menu
zoek

Nieuws Rosmalen

Man overleden bij steekincident; verdachten aangehouden

zondag 20 maart 2022, 10:59 uur

Bij een steekincident aan de Driesprong in Rosmalen is zaterdagavond een 22-jarige man overleden. De politie hield kort na het incident twee verdachten aan.

Waar: Dorpsstraat in Rosmalen

Rond 21.30 uur ontstond op het terras van een eetgelegenheid aan de Driesprong een ruzie tussen een aantal gasten. De exacte aanleiding daarvan wordt nog onderzocht. Eén van de betrokkenen belde het latere slachtoffer die toen ook naar het terras kwam. Daar werd hij vervolgens gestoken. Het slachtoffer wist nog zwaargewond het plein over te steken en bij een andere horecagelegenheid naar binnen te gaan. Daar is door personeel en later ambulancepersoneel geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De 22-jarige man uit ’s-Hertogenbosch overleed ter plaatse. Aanhoudingen Al vrij snel konden door de politie aan de hand van getuigenverklaringen twee verdachten worden aangehouden. Dat betroffen een 17-jarige meisje uit ’s-Hertogenbosch  en een 16-jarig meisje uit Rosmalen. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Onderzoek De politie is direct een groot onderzoek opgestart. Daarbij is technisch onderzoek gedaan. Zowel op het terras waar de ruzie ontstond, in de horecagelegenheid waar het slachtoffer overleed en op de route die hij gewond heeft afgelegd. Ook is inmiddels met de nodige getuigen gesproken en kijken we of er camerabeelden beschikbaar zijn die ons kunnen helpen met het verdere onderzoek. Impact Het steekincident gebeurde op een drukke horeca-avond in het centrum van Rosmalen. Daardoor zijn vele tientallen mensen getuige geweest van dit heftige incident. Wij kunnen ons voorstellen dat dat een enorme impact op hen heeft gehad en mogelijk dat zij hulp nodig hebben om dit te verwerken. Meer informatie over omgaan met die stress vind je hier: https://www.slachtofferhulp.nl/emotionele-hulp/getuige-misdrijf-ongeval/


