menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Aanhoudingen in reeks schietincidenten, onderzoek gaat volop verder

maandag 18 mei 2020, 15:16 uur

In het onderzoek naar de reeks schietincidenten in Rotterdam heeft de politie vannacht twee verdachten aangehouden. De verdachten zitten vast en worden gehoord. De aanhouding van deze twee verdachten is een belangrijke stap in het onderzoek, dat volop verder gaat.

Waar: Jagthuisstraat in Rotterdam

(Foto: Nieuws op Beeld) De verdachten zijn een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam. Zij zijn vannacht in Amsterdam aangehouden. Twee woningen in Amsterdam zijn vandaag doorzocht. Zij reden in de auto die getuigen kort na het incident op de Jagthuisstraat hadden zien wegrijden. Zij zitten nu vast vanwege hun betrokkenheid bij de reeks geweldsincidenten van afgelopen week. De verdachten worden gehoord. Omdat ze in beperkingen zitten mogen ze alleen contact hebben met hun advocaat.

Explosie
De explosie vond vannacht rond half drie uur plaats. De gevel van de Jagthuisstraat raakte flink beschadigd door het gebruikte explosief. Het pand waar het explosief op gericht was, was al leeg. Het pand was eerder al gesloten, nadat het donderdag 14 mei was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen raakten gelukkig niet gewond. Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Een auto die voldeed aan deze beschrijving werd korte tijd later in Amsterdam gezien. De twee inzittenden werden aangehouden. Sinds vrijdag doet een groot opsporingsteam onderzoek naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam buigt zich ook over de explosie van vanmorgen.

Camera's
De schrik in de buurt is na het tweede incident groot. Er worden in de omgeving van de Jagthuisstraat mobiele camera’s geplaatst en de politie zal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn.  “We maken ons zorgen over dit fenomeen en geven vol gas om te zorgen dat het stopt. We moeten vol aan de bak om de oplopende reeks schietincidenten te stoppen en de verantwoordelijken te pakken. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom. Er zijn vele manieren om met de politie in contact te komen en informatie te delen”, aldus eenheidschef Fred Westerbeke.Heeft u informatie?
Heeft u informatie over de achtergronden van deze beschietingen en explosie, heeft u iets gezien of gehoord, neem dan alstublieft contact op met de politie. Help ons dit geweld te stoppen. Ook als u over camerabeelden beschikt van het incident van vannacht of eerdere incidenten, laat het ons dan weten.  U kunt ook vertrouwelijk uw informatie delen met het Team Criminele Inlichtingen; 079 - 345 89 99. U kunt bellen met 0900-8844 of uw informatie achter laten op deze site. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met 0800-7000.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Rotterdam
Wapens in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92191 / 4.44920 Jagthuisstraat


maandag 18 mei 2020, 06:27 uur
Explosie woning Jagthuisstraat, twee verdachten aangehouden
Politie.nlDe bewoners van de Jagthuisstraat schrokken maandagochtend half drie op van een explosie. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen hadden kort na de explosie een auto zien wegrijden. Even later traceerde de politie in Amsterdam een auto die aan de beschrijving voldeed. De twee inzittenden zijn aangehouden.
Een losgeslagen raamkozijn, brokken steen van de uitwendige vensterbank, diverse gesprongen ramen en verschillende beschadigde auto's. De gevel van de Jagthuisstraat raakte flink beschadigd door het gebruikte explosief. Het pand waar het explosief op gericht was, was al leeg. Het pand was eerder al gesloten na het donderdag 14 mei was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen raakten gelukkig niet gewond. Zij zijn tijdelijk opgevangen in de aanwezige politiebusjes. Nadat inspecteurs van Bouw en Woningtoezicht en een explosievenverkenner hadden vastgesteld dat het pand veilig was, konden deze bewoners terug naar huis. Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Een auto die voldeed aan deze beschrijving werd korte tijd later in Amsterdam gezien. De twee inzittenden werden aangehouden. Sinds vrijdag doet een groot opsporingsteam onderzoek naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam zal zich ook buigen over de explosie van vanmorgen en onderzoeken of deze verband houdt met de schietpartijen. Voor dit onderzoek is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u informatie over de achtergronden van deze beschietingen en explosie, heeft u dingen gezien of gehoord, neem dan alstublieft contact op met de politie. Help ons dit geweld te stoppen. U kunt bellen met 0900-8844 of uw informatie achter laten op deze site. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met 0800-7000. U kunt ook vertrouwelijk uw informatie delen met het Team Criminele Inlichtingen; 079 - 345 89 99.   Foto: @Nieuws op Beeld

