menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Facebook delen

Verscherpt toezicht op jongeren Charlois en IJsselmonde

vrijdag 18 oktober 2019, 22:34 uur

Groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde die elkaar opzoeken om te vechten, het speelt al langer. Donderdagavond was het raak en hield de politie zes jongeren aan. De ongeregeldheden zoals die van gisteravond vragen om meer en directe inzet.


Vanavond was er maximale inzet van jeugdhandhaving (stadswachten) en jongerenwerk  met ondersteuning van de politie op straat. Ook is er meer preventief gefouilleerd. Omdat de politie constateert dat de groepen elkaar in het openbaar vervoer opzoeken, vond daar verscherpt toezicht plaats door BOA’s. Resultaat Er werd één mes onbeheerd aangetroffen op straat, er is daarbij geen arrestatie verricht. In de loop van de avond zijn 25 jongeren gecontroleerd. Met zes van hen is wat uitgebreider gesproken omdat zij al eerder op de aandacht van de politie mochten rekenen. Ook met hun ouders is gebeld om met hen blijvend in gesprek te zijn over zowel de veiligheid in de wijk en de veiligheid van hun kinderen.

Gezamenlijke aanpak
In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief met daarin een aantal vaste kernleden. De kring hierom heen wisselt. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar. De groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.De gemeente  Rotterdam, de politie en andere partners in de wijken hebben een integrale aanpak afgesproken, waarbij direct en de komende periode verschillende stappen worden gezet. Er is extra aandacht voor de betrokken jongeren in deze integrale aanpak en waar nodig inzet van maatwerk. Ook de ouders worden actief betrokken en worden gewezen op hun verantwoordelijkheid als ouder. Er is goed contact met de betrokken scholen, de komende tijd komt er ook een meer nadrukkelijke rol voor hen in de integrale groepsaanpak. Preventief fouilleren aan de Slinge Wim Hoek, districtschef van de politie in Rotterdam-Zuid:  “Dat er jongeren van 14 jaar of ouder met een mes over straat lopen moeten we als samenleving niet willen. Met elkaar moeten we deze ontwikkeling direct in de kiem smoren voor er situaties ontstaan die niemand wil. Dit moet gezamenlijk, niet alleen vanuit de politie maar in samenwerking met andere partijen zoals jongerenwerk, om zo te weten wat zich op straat afspeelt.” In gesprek met jongeren bij Metrostation Zuidplein

Donderdagavond
Afgelopen donderdag zijn er zes jongens aangehouden. Vier jongens, die geen ID-bewijs bij zich hadden, zijn inmiddels heengezonden. Twee zitten er nog vast. Een jongen van 19 jaar voor het beledigen van een toezichthouder en een jongen van 16 jaar voor betrokkenheid bij het steekincident. Hij is tevens een van de slachtoffers die nog in het ziekenhuis ligt. Het andere slachtoffer, een 17-jarige jongen, is door een Mobiel Medisch Team behandeld op de Diepenhorst en naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag mocht hij weer naar huis.

Heeft u informatie?
Beelden of foto’s  gemaakt met uw mobiel of een camera aan huis zijn meer dan welkom. Of heeft  u andere informatie die interessant kan zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via onderstaand tipformulier of 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000 of melden via de online meld button op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Schietincident/steekincident in Rotterdam

» Politie.nl
Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92442 / 4.47773


donderdag 17 oktober 2019, 22:50 uur
Vechtpartijen en twee jongeren met steekwonden op Zuid
Politie.nlDonderdagavond was het onrustig in Charlois. Groepen jongeren zochten elkaar op en zaten elkaar achterna. Op de Slinge, Asterlo en Schere vonden diverse vechtpartijen plaats.
Groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde zochten elkaar donderdagavond meerdere keren op. Er werd gevochten in een tram en in een bus. In deze bus werd een bivakmuts, een mes en een hamer gevonden. Agenten die op de vechtpartijen afkwamen, hielden zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aan. Even later kwam de melding dat er op de Diepenhorst een jongen met een steekwond zou zitten. Een Mobiel Medisch Team kwam met de traumaheli om deze jongen te behandelen. Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.  Nog later bleek zich een tweede jongen met een steekwond zich zelf gemeld te hebben in het ziekenhuis. De politie onderzoekt  hoe de jongens aan hun steekwonden zijn gekomen en sluit meer aanhoudingen niet uit. Heeft u iets gezien van de vechtpartijen, heeft u beelden gemaakt met uw mobiel of een camera aan uw huis of heeft informatie die interessant kan zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via onderstaand tipformulier of 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000 of melden via de online meld button op www.meldmisdaadanoniem.nl. Het conflict tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde is al langer gaande en bij politie bekend. Om die reden hebben agenten de afgelopen weken meerdere preventief fouilleeracties uitgevoerd. Daar zijn al meerdere keren messen bij gevonden. De politie is samen met het OM en gemeente in gesprek met ouders en scholen om de angel uit het conflict te krijgen.