» Politie.nl


Kaart nieuws Rosmalen. Locatie nieuws: 51.71729 / 5.36309 Dorpsstraat


woensdag 23 maart 2022, 14:47 uur
Meisje (17) dat Jordy doodstak krijgt hulp: 'Niemand heeft dit zo gewild'
Omroep BrabantHet 17-jarige meisje dat afgelopen zaterdag Jordy Gruijters doodstak in het centrum van Rosmalen, krijgt op dit moment begeleiding van een familierechercheur. En dat is hard nodig, vertelt haar advocaat Robert van 't Land. "Dit heeft ook op haar een enorme impact." Dinsdag liet het Openbaar Ministerie weten dat de 22-jarige Jordy waarschijnlijk uit noodweer werd doodgestoken.
» Omroep Brabant
woensdag 23 maart 2022, 12:56 uur
Dodelijke steekpartij Rosmalen: waarom justitie nu uitgaat van noodweer
Omroep Brabant"Hij valt haar aan en zij verdedigt zich. Zij heeft haar handen omhoog waarin het mes zit. Het gaat zo snel." Met deze woorden omschrijft persofficier Janine Kramer het moment waarop Jordy Gruijters zaterdagavond met een mes in zijn borst werd geraakt op het terras van De Eetbar in Rosmalen.
» Omroep Brabant
dinsdag 22 maart 2022, 19:21 uur
17-jarige verdachte vrij in zaak rond doodgestoken man in Rosmalen
NOSHet 17-jarige meisje dat wordt verdacht van het doodsteken van een man in Rosmalen is vrijgelaten. Waarschijnlijk was er in de zaak sprake van noodweer, meldt het Openbaar Ministerie. Ze blijft wel verdachte in de zaak.
» NOS
dinsdag 22 maart 2022, 19:17 uur
Verdachte (17) fatale steekpartij Rosmalen vrij, mogelijk sprake van noodweer
NU.nlHet 17-jarige meisje dat is aangehouden op verdenking van het doodsteken van een 22-jarige man in het centrum van Rosmalen is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ervan uit dat zij zaterdag mogelijk handelde uit noodweer. Ze blijft wel verdachte in de zaak.
» NU.nl
dinsdag 22 maart 2022, 18:44 uur
Meisje (17) vrijgelaten na dodelijke steekpartij Rosmalen: handelde mogelijk uit noodweer
de TelegraafHet zeventienjarige meisje dat is aangehouden op verdenking van het doodsteken van de 22-jarige Jordy in het centrum van Rosmalen is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat zij zaterdag mogelijk handelde uit noodweer. Ze blijft wel verdachte in de zaak, meldt het OM.
» de Telegraaf
dinsdag 22 maart 2022, 18:32 uur
17-jarige verdachte van steekpartij Rosmalen op vrije voeten, OM gaat uit van noodweer
Brabants DagbladROSMALEN - Het 17-jarige meisje dat verdachte is in de zaak van de dodelijke steekpartij in Rosmalen afgelopen weekend is dinsdagmiddag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat er na onderzoek vanuit dat de verdachte zich bij het incident op zaterdagavond probeerde te verdedigen en het slachtoffer niet wilde doden. De 22-jarige Jordy Gruijters overleed na de steekpartij aan zijn verwondingen.
» Brabants Dagblad
dinsdag 22 maart 2022, 18:32 uur
Verdachte (17) van fatale steekpartij Rosmalen op vrije voeten, OM gaat uit van noodweer
PZCHet 17-jarige meisje, dat verdachte is in de zaak van de dodelijke steekpartij in Rosmalen afgelopen weekend, is vanmiddag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat er na onderzoek vanuit dat de verdachte zich bij het incident op zaterdagavond probeerde te verdedigen en het slachtoffer niet wilde doden. De 22-jarige Jordy Gruijters overleed na de steekpartij aan zijn verwondingen.
» PZC
dinsdag 22 maart 2022, 18:13 uur
Meisje (17) vrij na dodelijke steekpartij Rosmalen: OM denkt aan noodweer
Omroep BrabantDe steekpartij in Rosmalen waarbij afgelopen zaterdag de 22-jarige Bosschenaar Jordy Gruijters om het leven kwam, gebeurde waarschijnlijk uit noodweer. Dat schrijft het Openbaar Ministerie (OM) in een persbericht. De meisjes van 16 en 17 die als verdachte zijn aangehouden, zijn inmiddels allebei voorlopig op vrije voeten.
» Omroep Brabant
maandag 21 maart 2022, 18:42 uur
‘Doodgestoken Jordy (22) kwam af op melding pestgedrag’
de TelegraafVerdriet en ongeloof in Rosmalen. Daar werd zaterdagavond de 22-jarige Jordy op een terras doodgestoken. Een 17-jarig meisje zit vast voor het steekincident.
» de Telegraaf
maandag 21 maart 2022, 15:04 uur
Zwangere vriendin en zus Jordy doen aangifte, lichaam nog niet vrijgegeven
Omroep BrabantDe zwangere vriendin en de zus van de doodgestoken Jordy (22) uit Rosmalen, hebben maandag aangifte gedaan van mishandeling tegen het 17-jarige meisje dat vastzit. Dat zegt advocaat Priya Soekhai, die de familie van het slachtoffer bijstaat. Hun mentale pijn is echter het grootst.
» Omroep Brabant
maandag 21 maart 2022, 14:14 uur
Zus en vriendin slachtoffer steekpartij Rosmalen doen aangifte van mishandeling
NU.nlDe zus en hoogzwangere vriendin van het 22-jarige slachtoffer dat zaterdagavond overleed bij een steekpartij in Rosmalen, hebben aangifte van mishandeling gedaan tegen de minderjarige verdachte die nog vastzit. Dat meldt advocaat Priya Soekhai, die de familie van het slachtoffer bijstaat.
