menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Facebook delen

Rotterdamse politie in gesprek met Duitse collega's over terreurverdachte

zondag 30 december 2018, 12:07 uur

De Rotterdamse politie heeft Duitsland gevraagd om een terreurverdachte uit de havenstad over te leveren. Deze man werd aangehouden in de Duitse stad Mainz. Vier andere verdachten werden opgepakt in het centrum van Rotterdam en in het oosten van de stad.


Waar: Stresemannplaats in Rotterdam

» NOS
Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: Stresemannplaats


zondag 30 december 2018, 11:45 uur
Nederland vraagt om overlevering terreurverdachte
MetroEen van de vijf terreurverdachten die afgelopen zaterdag werden opgepakt, bevond zich op dat moment in de Duitse stad Mainz. De verdachte woont in Rotterdam, maar was op het moment van de aanhouding in Duitsland. De Rotterdamse politie heeft inmiddels de Duitse autoriteiten om de overlevering van de man verzocht. 
» Metro
zondag 30 december 2018, 10:52 uur
Verzoek om overlevering Rotterdamse terreurverdachte
Hart van NederlandVan de vijf terreurverdachten die zaterdag werden opgepakt, bevond een er zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte, een 26-jarige Syriër, woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat zondag gezegd.
» Hart van Nederland
zondag 30 december 2018, 10:28 uur
Rotterdamse rechercheurs verhoren terreurverdachte in Mainz
RTV RijnmondRotterdamse rechercheurs zijn afgereisd naar het Duitse Mainz om de terreurverdachte te verhoren die zaterdag werd opgepakt. Het gaat om een Syriër, die in Rotterdam woont.
» RTV Rijnmond
zondag 30 december 2018, 09:35 uur
Verzoek om overlevering terreurverdachte Rotterdam
de GelderlanderDe Rotterdamse politie heeft Duitsland om de overlevering van één van de terreurverdachten gevraagd. Van de vijf terreurverdachten die gisteren werden opgepakt, bevond een er zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag gezegd.
» de Gelderlander
zondag 30 december 2018, 09:35 uur
Verzoek om overlevering terreurverdachte Rotterdam
Brabants DagbladDe Rotterdamse politie heeft Duitsland om de overlevering van één van de terreurverdachten gevraagd. Van de vijf terreurverdachten die gisteren werden opgepakt, bevond een er zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag gezegd.
» Brabants Dagblad
zondag 30 december 2018, 09:35 uur
Verzoek om overlevering terreurverdachte Rotterdam
de StentorDe Rotterdamse politie heeft Duitsland om de overlevering van één van de terreurverdachten gevraagd. Van de vijf terreurverdachten die gisteren werden opgepakt, bevond een er zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag gezegd.
» de Stentor
zondag 30 december 2018, 09:22 uur
Nederland vraagt Duitsland om overlevering terreurverdachte
NU.nlEen van de vijf terreurverdachten uit Rotterdam die zaterdag werden opgepakt, bevond zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte, een 26-jarige Syriër. woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat zondag gezegd. De Rotterdamse politie heeft Duitsland om zijn overlevering gevraagd.
» NU.nl
zaterdag 29 december 2018, 21:04 uur
Wat we weten over de arrestatie terrorismeverdachten
MetroDe politie heeft zaterdag vijf terrorismeverdachten opgepakt. In de ochtend werden er vier opgepakt in Rotterdam. In de loop van de dag een vijfde. De Nederlandse politie wil niet zeggen waar. Volgens Duitse media zou het gaan om een 26-jarige Syriër die in de Duitse stad Mainz is aangehouden.
» Metro
zaterdag 29 december 2018, 20:51 uur
Aboutaleb: arrestaties vanwege concrete terreurdreiging
RTV RijnmondBurgemeester Aboutaleb van Rotterdam stelt dat de vier arrestaties vandaag in zijn stad het gevolg waren van een 'concrete terreurdreiging'.
» RTV Rijnmond
zaterdag 29 december 2018, 20:06 uur
‘Arrestaties terreurdreiging geven aan dat we scherp zijn’
de GelderlanderDe arrestaties in Rotterdam naar aanleiding van een terreurdreiging geven aan dat de opsporingsdiensten scherp zijn. Dat zegt burgemeester Aboutaleb naar aanleiding van de aanhouding van vier terreurverdachten in Rotterdam en een vijfde in Duitsland. Volgens Aboutaleb was er sprake van een ‘concrete terreurdreiging’.
» de Gelderlander
zaterdag 29 december 2018, 20:06 uur
‘Arrestaties terreurdreiging geven aan dat we scherp zijn’
PZCDe arrestaties in Rotterdam naar aanleiding van een terreurdreiging geven aan dat de opsporingsdiensten scherp zijn. Dat zegt burgemeester Aboutaleb naar aanleiding van de aanhouding van vier terreurverdachten in Rotterdam en een vijfde in Duitsland. Volgens Aboutaleb was er sprake van een ‘concrete terreurdreiging’.
» PZC
zaterdag 29 december 2018, 16:27 uur
Vijf arrestaties in Rotterdam voor voorbereiden terroristisch misdrijf
NU.nlDe politie heeft zaterdagochtend vier mannen opgepakt in Rotterdam, die verdacht worden van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Een vijfde persoon werd in de loop van de dag aangehouden.
» NU.nl
zaterdag 29 december 2018, 15:27 uur
'Terreurverdachte is Syrische vluchteling'
MetroEén van de vier terreurverdachten die vanmorgen is aangehouden in Rotterdam, zou een Syrische vluchteling zijn. De vier mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.
» Metro
zaterdag 29 december 2018, 15:19 uur
Vaker heftig nieuws uit flat waar nu terreurverdachte is opgepakt
RTV RijnmondZaterdagochtend vroeg is in een flat aan de Söderblomplaats in Rotterdam een terreurverdachte aangehouden. Hij is een van de vier arrestanten. De laatste tijd kwam de flat in Ommoord wel vaker in het nieuws door ingrijpende gebeurtenissen.
» RTV Rijnmond
zaterdag 29 december 2018, 15:18 uur
Aangehouden terreurverdachte in Rotterdam is Syrische vluchteling
de GelderlanderEen van de terreurverdachten die vanmorgen is aangehouden is een Syrische vluchteling. De man werd opgepakt na een inval in een woning aan de Stresemannplaats in Rotterdam-Ommoord.
» de Gelderlander
zaterdag 29 december 2018, 12:51 uur
Invallen bij terreurverdachten onder meer in Rotterdam-Ommoord
RTV RijnmondBij een anti-terreuractie heeft de politie zaterdagochtend invallen gedaan op de Stresemannplaats en de Söderblomplaats in Rotterdam-Ommoord. Er is ook een inval in het centrum van Rotterdam geweest, bevestigt een woordvoerder van de politie. Waar dat precies was, is nog niet bekend.
» RTV Rijnmond
zaterdag 29 december 2018, 11:41 uur
Vier terrorismeverdachten opgepakt in Rotterdam, één in Mainz
NOSIn Rotterdam zijn vier mannen aangehouden. De politie denkt dat ze een terroristische actie aan het voorbereiden waren. Het gaat om mannen tussen de 20 en 30 jaar. Later op de dag werd in Mainz, in Duitsland, een vijfde verdachte opgepakt.
» NOS
zaterdag 29 december 2018, 11:21 uur
Vier verdachten van voorbereiden terroristisch misdrijf opgepakt in Rotterdam
NU.nlDe politie heeft zaterdagochtend vier mannen opgepakt in Rotterdam, die verdacht worden van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. 
» NU.nl
zaterdag 29 december 2018, 11:21 uur
Politie pakt vier terreurverdachten op in Rotterdam
RTV RijnmondIn Rotterdam zijn zaterdagochtend vier terreurverdachten gearresteerd. Waar ze zijn opgepakt, is niet bekendgemaakt.
» RTV Rijnmond
zaterdag 29 december 2018, 11:14 uur
Vijf terreurverdachten gearresteerd in Rotterdam
Hart van NederlandDe politie heeft zaterdag vijf terrorismeverdachten opgepakt. In de ochtend werden er vier opgepakt in Rotterdam. In de loop van de dag een vijfde. Waar die is aangehouden is niet gemeld.
» Hart van Nederland
zaterdag 29 december 2018, 11:13 uur
Vier terreurverdachten aangehouden in Rotterdam
BN DeStemDe politie in Rotterdam heeft zaterdagochtend in samenwerking met de Dienst Speciale Interventie (DSI) van de politie vier mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.
» BN DeStem
zaterdag 29 december 2018, 11:13 uur
Vier arrestaties voor terreur in Rotterdam
Brabants DagbladIn Rotterdam zijn vanmorgen vier terreurverdachten aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.
» Brabants Dagblad
zaterdag 29 december 2018, 11:13 uur
Vier terreurverdachten aangehouden in Rotterdam
de GelderlanderIn Rotterdam zijn vanmorgen vier terreurverdachten aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. In de vijf of zes woningen die zijn doorzocht, zijn geen wapens of IS-materiaal aangetroffen.
» de Gelderlander
zaterdag 29 december 2018, 11:05 uur
Vier terreurverdachten opgepakt in Rotterdam, één in Mainz
NOSIn Rotterdam-Oost en in het centrum zijn vanochtend vroeg vier terrorismeverdachten aangehouden. Ook hebben rechercheurs de woningen waar zij werden opgepakt, doorzocht. Later vandaag werd een vijfde verdachte opgepakt in de Duitse stad Mainz.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rotterdam