Schietincident/steekincident in Rotterdam
Wapens in Rotterdam
» Politie.nl
vrijdag 18 oktober 2019, 23:55 uur
Politie houdt meteen extra controles na vechtpartijen Rotterdam-Zuid
RTV RijnmondTientallen agenten en stadswachten hebben vrijdagavond extra controles uitgevoerd in Charlois en IJsselmonde. 25 jongeren werden preventief gefouilleerd. Er werd niets bij hen gevonden. Op straat vonden agenten later een onbeheerd mes.
» RTV Rijnmond
vrijdag 18 oktober 2019, 19:22 uur
Crisisoverleg na vechtpartijen Rotterdam-Zuid: 'kinderen worden niet vanzelf zo'
RTV RijnmondDe gemeente Rotterdam, politie en betrokken buurtbewoners voerden vrijdag crisisoverleg over de uit de hand gelopen ruzie tussen jongeren in Charlois en IJsselmonde. Donderdag werden twee jongens met messen gestoken en waren er verschillende vechtpartijen in bus en tram.
» RTV Rijnmond
vrijdag 18 oktober 2019, 07:16 uur
Jeugdbendes gaan elkaar te lijf met messen en hamers in Rotterdam
Hart van NederlandVechtpartijen tussen twee rivaliserende groepen jongeren uit Rotterdam Charlois en IJsselmonde zorgden donderdagavond voor veel onrust. Twee jongens belandden met steekwonden in het ziekenhuis. Er zijn zes tieners aangehouden.
» Hart van Nederland
donderdag 17 oktober 2019, 22:13 uur
Jongens gestoken bij vechtpartijen Rotterdam-Zuid
RTV RijnmondBij vechtpartijen in Rotterdam Zuidwijk zijn donderdagavond twee jongens gewond geraakt. Vijf tot zes jongeren zijn door de politie aangehouden.
» RTV Rijnmond
donderdag 17 oktober 2019, 21:27 uur
Koerden sluiten nieuw protest in Rotterdam niet uit
RTV RijnmondLeden van de Koerdische Volksstichting overleggen dit weekend over eventuele vervolgacties tegen de Turkse inval in het Koerdische deel van Syrië.
» RTV Rijnmond
donderdag 17 oktober 2019, 16:14 uur
Nederlandse Koerden en Turken: ‘De haat is echt erg, dat hoeft niet’
NOSVechtpartijen in Rotterdam en flinke discussies in de comments op het Instagram-account van NOS Stories. Ook in Nederland lopen de spanningen op na de inval van Turkije in het noorden van Syrië. NOS Stories sprak met Nederlandse jongeren met een Turkse of Koerdische achtergrond. Want ook tussen hen neemt de spanning soms behoorlijk toe.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rotterdam

17 november 06:58Toeteren, door rood rijden en fakkels afsteken: bonnenregen voor deelnemers van trouwstoet
16 november 08:47Jongeren opgepakt bij Rotterdamse Bijenkorf na aanwijzingen voor mogelijke beroving
15 november 17:18Overvaller verstopt zich onder omgekeerde badkuip op balkon
15 november 14:39Nabestaanden Hümeyra: strafeis van twintig jaar en tbs is een opsteker
15 november 13:27Verdachte dodelijke schietpartij Rotterdam opgepakt
15 november 09:12Radboud Universiteit wil acht studenten terughalen uit Hongkong
14 november 22:01Extra politie-inzet in Rotterdam uit vrees voor plunderingen bij De Bijenkorf
14 november 14:18Vier jongeren aangehouden op verdenking betrokkenheid steekpartij
14 november 10:22Twee kledingwinkels in korte tijd overvallen
13 november 17:58660 kilo cocaïne tussen lading koffie in haven Rotterdam
13 november 17:51Landenlijst Eurovisie Songfestival is bekend
13 november 12:12Patatje met...bedreiging
13 november 07:57Rotterdamse handhavers blij met bodycam
12 november 17:13Excuses Aboutaleb in zaak Hümeyra
12 november 16:55Drie agenten gebeten en geschopt na melding geluidsoverlast
12 november 14:53Politie zoekt getuigen overval tankstation
11 november 08:02Al ruim 23.000 kilo coke onderschept in Rotterdam
9 november 20:33300 kilo cocaïne gevonden in auto Rotterdam
8 november 18:11Waarom wil Eerdmans geen lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam meer zijn?
7 november 15:54Agent mishandeld bij trouwstoet: bruidegom, vader en schoonmoeder opgepakt
RSS.