» NU.nl
maandag 21 maart 2022, 13:56 uur
Zwangere vriendin en zus doodgestoken Jordy (22) doen aangifte van mishandeling
Brabants DagbladROSMALEN - De zwangere vriendin en de zus van Jordy (22) uit Den Bosch die zaterdag in Rosmalen werd doodgestoken, hebben maandag aangifte gedaan tegen het 17-jarige meisje dat al vastzit. Dat zegt advocaat Priya Soekhai die de familie van het slachtoffer bijstaat.
» Brabants Dagblad
maandag 21 maart 2022, 13:55 uur
Zus en vriendin dodelijk slachtoffer Rosmalen doen aangifte tegen 17-jarige verdachte
NOSDe zus en de vriendin van de in Rosmalen doodgestoken Jordy hebben aangifte gedaan van mishandeling tegen het 17-jarige meisje dat vastzit voor het steekincident.
» NOS
maandag 21 maart 2022, 11:05 uur
Nabestaanden van Jordy (22) komen met schadeclaim na dodelijke steekpartij
Omroep Brabant"We hopen op gerechtigheid en genoegdoening." Dat zegt advocate Priya Soekhai maandag tegen Omroep Brabant als ze aankondigt dat ze namens de nabestaanden van de in Rosmalen doodgestoken Jordy Gruijters met een schadeclaim komt tegen de verdachte in de zaak. Soekhai staat de familie en vriendin van Jordy bij. Over de hoogte van de claim kan de advocate nog niks zeggen.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 21:34 uur
Doodgestoken Jordy (22) herdacht in Rosmalen: ‘Hij stond altijd voor je klaar’
Brabants DagbladROSMALEN - ,,Ze zal branden in de hel.” Aan het begin van de wake voor Jordy Gruijters kan een familielid haar emoties niet bedwingen zondagavond. De 22-jarige Bosschenaar werd zaterdagavond doodgestoken. Zo’n vijftig familieleden, vrienden en collega’s zijn naar Café Bottles in Rosmalen gekomen, de plek waar hij zijn laatste adem uitblies.
» Brabants Dagblad
zondag 20 maart 2022, 21:20 uur
Familie en vrienden herdenken doodgestoken Jordy Gruijters (22)
Omroep BrabantNaast Grand Café Bottles aan De Driesprong in Rosmalen is zondagavond Jordy Gruijters herdacht. De 22-jarige Bosschenaar kwam zaterdagavond om het leven na een steekpartij. Zo'n 50 aanwezigen keken in stilte naar een monumentje dat voor Gruijters is opgericht.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 20:37 uur
Familie doodgestoken Jordy (22) ‘leeft in een nachtmerrie’: ‘Zijn vriendin is hoogzwanger’
de StentorHet slachtoffer van de fatale steekpartij zaterdagavond in Rosmalen is de 22-jarige Bosschenaar Jordy Gruijters. Hij zou over enkele weken opnieuw vader worden. Dat vertelt advocaat van de familie Priya Soekhai. Volgens haar leeft de familie in een ‘nachtmerrie'. Ondertussen is één van de verdachte meiden vrijgelaten.
» de Stentor
zondag 20 maart 2022, 19:58 uur
Minderjarige verdachte steekpartij Rosmalen vrijgelaten, meisje (17) nog vast
NU.nlEen van de twee verdachten die zaterdagavond werd aangehouden op verdenking van het neersteken van een 22-jarige man in Rosmalen, is vrijgelaten. Het zestienjarige meisje zou niet hebben gestoken, schrijft de politie op Twitter. De andere verdachte, een meisje van zeventien, zit nog vast.
» NU.nl
zondag 20 maart 2022, 19:55 uur
16-jarige verdachte steekpartij Rosmalen vrijgelaten, 17-jarige zit nog vast
NOSEen 16-jarig meisje dat gisteravond werd aangehouden na een dodelijk steekincident in Rosmalen is weer vrijgelaten. Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat zij niet heeft gestoken.
» NOS
zondag 20 maart 2022, 19:23 uur
Dodelijke steekpartij Rosmalen: 16-jarig meisje vrijgelaten
Omroep BrabantHet 16-jarige meisje dat betrokken was bij de dodelijke steekpartij aan De Driesprong in haar woonplaats Rosmalen is zondagavond vrijgelaten. Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat zij niet heeft gestoken. Een 17-jarige meisje uit Den Bosch zit nog steeds vast als verdachte.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 18:15 uur
Doodgestoken Jordy (22) laat hoogzwangere vriendin en zoontje achter
Omroep BrabantDe man die zaterdagavond in het centrum van Rosmalen werd doodgestoken, is de 22-jarige Jordy uit Den Bosch. Hij laat zijn hoogzwangere vriendin en een zoontje van een jaar achter. Dat bevestigt advocate Priya Soekhai, die de familie bijstaat.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 16:30 uur
’Doodgestoken Jordy (22) laat zoontje en zwangere vriendin achter’
de TelegraafDe 22-jarige man die zaterdagavond in het centrum van Rosmalen werd doodgestoken, is Jordy Gruijters. Dat meldt advocate Priya Soekhai namens de familie van Jordy aan De Telegraaf. Twee meisjes van 16 en 17 jaar, werden aangehouden in verband met het fatale steekincident.
» de Telegraaf
zondag 20 maart 2022, 13:32 uur
Neergestoken man overleed in café van Peter: 'Dit is heel onwerkelijk'
Omroep BrabantEigenaar Peter Holterman van grand café Bottles in Rosmalen spreekt van een nachtmerrie. In zijn zaak overleed zaterdagavond een 22-jarige man die vlak daarvoor was neergestoken bij De EetBar, een zaak die tegenover Bottles ligt. "De man kwam via het terras de zaak ingelopen", vertelt Peter.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 12:35 uur
