menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Twee leden Caloh Wagoh aangehouden na schietincident

donderdag 2 april 2020, 15:44 uur

Na diverse meldingen dat er op de Asserweg, gisteravond rond kwart voor tien, werd geschoten, hielden agenten twee mannen van 42 en 25 jaar oud aan. Beiden bleken lid van Caloh Wagoh.

Waar: Asserweg in Rotterdam

Naar aanleiding van diverse meldingen dat er bij een ruzie gebruik werd gemaakt van vuurwapens gingen verschillende politieauto’s naar de Asserweg. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en getuigen gehoord. Hierbij werd een huls aangetroffen.  Aan de hand van getuigenverklaringen zijn de inzittenden van een auto, die geparkeerd stond aan de Loderstraat, aangehouden. Dit zijn een 42-jarige Rotterdammer en een 25-jarige inwoner uit Delft. Beide verdachten waren niet in het bezit van een vuurwapen. In de auto zijn een tiental lessen met lachgas aangetroffen. Beide mannen, die lid bleken van Caloh Wagoh, zijn aangehouden, verhoord en heengezonden. Op een later moment moeten zij zich voor de rechter verantwoorden.  #foto betreft een stockfoto

Verder onderzoek
Uit verder onderzoek is gebleken dat er bij de ruzie meerder auto’s en inzittenden betrokken zijn waren. Camerabeelden uit de directe omgeving worden uitgekeken en getuigen nader gehoord. Heeft u nog informatie en nog niet met de politie gesproken belt u dan met telefoonnummer 0900-8844 of M 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onder aan dit bericht invullen. 

OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs)
Sinds 2012 worden OMG’s gezien als een vorm van georganiseerde criminaliteit die de samenleving ernstig ondermijnt. Burgemeesters, Openbaar Ministerie, politie en andere partners hebben met de minister van Justitie en Veiligheid een aanpak tegen criminele motorbendes ontwikkeld. Door deze gezamenlijke aanpak, waarin overheden nauw samenwerken en één lijn trekken, wordt het motorbendes moeilijker gemaakt om zich bezig te houden met ondermijnende en gewelddadige activiteiten. Maatschappelijk probleem Het is algemeen bekend dat OMG's regelmatig in verband gebracht kunnen worden met zware criminaliteit die de samenleving ondermijnt. Ondermijnende criminaliteit is een maatschappelijk ontwrichtend probleem. Bij ondermijnende criminaliteit zijn de zogenoemde boven- en onderwereld met elkaar verweven en worden illegale activiteiten vermengd met legale activiteiten. Achter ondermijning gaan regelmatig criminele organisaties schuil die geweld, afpersing en corruptie niet schuwen. Invloed in samenleving Dergelijke criminele organisaties maken enorme winsten met hun activiteiten. Vaak investeren zij dat illegaal verkregen vermogen in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Op deze manier wassen de criminelen niet alleen hun geld wit, maar proberen zij ook een steeds grotere invloed in de samenleving te bewerkstelligen. Het handelen van deze criminele organisaties heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid en veiligheid. Daarbij kan er gedacht worden aan gevaren als drugslabs- en plantages in woonwijken, gedwongen prostitutie, de intimiderende aanwezigheid van OMG’s en het gebruik van geweld in de openbare ruimte. Prioriteit De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit bij de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Door de betrokken partners wordt gekeken naar de meest effectieve aanpak van deze motorbendes, dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

Wapens in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.95264 / 4.46501 Asserweg


donderdag 2 april 2020, 18:51 uur
Twee Caloh Wagoh-leden opgepakt na schietpartij
CrimesiteDe politie in Rotterdam zegt dat er woensdagavond twee leden van de motorclub Caloh Wagoh zijn aangehouden. Dat gebeurde nadat agenten afkwamen op meldingen over een schietpartij op de Asserweg, in de oostelijke wijk Schiebroek. Ter plaatse troffen agenten een huls aan. Aan de hand van getuigenverklaringen werden de inzittenden van een auto, die geparkeerd stond aan […] Het bericht Twee Caloh Wagoh-leden opgepakt na schietpartij verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
donderdag 2 april 2020, 16:33 uur
Twee motorclubleden aangehouden na schietpartij
RTV RijnmondDe politie heeft twee leden van motorclub Caloh Wagoh aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij aan de Asserweg in Rotterdam. Het gaat om een 42-jarige Rotterdammer en een 25-jarige inwoner van Delft.
» RTV Rijnmond
donderdag 2 april 2020, 16:18 uur
Twee leden Caloh Wagoh aangehouden na schietincident
Blik op NieuwsNa diverse meldingen dat er op de Asserweg in Rotterdam, woensdagavond rond kwart voor tien, werd geschoten, hielden agenten twee mannen van 42 en 25 jaar oud aan. Beiden bleken lid van Caloh Wagoh.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Rotterdam

27 mei 15:56Arnhemmer krijgt 10 jaar cel en tbs voor gijzeling, afpersing en verkrachting
27 mei 10:41‘Hoofdagent verdacht door onderschepte pgp-berichten’
26 mei 17:17‘Noodzakelijke’ verplaatsing Zesdaagse Rotterdam
26 mei 11:46'Mogelijk fraude gepleegd bij thuiszorgorganisatie Naborgh'
25 mei 15:43Automobilist komt om bij frontale botsing met lege RET-bus
25 mei 06:57Verdacht pakketje blijkt een postpakket te zijn
24 mei 12:27Jonge otter gered uit het water
23 mei 20:18Video | Drone dropt pakketje op grootste schip ter wereld in Rotterdam
23 mei 13:05Politie: vier arrestaties na ontvoering vrouw
23 mei 10:21Jongen (17) neergestoken in hal Rotterdam CS
23 mei 09:32Meerdere aanhoudingen na steekpartij Centraal Station
22 mei 17:09Man (22) in Deventer aangehouden na reeks aanslagen in Rotterdam
22 mei 12:36Maat vol bij boa’s: ‘We gaan niet wachten op de eerste dode’
22 mei 09:19Twee aanhoudingen na schietincident Rotterdam
21 mei 22:02Explosief gevonden bij vorige week beschoten pand in Rotterdam
21 mei 08:19Huub Stapel wil dat gemeente ingrijpt bij Theater Rotterdam
20 mei 16:58Partij van 550 kilo cocaïne aangetroffen in lege container
20 mei 12:32Maassilo schrapt alle evenementen in 2020 vanwege corona
19 mei 15:52Opnieuw aanhoudingen in drugsonderzoek darkweb
19 mei 10:51Oudere dame aangereden door tram Rotterdam
RSS.