menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Facebook delen

Update onderzoek schietincident Van Lennepstraat

woensdag 6 december 2017, 15:23 uur

In het onderzoek naar het schietincident dat vannacht plaatsvond aan de Van Lennepstraat, is in de loop van de dag de 42-jarige bewoner van het pand aangehouden omdat er in de woning een vuurwapen en verdovende middelen werden aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.


Waar: Van Lennepstraat in Rotterdam

Bij het schietincident werden vannacht om 3:15 uur meerdere schoten gelost. Op straat vonden agenten diverse hulzen en zagen ze kogelinslagen in een woning en een vernielde ruit. Toen agenten een handgranaat op straat aantroffen, namen ze geen enkel risico, zetten ze de ruime omgeving af en werd bewoners voor hun eigen veiligheid verzocht binnen te blijven. Explosieven experts van de EOD maakten de handgraat onschadelijk, waarna het onderzoek naar de toedracht kon worden voortgezet.

Onacceptabel
Frank Paauw, politiechef van de eenheid Rotterdam: “Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, vinden we onacceptabel. Helemaal als het op straat in een woonwijk plaatsvindt. We zoeken tot op de bodem uit wat zich exact heeft afgespeeld in de Van Lennepstraat en wie daarvoor verantwoordelijk is. We zetten alles op alles om dergelijk excessief geweld de kop in te drukken”.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag iets gehoord in de omgeving van de Van Lennepstraat en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

(poging) Moord/Doodslag in Rotterdam
Schietincident/steekincident in Rotterdam
Wapens in Rotterdam

» Politie.nl
Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.91638 / 4.43226 Van Lennepstraat


woensdag 6 december 2017, 11:23 uur
Politie onderzoekt schietincident Rotterdam-West
Politie.nlIn de vroege woensdagmorgen vond een schietincident plaats in de Van Lennepstraat. Hierbij werden meerdere schoten gelost. Toegesnelde agenten troffen op straat een handgranaat aan die door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk werd gemaakt.
Om 03:15 uur hoorden getuigen schoten en alarmeerden de politie. Op straat vonden agenten diverse hulzen en zagen ze kogelinslagen in een woning en een vernielde ruit. Toen agenten de handgranaat op straat aantroffen, namen ze geen enkel risico, zetten ze de ruime omgeving af en werd bewoners voor hun eigen veiligheid verzocht binnen te blijven. Explosieven experts van de EOD maakten de handgraat onschadelijk, waarna het onderzoek naar de toedracht kon worden voortgezet.

Getuigen
De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u in de nacht van dinsdag op woensdag iets gehoord in de omgeving van de Van Lennepstraat en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Getuigenoproep in Rotterdam
Schietincident/steekincident in Rotterdam
» Politie.nl
woensdag 6 december 2017, 16:42 uur
‘Wonder dat er geen gewonden zijn gevallen bij schietpartij Rotterdam’
Hart van NederlandHet mag gerust een wonder genoemd worden dat er niemand gewond is geraakt bij de schietpartij in de Rotterdamse Van Lennepstraat woensdagochtend. Na de schietpartij ,waarbij maar liefst 25 keer is geschoten, is de 42-jarige bewoner van het beschoten huis gearresteerd door de politie. Hij was op het moment van de kogelregen in een andere ruimte […]
» Hart van Nederland
woensdag 6 december 2017, 14:50 uur
Bewoner pand schietpartij Rotterdam aangehouden
de TelegraafUPDATE 15.43 uur - De 42-jarige bewoner van het pand van de Van Lennepstraat dat vannacht onder vuur is genomen is gearresteerd. Er is bij hem een vuurwapen en een hoeveelheid verdovende middelen gevonden. De politie zoekt nog naar de schutter(s) die op de woning heeft geschoten.
» de Telegraaf
woensdag 6 december 2017, 11:50 uur
Schietpartij in Rotterdam en handgranaat gevonden
NOSIn de Rotterdamse wijk Spangen is vannacht geschoten op de gevel van een woning. Bij het huis is op straat ook een handgranaat gevonden.
» NOS
woensdag 6 december 2017, 10:35 uur
Bewoner (42) aangehouden na kogelregen en handgranaat in Rotterdam
Hart van NederlandIn het onderzoek naar het schietincident dat vannacht plaatsvond aan de Van Lennepstraat in Rotterdam, is in een van de woningen een vuurwapen en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De 42-jarige bewoner is aangehouden en het onderzoek wordt voortgezet. De woning is dinsdagnacht het doelwit geweest van een ware kogelregen.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rotterdam

15 december 22:19Oud-lijsttrekker PVV Rotterdam na een dag vervangen
14 december 11:14Denk doet mee aan raadsverkiezingen Rotterdam
14 december 10:37Coalitie Rotterdam verliest meerderheid
14 december 00:54Bijna 30.000 Rotterdammers zonder stroom door kapotte kabel
12 december 12:0817-jarige overvaller gooit met flessen
11 december 23:10Rotterdam The Hague Airport weer open
10 december 18:24A16 bij Van Brienenoordbrug deels afgesloten
9 december 12:03Wilders wil in januari demonstreren in Rotterdam
7 december 22:43Regina oog in oog met de ex die haar in brand stak
7 december 05:30Miljoenenschade door brand in shisha lounge
6 december 21:33Getuige van Posbank-moord beloond met heldenpenning
6 december 16:42‘Wonder dat er geen gewonden zijn gevallen bij schietpartij Rotterdam’
6 december 16:13Brand shishalounge Wijnhaven had technische oorzaak
5 december 23:27Grote brand in shisha-lounge Rotterdam
1 december 17:53Eindhovense terreurverdachte krijgt 2,5 jaar cel en tbs
30 november 15:03Verdachte ‘insulinemoord’ in beeld bij meer mogelijke moordzaken
29 november 05:58Nep-modelscout blijkt zedendelinquent
27 november 17:15Veroordeling Syriëgangster Laura H. definitief
27 november 13:18Verdachte dodelijke mishandeling Zuidplein meldt zich
23 november 06:53A29 weer volledig open voor verkeer na dodelijk ongeluk
RSS.