’Man doodgestoken met vleesmes van restaurant in Rosmalen’
de TelegraafDe 22-jarige man die zaterdagavond overleed op het terras van een grand café in Rosmalen, zou zijn doodgestoken met een steakmes van het nabijgelegen restaurant De Eetbar. De Bosschenaar zou daar zijn neergestoken nadat hij in een emotiobele bui het terras was opgelopen. Twee meisjes van 16 en 17 jaar zitten inmiddels vast wegens het drama.
» de Telegraaf
zondag 20 maart 2022, 11:41 uur
Fatale steekpartij: slachtoffer door partner gebeld vanwege ruzie op terras
Omroep BrabantTientallen mensen zagen de dodelijke steekpartij aan De Driesprong in Rosmalen zaterdagavond gebeuren. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Bij de steekpartij kwam een 22-jarige man uit Den Bosch om het leven.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 11:10 uur
Man (22) doodgestoken in Rosmalen, twee meisjes van 16 en 17 opgepakt
de StentorEen 22-jarige man is zaterdagavond overleden na een steekincident in het centrum van Rosmalen. Er zijn twee meisjes van 16 en 17 jaar als verdachten aangehouden.
» de Stentor
zondag 20 maart 2022, 08:20 uur
Man doodgestoken in Rosmalen, twee minderjarige meisjes aangehouden
NU.nlDe politie heeft twee meisjes van zestien en zeventien jaar aangehouden op verdenking van het neersteken van een 22-jarige man in Rosmalen. Het fatale steekincident gebeurde zaterdagavond op het terras van een eetgelegenheid. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later.
» NU.nl
zondag 20 maart 2022, 06:09 uur
Café geschokt na fatale steekpartij: 'Nemen de tijd om dit te verwerken'
Omroep BrabantHet personeel van grand café Bottles aan De Driesprong in Rosmalen reageert diep geschokt op de dood van een 22-jarige man op het terras van dit café zaterdagavond. De man was vlak daarvoor neergestoken na een ruzie ergens anders in het centrum. Het slachtoffer vluchtte na de steekpartij naar Bottles.
» Omroep Brabant
zondag 20 maart 2022, 01:00 uur
Man (22) doodgestoken op terras in Rosmalen, twee meisjes opgepakt (UPDATE)
CrimesiteBij een steekpartij bij een grand café aan de Driesprong in Rosmalen is zaterdagavond een 22-jarige man uit Den Bosch overleden. De politie heeft twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Rosmalen en Den Bosch als verdachten aangehouden. Volgens de politie ontstond rond 21.30 op het terras van een grand café aan de Driesprong […] Het bericht Man (22) doodgestoken op terras in Rosmalen, twee meisjes opgepakt (UPDATE) verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
zondag 20 maart 2022, 00:50 uur
Twee minderjarige verdachten vast voor fataal steekincident Rosmalen
NU.nlDe politie heeft in Rosmalen twee meisjes van zestien en zeventien jaar aangehouden op verdenking van het neersteken van een 22-jarige man. Het fatale steekincident gebeurde op het terras van een eetgelegenheid. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later.
» NU.nl
zaterdag 19 maart 2022, 23:41 uur
Man doodgestoken in Rosmalen, twee verdachten van 16 en 17 opgepakt
NOSIn het centrum van Rosmalen is een man van 22 op een terras neergestoken en overleden. De politie heeft twee tienermeiden van 16 en 17 jaar opgepakt als verdachten.
» NOS
zaterdag 19 maart 2022, 23:34 uur
Dode bij horecazaak in Rosmalen na steekpartij, twee meisjes van 16 en 17 opgepakt
de TelegraafDe politie heeft in Rosmalen twee verdachten, twee meisjes van 16 en 17 jaar, aangehouden na een fatale steekpartij. Het slachtoffer, een 22-jarige man, dat aanvankelijk zwaargewond was, werd bij een Brabantse horecazaak nog geholpen maar is overleden.
» de Telegraaf
zaterdag 19 maart 2022, 22:21 uur
Dode (22) bij steekpartij op terras Rosmalen, meisjes van 16 en 17 opgepakt
Omroep BrabantBij een steekpartij in Rosmalen is zaterdagavond een 22-jarige man om het leven gekomen. Twee meisjes van 16 en 17 jaar oud zijn opgepakt als verdachten. Volgens de politie was er voorafgaand aan de steekpartij ruzie op het terras van een eetgelegenheid in het centrum.
» Omroep Brabant
zaterdag 19 maart 2022, 22:14 uur
Man (22) doodgestoken in Rosmalen, twee meisjes van 16 en 17 opgepakt
de GelderlanderROSMALEN - Een 22-jarige man is zaterdagavond overleden na een steekincident in het centrum van Rosmalen. Er zijn twee meisjes van 16 en 17 jaar als verdachten aangehouden.
» de Gelderlander
zaterdag 19 maart 2022, 22:14 uur
Man (22) doodgestoken in Rosmalen, twee meisjes van 16 en 17 opgepakt
Brabants DagbladROSMALEN - Een 22-jarige man is zaterdagavond overleden na een steekincident aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Er zijn twee meisjes van 16 en 17 jaar als verdachten aangehouden.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Rosmalen