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Rotterdam
(poging) Moord/Doodslag in Rotterdam
» Politie.nl
dinsdag 19 mei 2020, 15:52 uur
Opnieuw aanhoudingen in drugsonderzoek darkweb
NOSDe politie heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van drugshandel via het darkweb. Een 33-jarige man uit Rotterdam en een vader (59) en een zoon (30) uit Spijkenisse zitten vast, meldt het Openbaar Ministerie.
» NOS
dinsdag 19 mei 2020, 15:04 uur
Nieuwe aanhoudingen in drugsonderzoek darkweb
HardnieuwsROTTERDAM - Dinsdag 19 mei heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt dat in het onderzoek naar drugshandel via het darkweb opnieuw verdachten zijn aangehouden.
» Hardnieuws
maandag 18 mei 2020, 19:04 uur
Politie verricht aanhoudingen na reeks Rotterdamse schietincidenten
Blik op NieuwsDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag in het onderzoek naar de reeks schietincidenten in Rotterdam twee verdachten aangehouden. De verdachten zitten vast en worden gehoord. De aanhouding van deze twee verdachten is een belangrijke stap in het onderzoek, dat volop verder gaat', zo laat de politie maandag weten.
» Blik op Nieuws
maandag 18 mei 2020, 16:29 uur
Aanhoudingen na explosie in Rotterdamse portiekwoning
de TelegraafDe politie heeft in Amsterdam twee verdachten aangehouden na een explosie in een portiekwoning in de Jagthuisstraat in Rotterdam. Het zijn een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam. De politie meldt dat maandag twee woningen in Amsterdam zijn doorzocht.
» de Telegraaf
maandag 18 mei 2020, 15:56 uur
Verdachten explosie Jagthuisstraat mogelijk betrokken bij meerdere beschietingen
RTV RijnmondDe twee Amsterdammers die maandagochtend zijn opgepakt na de explosie in de Jagthuisstraat in Rotterdam-West, worden ook verdacht van betrokkenheid bij andere geweldsincidenten afgelopen week in Rotterdam. Dat bevestigt de politie.
» RTV Rijnmond
maandag 18 mei 2020, 15:54 uur
Explosie bij een huis in Rotterdam
NOSBij een woning in Rotterdam was vannacht een explosie. Er is flink wat schade en de ramen zijn kapot. Ook auto's raakten beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.
» NOS
maandag 18 mei 2020, 12:44 uur
‘Is de hele straat bombarderen de volgende stap?’
de TelegraafBewoners rond de Jagthuisstraat in Rotterdam zijn zich rot geschrokken toen er bij een huis daar vannacht een enorm explosief afging. De woning werd vorige week ook al beschoten.
» de Telegraaf
maandag 18 mei 2020, 11:46 uur
Explosie bij woning Rotterdam, twee verdachten aangehouden
CrimesiteIn de Jagthuisstraat in Rotterdam is zondagnacht rond 02.30 een explosie geweest bij een woning die donderdag nog werd beschoten. Het pand, ruiten van omliggende woningen en auto’s raakten beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.
» Crimesite
maandag 18 mei 2020, 10:02 uur
Explosie bij Rotterdamse woning, tweede incident binnen een week
NU.nlBij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Dit is het tweede incident in de straat in een week tijd. Meerdere personen zijn aangehouden.
» NU.nl
maandag 18 mei 2020, 09:59 uur
Explosie bij leeg Rotterdams huis, politie onderzoekt link met beschietingen
NU.nlBij een leegstaande woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. Dit pand werd afgelopen donderdag nog beschoten. De politie onderzoekt of er een link is met de zes Rotterdamse panden die in de afgelopen weken beschoten zijn.
» NU.nl
maandag 18 mei 2020, 07:21 uur
Woning twee keer doelwit in week tijd: 'Er wonen ook kinderen boven'
RTV RijnmondVoor de tweede keer in een week tijd is de Jagthuisstraat in Rotterdam-West opgeschrikt door harde knallen. Bij een woning ging maandagnacht een explosief af en een paar dagen eerder werd het pand al beschoten. In de straat zitten ook twee basisscholen.
» RTV Rijnmond
maandag 18 mei 2020, 06:53 uur
’Levensgevaarlijke aanslag’ op huis Rotterdam
de TelegraafAlsof er een bom afging. Zo omschrijft buurtbewoner John van Noort de enorme explosie die in de nacht van zondag op maandag rond half drie afging bij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam. Vorige week werd de woning beschoten. Toen prijkten er zes kogelinslagen in de ramen.
» de Telegraaf
maandag 18 mei 2020, 06:40 uur
Explosie in Rotterdamse woning, tweede incident binnen een week
NU.nlOp de begane grond van een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Dit is het tweede incident in de straat in een week tijd. Meerdere personen zijn aangehouden.
» NU.nl
maandag 18 mei 2020, 06:39 uur
Explosie bij woning in Rotterdam, huis werd eerder ook al beschoten
Hart van NederlandDe politie heeft in Amsterdam twee verdachten aangehouden na een explosie in een portiekwoning in de Jagthuisstraat in Rotterdam. De explosie ontstond in de nacht van zondag op maandag door een explosief van buiten de woning, die recentelijk ook al werd beschoten, aldus de politie. Er zijn geen gewonden gevallen.
» Hart van Nederland
maandag 18 mei 2020, 04:27 uur
Explosie bij woning in Jagthuisstraat; twee personen aangehouden
RTV RijnmondBij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West is maandagnacht een explosief afgegaan. Het gaat om hetzelfde huis dat afgelopen donderdag ook al werd beschoten. Er zijn twee personen in Amsterdam aangehouden.
» RTV Rijnmond
maandag 18 mei 2020, 04:25 uur
Explosie bij woning in Rotterdam, tweede incident binnen een week
NU.nlAan de Jagthuisstraat in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden op de begane grond van een woning, meldt de politie. Er zijn meerdere personen aangehouden. Het is het tweede incident in de straat in een week tijd.
» NU.nl
maandag 18 mei 2020, 03:51 uur
Explosie bij woning Rotterdam, veel schade
NOSIn de Rotterdamse wijk Nieuwe Westen is een explosie geweest in of bij een woning. Het pand aan de Jagthuisstraat is zwaar beschadigd geraakt. Volgens de politie zijn er voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.
» NOS
maandag 18 mei 2020, 03:29 uur
Aanslag op eerder beschoten woning
HardnieuwsROTTERDAM - Maandagmorgen 18 mei rond 2.25 uur heeft een aanslag op een eerder beschoten woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam plaatsgevonden. In het portiek zou een explosief zijn gegooid, waarna een auto hard is weggereden. Door de klap van de explosie zijn een aantal kozijnen eruit gesprongen.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rotterdam

