menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Rotterdamse winkels ook op zondag eerder dicht vanwege verwachte drukte

zondag 29 november 2020, 05:51 uur

Winkels in delen van Rotterdam gaan ook zondagmiddag eerder dicht dan gepland. Burgemeester Aboutaleb heeft die maatregel aangekondigd vanwege de verwachte drukte. De maatregel geldt niet voor supermarkten.

Waar: Kalverstraat in Rotterdam

» RTV Rijnmond


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: Kalverstraat


zondag 29 november 2020, 00:20 uur
LIVE | Gemeente Rotterdam gebiedt winkeliers ook zondag eerder de deuren te sluiten
Brabants DagbladWinkeliers in het centrum van Rotterdam, Alexandrium en op het Zuidplein moeten net als zaterdag ook zondag om 17.00 uur hun deuren sluiten. De gemeente Rotterdam heeft daartoe besloten nadat het zowel vrijdag als zaterdag te druk werd op die plekken en mensen niet voldoende afstand tot elkaar konden houden. Het Amerikaanse Pfizer is gestart met cargovluchten om zijn coronavaccin te vervoeren voor distributie zodra het is goedgekeurd.
» Brabants Dagblad
zaterdag 28 november 2020, 16:26 uur
Topdrukte in Rotterdam: '"Laten we naar de stad gaan", zei mijn vrouw'
RTV RijnmondGemeente Rotterdam heeft zaterdag opgeroepen om niet meer te gaan winkelen in het centrum van de stad, Alexanderium en Zuidplein. Het was namelijk te druk in de stad geworden.
» RTV Rijnmond
zaterdag 28 november 2020, 16:10 uur
Eindhoven sluit alle winkels vanwege enorme drukte in de binnenstad
Omroep BrabantVanwege de enorme drukte in de binnenstad heeft de gemeente Eindhoven zaterdagmiddag om vier uur alle winkels gesloten. Sinds drie uur werden al geen nieuwe klanten meer toegelaten in de winkels. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven riep inwoners van zijn stad zaterdagochtend al dringend op om niet massaal naar het centrum te komen om sinterklaasinkopen te doen, omdat dit een groot risico inhoudt qua verspreiding van het coronavirus.
» Omroep Brabant
zaterdag 28 november 2020, 15:53 uur
Rotterdam en Eindhoven sluiten winkels eerder, ook drukte in andere steden
NU.nlIn de gemeenten Rotterdam, Eindhoven en Dordrecht gaan zaterdag winkels in het centrum eerder dicht vanwege de drukte in de winkelgebieden. Ook Amsterdam en een aantal andere gemeenten roepen zaterdag op niet meer naar het centrum te komen omdat het te druk is in de winkelgebieden.
» NU.nl
zaterdag 28 november 2020, 15:22 uur
Winkels in drie steden eerder dicht door drukte
de TelegraafDe winkels in Eindhoven en Dordrecht zijn zaterdagmiddag op last van de gemeente eerder dichtgegaan vanwege te grote drukte. Eerder had Rotterdam al besloten dat winkeliers om 17.00 uur hun deuren moeten sluiten en geen klanten meer binnen mogen laten. Vanaf 18.00 uur moeten ze volledig op slot zijn.
» de Telegraaf
zaterdag 28 november 2020, 12:09 uur
Winkels in centrum Rotterdam zaterdag weer eerder dicht, ook in Amsterdam ’te druk’
de TelegraafIn het centrum van Rotterdam moeten de winkels zaterdag om 17.00 uur de deuren sluiten en mag er geen klant meer naar binnen. Vanaf 18.00 uur moeten de winkels helemaal dicht. Dat geldt niet voor supermarkten.
» de Telegraaf
zaterdag 28 november 2020, 11:45 uur
Steden willen grote drukte zoals vrijdag voorkomen, winkels Rotterdam vandaag eerder dicht
Hart van NederlandOm situaties zoals vrijdag te voorkomen, heeft de gemeente Rotterdam besloten zaterdag de winkels in het centrum eerder te sluiten. Ook de gemeente Eindhoven dreigt met die maatregel en in Den Haag roept het bestuur de bezoekers op een bezoek uit te stellen. Wie in Rotterdam nog om een boodschap wil gaan, moet dat voor 17.00 uur doen.
» Hart van Nederland
zaterdag 28 november 2020, 11:38 uur
Gemeenten waarschuwen voor drukte in winkelgebieden
NU.nlRotterdam, Amsterdam, Eindhoven en een aantal andere gemeenten waarschuwen zaterdag voor drukte in het centrum, nadat het een dag eerder in meerdere winkelgebieden in het land te druk was geworden. Veel winkels bieden deze week vanwege Black Friday extra kortingen aan, waardoor er meer winkelend publiek op de been is dan normaal.
» NU.nl
zaterdag 28 november 2020, 11:27 uur
Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam opnieuw eerder vanwege ‘onverantwoorde drukte’
BN DeStemBurgemeester Aboutaleb heeft besloten dat ook vandaag alle winkels in het centrum van Rotterdam eerder moeten sluiten, omdat hij opnieuw extreme drukte voorziet. Vanaf 17 uur mogen klanten de winkels niet meer in. Vanaf 18 uur moet iedereen de winkels verlaten hebben. Volgens de winkeliers is dit niet de juiste oplossing om drukte te voorkomen.
» BN DeStem
zaterdag 28 november 2020, 11:27 uur
Binnenstad Eindhoven en Rotterdam eerder dicht om ‘onverantwoorde drukte’
de GelderlanderBurgemeester Aboutaleb heeft besloten dat ook vandaag alle winkels in het centrum van Rotterdam eerder moeten sluiten, omdat hij opnieuw extreme drukte voorziet. Vanaf 17 uur mogen klanten de winkels niet meer in. Vanaf 18 uur moet iedereen de winkels verlaten hebben.
» de Gelderlander