22 maart 11:16Verdachte bekent doodsteken van Amerikaanse studente in Rotterdam
21 maart 22:14Rotterdam wil vuurwerkverbod voor probleemwijken
21 maart 18:52VIDEO: Rotterdam reageert op de verkiezingsuitslag
21 maart 17:17Meer illegale 'inklimmers' Rotterdamse haven
21 maart 16:27Dodelijke schietpartij volgens getuigen een ‘koeldbloedige afrekening’
20 maart 21:23Te weinig stembiljetten bij stembureaus in Rotterdam
19 maart 13:39Vader verdacht van doodsteken dochter Rotterdams ziekenhuis langer vast
18 maart 18:26Aanleg A16 Rotterdam officieel van start
17 maart 13:13Vader doodgestoken meisje Rotterdam dinsdag voorgeleid
17 maart 12:50Rotterdamse politie redt in slaap gevallen man uit winkelcentrum
16 maart 11:46Bijeenkomst Schouwburgplein voor drama Christchurch
14 maart 22:00Deze automobilisten negeerden massaal rode kruizen, maar krijgen geen boete
14 maart 18:05OM eist tien jaar cel tegen moeder en stiefvader voor doden Joëlle Tromp
14 maart 01:34'We moeten samen knetterhard werken aan de banen van de toekomst'
13 maart 22:16Douane onderschept 66 kilo cocaïne in Rotterdamse haven
12 maart 20:00Vliegvelden (nog niet klaar)
12 maart 14:10VS onderschept coke-container op weg naar Rotterdam
12 maart 13:12Cel geëist voor Rotterdamse leveranciers van munitie aan Franse terreurcel
12 maart 08:25Rotterdamse man (21) komt om bij ongeluk met tank
11 maart 17:21Moeder en kind raken gewond na aanrijding met politiewagen in Rotterdam
RSS.