menu
zoek

Nieuws Rolde

Update: wederom aanhoudingen in onderzoek nav onrust tijden de kerstdagen in Rolde

vrijdag 27 december 2019, 12:11 uur

Tijdens de kerstdagen zorgen jongeren voor onrust in de Hoofdstraat in Rolde. Naast een aantal vechtpartijen, was er vooral geweld tegen de politie. Er werden die avond meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoek is echter nog in volle gang. Vandaag werden drie verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Waar: Hoofdstraat in Rolde

UPDATE
In het kader van dit onderzoek zijn vandaag wederom verdachten aangehouden. Twee jongens uit Assen (18 jaar en 17 jaar) en een 18 jarige jongen uit Rolde. Eerder werden er zeven verdachten aangehouden. Daarvan zijn er inmiddels vijf in vrijheid gesteld. Twee van hen zitten nog vast. Hieronder staat het oorspronkelijke bericht. 

Vuurwerk, stenen en glas Agenten die toezicht hielden nabij de Hoofdstraat in Rolde kregen vuurwerk, stenen en glas naar zich toe gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven verschillende groepen jongeren de confrontatie zoeken. Hierop voelden de collega’s zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. De aanwezige jongeren bleven zich agressief gedragen, waarna ook enkele politiehonden werden ingezet. Ook de honden werden bekogeld met stenen en vuurwerk. Aanhoudingen Er zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om vier personen uit Assen (een 17-jarige jongen, een 18-jarige jongen en 19-jarige jongen en een 20-jarige man uit Assen) en een 18-jarige jongen uit Rolde. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van de incidenten? Heeft u beelden gemaakt of in uw bezit die mogelijk van belang kunnen zijn voor ons onderzoek? Dan komen we graag met u in gesprek. Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via https://www.politie.nl/meldformulier. Eerdere incidenten Ook in de nacht van woensdag- op donderdagnacht zijn er verdachten aangehouden in Rolde. Toen werd een 17-jarig meisje uit Assen en een 18-jarige jongen uit Smilde aangehouden. Geweld De politie neemt geweld tegen eigen collega’s en andere hulpverleners zeer serieus. Waar tijdens Kerst veel mensen samenzijn om met familie en vrienden de feestdagen te vieren, staan hulpverleners klaar om toezicht te houden of hulp te bieden als dat nodig is. Daarbij past nooit agressie of geweld tegen hulpverleners. Om agressie en geweld tegen te gaan en de rust terug te laten keren, is de politie in bepaalde gevallen genoodzaakt zelf gebruik te maken van geweldsmiddelen. Uiteraard maakt de politie zo min mogelijk gebruik van deze geweldsmiddelen en maakt daarvoor overwogen keuzes. De politie werd in Rolde belaagd. Nadat de betrokkenen meerdere keren werden gewaarschuwd, zagen agenten zich genoodzaakt om gebruik te maken van de wapenstok en politiehonden. Bij de toepassing van geweldsmiddelen moeten agenten zich aan regels en wetten houden. Hier worden zij voor getraind. Benieuwd hoe zo’n training eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video: https://www.politie.nl/themas/politiegeweld.html#alinea-title-wanneer-mag-de-politie-geweld-gebruiken


» Politie.nl


Kaart nieuws Rolde. Locatie nieuws: Hoofdstraat


vrijdag 27 december 2019, 14:05 uur
Jongeren bekogelen agenten met vuurwerk, stenen en glas in Rolde
Hart van NederlandEen groep jongeren heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor onrust gezorgd in het Drentse Rolde. Er ontstonden vechtpartijen en politieagenten ter plaatse werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Vijf mensen zijn aangehouden.
» Hart van Nederland
vrijdag 27 december 2019, 13:48 uur
Jongeren gooien stenen en vuurwerk naar agenten in Rolde
Blik op NieuwsIn het Drentse Rolde hebben jongeren in de nacht van donderdag op vrijdag voor onrust gezorgd. 'Naast een aantal vechtpartijen, was er vooral geweld tegen de politie waarbij er met stenen, glas en vuurwerk werd gegooid. Er zijn vijf personen aangehouden. Dit vijftal is ingesloten voor verhoor', zo meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 27 december 2019, 10:45 uur
Burgemeester Hiemstra: Jongeren opnieuw flink over de schreef in Rolde
Dagblad van het NoordenJongeren gingen donderdagavond opnieuw flink over de schreef in Rolde. Dit meldt burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze op Twitter.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 26 december 2019, 16:34 uur
Burgemeester Hiemstra legt vier gebiedsverboden op voor Rolde na belediging en belaging van politie
Dagblad van het NoordenROLDE - Meerdere jongeren misdroegen zich in de nacht van de eerste kerstdag in de Hoofdstraat in Rolde. Politieagenten werden belaagd en beledigd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze heeft daarom vier gebiedsverboden opgelegd voor vanavond en vannacht.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 26 december 2019, 16:11 uur
Burgemeester legt vier personen die zich misdroegen in Rolde een gebiedsverbod op
RTV DrentheBurgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft aan vier personen die zich gisternacht misdroegen in Rolde een gebiedsverbod opgelegd. De personen waren op een feest in de Hoofdstraat van Rolde.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Politie.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rolde

4 juni 13:22Zorg in het bos bij Rolde in toekomst ingeperkt
17 mei 21:06Werkstraf voor Hoogezandster die op politieauto inrijdt
13 mei 11:38Forse brand in schuur
13 april 20:49Activiteitenbegeleiders De Trans woest op directie
24 maart 08:54Twee auto's botsen in Rolde, Grolloërstraat afgesloten
16 februari 15:14Relschoppers tijdens kerstfeest in Rolde: ‘Was niet zo bedoeld’
9 januari 07:00Hond Tinus aan de beterende hand na mondkapjes-incident
7 januari 13:15Hond Tinus belandt op operatietafel na inslikken mondkapje
31 december 13:54Gewonde bij ongeval in Rolde
4 november 14:53Worstendief bijt supermarktmedewerker Plus in Rolde in vinger: 'Was een paniekreactie'
2 oktober 11:50Nepflitspaal gestolen in Rolde: ’Ik hoopte automobilisten af te schrikken’
31 augustus 21:04Iduna Paalman uit Rolde wint Vlaamse poëziedebuutprijs
27 augustus 17:04Lugubere aanblik: zo ging het eraan toe bij het ongeluk met de varkens op de N33
21 augustus 15:38Vrouw gewond bij botsing met bedrijfsbus in Rolde
2 augustus 17:46Man komt tijdens wandeling met hond onder boom terecht
19 juni 11:58Tijdens wandeling kun je meepraten over toekomst 't Ruige Veld in Rolde
28 februari 07:00Gemeenteraad legt twee ton bij voor versoberde Boerhoorn in Rolde
19 februari 06:27Boze boeren door politie van de weg gehaald en beboet
30 december 16:31Nog eens drie jongeren aangehouden inzake onrustige kerst in Rolde
27 december 14:05Jongeren bekogelen agenten met vuurwerk, stenen en glas in Rolde
RSS.