30 juni 11:40‘Zoon’ opgepakt na vondst dode vrouw in Rosmalen: ‘Hij riep dat hij haar mantelzorger was’
29 juni 21:47Tim van Rijthoven blijft maar verbazen: Nederlander ook te sterk voor Reilly Opelka op Wimbledon
25 juni 13:31Bestuurder laat flinke schade achter na rit door Rosmalen: ‘Raakte alles wat hij tegenkwam’
20 juni 19:28Derde verdachte (22) aangehouden voor overval op Mark Gillis
20 juni 16:41Nog eens drie schapen van aangevallen kudde overleden: 'We zijn verslagen'
14 juni 17:00Oud-trainster Tim van Rijthoven is apetrots: 'Talent zat er al vroeg in'
12 juni 14:03Aleksandrova zorgt voor verrassing met zege op Sabalenka in finale Rosmalen
10 juni 21:20Tennisster Schuurs geeft in Rosmalen op met rugblessure
7 juni 21:22Tim van Rijthoven net als Tallon Griekspoor ook naar tweede ronde in Rosmalen
7 juni 15:08Tennisser Van de Zandschulp al in eerste ronde uitgeschakeld in Rosmalen
6 juni 19:06Zoveel water werd zelfs het zwembad te veel: Kwekkelstijn in Rosmalen dicht door waterschade
4 juni 18:35Van de Zandschulp treft Fin Ruusuvuori in Rosmalen
4 juni 10:01Pizzabezorger mishandeld, bedreigd en beroofd
31 mei 11:59Verdachte overval Mark Gillis gearresteerd
24 mei 21:58Grote brand bij Thais restaurant la Miat Thai aan de Schoolstraat in Rosmalen
10 mei 18:09Fietser overleden door aanrijding met auto in Rosmalen
4 mei 14:20Libéma Open in Rosmalen strikt Botic van de Zandschulp
3 mei 12:49Rosmalen ‘volgt richtlijnen NOC*NSF’ bij verwelkomen Russische tennistopper Medvedev
22 april 17:38Gewonde man aangetroffen in woning
20 april 13:50Rosmalen verwelkomt toptennisser Medvedev wel: ‘Hij distantieert zich juist van oorlog’
RSS.