menu
zoek

Nieuws Roosendaal

Burgers helpen politie bij aanhouding

donderdag 26 augustus 2021, 10:07 uur

Agenten zijn woensdagavond door meerdere burgers geholpen bij de aanhouding van drie verdachten die er vandoor gingen. Zij stonden hun fiets af en hielpen politiemensen door aan te wijzen waar een verdachte zich bevond. Wij bedanken hen hartelijk voor hun hulp. Uiteindelijk konden drie verdachten naar een politiecellencomplex gebracht worden.

Waar: Vrouwemadepad in Roosendaal

Omstreeks 22.00 uur rijden surveillerende agenten over de Laan van Brabant in Roosendaal als zij een personenauto zien rijden met een kapot achterlicht. Ze willen de automobilist aanspreken. De bestuurder krijgt een stopteken en geeft daar netjes gehoor aan. Als de politiemannen hun auto achter deze auto parkeren zien ze een portier open gaan. Een van de inzittenden rent er in vliegende vaart vandoor. Hij heeft een zak in zijn hand en gooit deze weg. Een van de agenten aarzelt geen moment en rent achter de jongeman aan. De achtervolging gaat via de Laan van Henegouwen, het Vrouwemadepad in. Daar vraagt de agent of hij de fiets van twee meisjes mag gebruiken. De meisjes geven hun fiets meteen mee. De agent heeft in de gauwigheid gezien dat de zak die de jongeman weggooide hennep bevat, dus kan de man aangehouden worden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. De verdachte rent de Vrouwemadestraat in, dan de Laan van België over en de Nispensestraat in. Daar wordt de verdachte, nadat er pepperspray tegen hem is gebruikt, aangehouden. Hij komt ten val omdat de agent hem laat struikelen met zijn wapenstok. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Roosendaal, wordt naar een politiecellencomplex overgebracht. Verdachte twee gaat er vandoor De agent brengt vervolgens netjes de geleende fiets terug naar de meisjes. Bij aankomst hoort hij echter dat er nog een verdachte vandoor is gegaan. De meisjes zijn zo aardig om nogmaals hun fiets uit te lenen aan de agent en hij maakt daar weer goed gebruik van. Op de Laan van Brabant ziet hij de weggerende verdachte een steegje in gaan. De jongeman klimt vervolgens op een dak, de agent sommeert hem hier vanaf te komen. Dat doet hij. Ook deze jongen, eveneens een 16-jarige Roosendaler, is aangehouden. Omstanders hielpen de politiemannen hierbij door aan te wijzen en te roepen waar deze jongen naartoe rende. Een derde verdachte blijft wel netjes bij de auto staan. Hij krijgt handboeien om en wordt ook aangehouden. Dit betreft een 18-jarige jongen uit Sint Willebrord. In de auto zat ook nog een vierde verdachte. Van deze jongen is de identiteit bekend. Hij kon zich uit de voeten maken en werd niet meer achterhaald. Bij een onderzoek in de auto werd bijna 100 gram hennep aangetroffen. Ook vonden agenten een weegschaal. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De auto waar de jongens in reden is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. De jongens zijn aangehouden en ingesloten op verdenking van het handelen in drugs. Ze zitten nog vast en rechercheurs gaan hen donderdag verhoren.


» Politie.nl


Kaart nieuws Roosendaal. Locatie nieuws: 51.52859 / 4.45950 Vrouwemadepad


donderdag 26 augustus 2021, 11:15 uur
Agent achtervolgt gevluchte tieners op geleende fiets van twee meisjes
Omroep BrabantDe politie heeft woensdagavond in Roosendaal twee jongens van 16 en een man van 18 jaar aangehouden op verdenking van drugshandel. De twee minderjarige jongens hadden het op een rennen gezet. Omstanders hielpen de politie bij het arresteren van het tweetal.
» Omroep Brabant
donderdag 26 augustus 2021, 10:48 uur
Meisjes lenen fiets uit aan agent in Roosendaal, drie verdachten aangehouden
BN DeStemROOSENDAAL - De politie is woensdagavond omstreeks 22.00 uur door meerdere burgers geholpen bij de aanhouding van drie verdachten die ervandoor gingen. Zo stonden de burgers hun fiets af en hielpen zij politiemensen door aan te wijzen waar een verdachte zich bevond.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Roosendaal

24 oktober 06:19Twee gewonden bij mogelijk schietincident in Roosendaal
22 oktober 15:01Drugsverdachten in Brabant opgepakt dankzij gekraakte pgp-telefoons
21 oktober 11:48Ongeduldige man vernielt met blote handen voorruit bus pakketbezorger
21 oktober 11:09Politie zoekt getuigen van mogelijke overval
18 oktober 16:22Politie valt binnen tijdens illegaal pokertoernooi bedrijfspand Roosendaal
14 oktober 10:45Koperdief (29) aangehouden op bouwplaats in Roosendaal
7 oktober 12:54Aanhouding bij inbraak in horecagelegenheid
1 oktober 14:39Arrestant slaat politiehond op zijn hoofd, hond bijt arrestant
1 oktober 13:12Toch een Sinterklaasintocht in Roosendaal, dit gebeurt er in jouw gemeente
28 september 10:34Verkeersruzie in Roosendaal leidt tot aanhouding van Rotterdammer (29)
22 september 18:18Bravis gaat narcosegassen hergebruiken om CO2-uitstoot te verminderen
20 september 16:24Sinterklaasintocht in Roosendaal geschrapt: ‘Coronacheck is niet te doen'
10 september 11:29Jongen (17) loopt met alarmpistool over kermis in Roosendaal
10 september 08:00Speciale treincoupé neemt mensen met dementie op reis: 'Dit is prachtig'
3 september 15:39Hond overleden na aanrijding op het trottoir, kinderen net ontkomen
1 september 09:23Afval naast ondergrondse container in brand
30 augustus 22:00Bezorger ramt snorscooter, verkeersbord valt op vrouw
26 augustus 11:15Agent achtervolgt gevluchte tieners op geleende fiets van twee meisjes
26 augustus 11:03Zes machetes in beslag genomen
21 augustus 10:46Burenruzie loopt uit op mishandeling
RSS.