menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Hoofdverdachte aangehouden steekincident Pleinweg

dinsdag 25 februari 2020, 16:00 uur

In zijn ouderlijk huis aan de Dordtselaan in Rotterdam is op maandag 24 februari de vermoedelijke hoofdverdachte aangehouden in het onderzoek dat zich richt op het steekincident aan de Pleinweg. De aanhouding van maandag volgt op een reeks aanhoudingen van vorige week.

Waar: Zuidplein in Rotterdam

Beeld: stockfoto Politie Een 17-jarige jongen ernstig gewond toen hij op woensdag 22 januari aan de Pleinweg in Rotterdam in zijn rug werd gestoken. Een ruzie met een groep jongeren ging eraan vooraf.

Prominente rol
Uit het onderzoek is gebleken dat de 15-jarige verdachte een prominente rol speelde bij dit steekincident. De politie deed tevens een doorzoeking in zijn woning. In zijn slaapkamer werden twee boksbeugels aangetroffen. Die zijn in beslag genomen. De verdachte wordt deze week voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. 

Aanhoudingen woensdag en donderdag
Met deze aanhouding komt het totaal aantal aanhoudingen in het onderzoek op 11 personen. Op woensdag verrichte de politie zes aanhoudingen Dat waren zes jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Donderdagochtend volgden er nog vier arrestaties van Rotterdamse jongeren: twee 17-jarigen en een 18-jarige werden in hun woning aangehouden. Een vierde (17) was op dat moment niet thuis en meldde zich later bij het politiebureau. In de woningen van verschillende verdachten werden messen gevonden. Beeld: messen aangetroffen bij de doorzoekingen vorige week woensdag en donderdag

Pleinweg
Op woensdag 22 januari raakte een 17-jarige jongen ernstig gewond. Daar ging een ruzie met een groep jongens aan vooraf op de loopbrug vanaf Winkelcentrum Zuidplein richting de Pleinweg. De ruzie zette zich voort op de trap naar beneden. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de jongen werd geslagen. Toen hij wegliep werd hij in zijn rug gestoken. Het slachtoffer ging met een vriend naar het ziekenhuis. Daar is hij geopereerd.

Politieonderzoek
De politie deed een getuigenoproep en deed een buurtonderzoek. Een team van rechercheurs zette zich in om deze puzzel op te lossen. Camerabeelden bleken onmisbaar te zijn in dit onderzoek. Al snel richtte het politieonderzoek zich op het achterhalen van de identiteit van de betrokkenen op die camerabeelden.  Met de serie aanhoudingen als resultaat. 

Zorgelijk
Steeds meer jongeren lopen in openbare ruimten met een wapen op zak. Dat blijkt uit de toename van het aantal in beslag genomen messen bij jeugd. Ook zien we een toename van het aantal ernstige incidenten met steekwapens onder (zeer jonge) jongeren. Dat is zorgelijk. Het is een probleem waar we als maatschappij samen aan moeten werken. Met alle partijen die hier invloed op kunnen hebben, moeten we jongeren laten beseffen dat een mes op zak dragen de kans aanzienlijk vergroot om slachtoffer of dader te worden van een steekincident. En dat is in beide gevallen iets dat je tekent voor de rest van je leven. Om tot jongeren door te dringen moeten we als samenleving opstaan en ons uitspreken, denk ook aan rolmodellen, jongerenwerkers, leraren en niet in de laatste plaats aan ouders, maar ook overheden. 

Schietincident/steekincident in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.89082 / 4.48201 Zuidplein


dinsdag 25 februari 2020, 18:19 uur
15-jarige jongen opgepakt voor steekpartij Zuidplein
RTV RijnmondDe politie heeft de hoofdverdachte opgepakt van de steekpartij op het Zuidplein in Rotterdam. Het gaat om een 15-jarige jongen.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Rotterdam

6 april 13:46Rechtbank beslist volgende week over voorarrest 'Arnhemse terreurcel'
6 april 09:06Daniël kan marathon Rotterdam niet lopen, dus rent hij maar 42 kilometer door Zundert
5 april 08:48Aanhoudingen na gewapende overval van Rotterdams hotel
5 april 08:05Gewonden bij steekpartij Westzeedijk Rotterdam
4 april 14:56Rotterdamse (85) overlijdt na ongeval met vuilniswagen
4 april 12:35Motorrijder zwaargewond na wegrijden van politiepatrouille Rotterdam
3 april 20:36Gemeente Rotterdam geeft nabestaanden korting op uitvaart
3 april 15:29Aanhouding voor steekpartij bij Markplaats-deal
3 april 14:30Hulpmiddelencentrum failliet, rolstoelen en scootmobielen blijven vooralsnog bij cliënten
3 april 14:06Man met mes overvalt tankstation
2 april 18:51Twee Caloh Wagoh-leden opgepakt na schietpartij
2 april 15:51TERUGKIJKEN | Zijn er nog genoeg IC-bedden beschikbaar?
2 april 10:49De mooiste dag van het sportjaar
1 april 12:47Gewonde door aanval kapmes; vier verdachten aangehouden
1 april 12:40Man die agent neersloeg bij trouwstoet Rotterdam opnieuw aangehouden
31 maart 12:43Vrouw steekt buurvrouw met pen
30 maart 20:06Zo wordt Ahoy omgebouwd tot ziekenhuis
30 maart 13:22Tien dagen cel in Rotterdamse coronazaak
29 maart 09:51Grote en kleine man overvallen supermarkt aan de Maaskade
28 maart 18:49Grand Hotel Central Rotterdam per direct gesloten na feest met jongeren
RSS.