2 juni 11:25Aboutaleb: Maximaal 80 demonstranten op Schouwburgplein in Rotterdam
31 mei 22:05Meerdere arrestaties na achtervolging vanaf camping in Aalst
31 mei 13:05Duo neergeschoten in Rotterdam, twee tieners opgepakt
31 mei 12:21Arnhemmer zwaargewond bij steekpartij in woning Rotterdam; verdachte is plaatsgenoot
31 mei 06:53Gewonden en twee aanhoudingen bij schietpartij in Rotterdam-Noord
29 mei 17:46Man heeft voor ruim 5 ton aan cash in bigshopper
29 mei 16:59Doodgeschoten man in Rotterdam was bekende van de politie
29 mei 15:32Explosie in Rotterdamse woning: 'Er zat een colafles aan zijn lichaam gesmolten'
29 mei 14:35Buurt geschrokken na liquidatie 30-jarige man in IJsselmonde
29 mei 09:18Man (30) geliquideerd in Rotterdam
29 mei 08:09Twee aanhoudingen na fatale schietpartij Rotterdam
28 mei 18:10Tieners mishandelen man in Ommoord
28 mei 06:26Verwarde man dreigt woning op te blazen
27 mei 18:49OM Rotterdam weer in de fout met afluisteren journalist
27 mei 15:56Arnhemmer krijgt 10 jaar cel en tbs voor gijzeling, afpersing en verkrachting
27 mei 10:41‘Hoofdagent verdacht door onderschepte pgp-berichten’
26 mei 17:17‘Noodzakelijke’ verplaatsing Zesdaagse Rotterdam
26 mei 11:46'Mogelijk fraude gepleegd bij thuiszorgorganisatie Naborgh'
25 mei 15:43Automobilist komt om bij frontale botsing met lege RET-bus
25 mei 06:57Verdacht pakketje blijkt een postpakket te zijn
RSS.