is maandag aan het eind van de middag een zedenmisdrijf gepleegd in een steegje nabij de Geluklaan. De politie is op zoek naar de dader.
» RTV Noord
maandag 15 juni 2020, 19:13 uur
Politie zoekt man vanwege zedenmisdrijf in Roden
RTV DrentheIn Roden is aan het eind van de middag een zedenmisdrijf gepleegd in een steegje nabij de Geluklaan. De politie is op dit moment op zoek naar de dader.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Roden

7 april 21:101,5 jaar cel en tbs voor verkrachten van 4-jarig meisje in steegje
24 maart 13:50Ouders misbruikte kleuter Roden: ’Aasgier bij ons kleine meisje’
28 september 12:49Politie gebruikt wapenstok bij ingrijpen na onrust Rodermarkt
7 juli 09:14Auto op z'n kant bij ongeluk in Roden: bestuurder naar ziekenhuis
5 juli 22:34Raad Noordenveld geeft groen licht voor aanpak Roden-Zuid
30 juni 08:00Johan van Ewsum terug op Mensinge
10 juni 10:35Gemeente Noordenveld komt met extra steunpakket voor culturele instellingen
4 juni 22:32Koninklijke Onderscheiding voor Cornelia Graanstra - Van Zwieten uit Roden
4 juni 20:06Tweetal dat opgepakt werd om bewusteloze man in Roden vrijgelaten
4 juni 19:50Verdachten vrijgelaten na onwelwording van man in Roden: geen sprake van misdrijf
20 mei 19:00Erfgoedroute moet Roden als recreatiedorp nog meer op kaart zetten
11 mei 14:53Peter O., verdachte misbruik jong meisje, 'wilde potloodventen'
19 april 17:48N372 bij Roden bezaaid met zaagsel
3 april 20:36Auto botst tegen boom in Nieuw-Roden. Gewonde naar het ziekenhuis gebracht
10 maart 21:30Rotonde vervangt gevaarlijke oversteek Roden
24 februari 10:44Toch renovatie in plaats van sloop voor verzakte huizen in Roden
18 februari 22:17Noordenveld kan verder met nieuwe gemeentewerf en afvalbrengstation
18 februari 09:40Verdachte misbruik jong meisje in Roden bekent schuld
16 februari 14:44Kastanjeboom krijgt toch rustige oude dag in Roden
15 februari 16:28Gewonde door ongeluk bij Roden
RSS.