zaterdag 28 november 2020, 11:08 uur
Opnieuw maatregelen in binnenstad Rotterdam: winkels uur eerder dicht
RTV RijnmondOok zaterdag worden er maatregelen in het centrum van Rotterdam genomen, om eenzelfde scenario als vrijdag te voorkomen. Toen moesten rond 19:15 uur de winkels per direct dicht, omdat het te druk was. De gemeente roept iedereen op het centrum te mijden.
» RTV Rijnmond
zaterdag 28 november 2020, 10:59 uur
Rotterdam sluit winkels eerder, oproepen om weg te blijven uit stadscentra
NOSRotterdam sluit de winkels in het centrum vanwege de verwachte drukte vandaag opnieuw eerder dan normaal. In verband met de Black Friday-drukte sloot burgemeester Aboutaleb gisteren de winkels aan het begin van de avond. Vandaag doet hij dat voor nieuwe klanten vanaf 17.00 uur.
» NOS
zaterdag 28 november 2020, 10:36 uur
Heel druk in steden: winkels moesten soms eerder dicht
NOSHet is vandaag in veel grote steden ontzettend druk. Veel mensen willen winkelen omdat veel winkels dit weekend veel korting geven. Gemeentes maken zich zorgen. Door de drukte houdt niet iedereen zich aan de corona-regels.
» NOS
zaterdag 28 november 2020, 08:30 uur
Lees hier alles terug over de abrupt geëindigde Black Friday koopavond
RTV RijnmondAlle winkels in het centrum van Rotterdam moesten vrijdagavond rond 19:15 uur per direct dicht omdat het te druk was. Het winkelend publiek stroomde massaal door de straten op weg naar huis. Mocht je het gemist hebben; wij zetten de feiten op een rijtje.
» RTV Rijnmond
vrijdag 27 november 2020, 21:07 uur
Video | Drone roept winkelend publiek op naar huis te gaan in Rotterdam
NU.nlBurgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft vrijdag alle winkels in de binnenstad laten sluiten. Vanwege Black Friday was het in het centrum te druk geworden. Een drone riep het winkelend publiek op naar huis te gaan.
» NU.nl
vrijdag 27 november 2020, 20:35 uur
Winkels dicht en Koopgoot afgesloten: 'Het zijn vooral jongeren die nu nog op straat zijn'
RTV RijnmondDe winkels in het centrum van Rotterdam zijn vrijdagavond dicht gegaan op last van burgemeester Aboutaleb. Ook is de Koopgoot afgesloten voor publiek. Het was onwijs druk in de stad. Er stonden lange rijen met koopjesjagers. Om 19:15 uur werden de eerste mensen winkels uitgestuurd.
» RTV Rijnmond
vrijdag 27 november 2020, 20:20 uur
Directeur winkelondernemers: 'De term 'Black Friday' is te veel geframed'
RTV RijnmondHet is vrijdag tijdens 'Black Friday' zo druk geworden in het (winkel)centrum van Rotterdam, dat burgemeester Ahmed Aboutaleb in het begin van de avond alle winkels heeft gesloten. Een probleem dat de winkeliers niet konden voorkomen, vindt Dominique van Elsacker, directeur van de winkelondernemers.
» RTV Rijnmond
vrijdag 27 november 2020, 19:55 uur
Burgemeester Rotterdam sluit alle winkels in centrum wegens extreme drukte
de StentorAlle winkels in het centrum van Rotterdam moeten per direct dicht. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten omdat het er extreem druk is. Drommen mensen zijn op de stad afgekomen voor Black Friday-deals.
» de Stentor
vrijdag 27 november 2020, 19:52 uur
Rotterdam sluit alle winkels om drukte, in andere steden waarschuwingen
NU.nlIn verschillende grote steden was het vrijdag te druk door Black Friday. In onder meer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven riepen de gemeenten en veiligheidsregio's op om met het oog op het coronavirus niet meer te komen winkelen. De drukte in Rotterdam nam maar niet af, dus heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdagavond besloten alle winkels in het centrum te sluiten.
» NU.nl
vrijdag 27 november 2020, 19:52 uur
Alle winkels in Rotterdam dicht vanwege grote drukte door Black Friday
de TelegraafHet is vrijdagavond zo druk geworden in het centrum van Rotterdam dat de burgemeester heeft besloten voortijdig alle winkels te sluiten. De gemeente zegt dat dit in overleg met de winkeliers is gegaan. „Voor iedereen geldt het dringende advies om het centrum te verlaten”, twittert de gemeente Rotterdam.
» de Telegraaf
vrijdag 27 november 2020, 19:46 uur
Burgemeester Aboutaleb sluit alle winkels in het centrum van Rotterdam wegens extreme drukte
PZCAlle winkels in het centrum van Rotterdam moesten vanavond per direct dicht. Dat besloot burgemeester Ahmed Aboutaleb omdat het er extreem druk was. Drommen mensen waren op de stad afgekomen voor Black Friday-deals.
» PZC
vrijdag 27 november 2020, 19:37 uur
Burgemeester Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam om 'dramatische drukte'
NOSAlle winkels in het centrum van Rotterdam zijn op last van burgemeester Aboutaleb eerder dichtgegaan. Aboutaleb greep rond 19.10 uur in omdat het te druk was in de stad.
» NOS
vrijdag 27 november 2020, 19:34 uur
Rotterdam sluit alle winkels in centrum vanwege 'aanhoudende drukte'
RTV RijnmondAlle winkels in het centrum van Rotterdam zijn per direct gesloten. Het is te druk in het centrum van de stad en die drukte neemt maar niet af. Daarop heeft burgemeester Aboutaleb besloten om alle winkels te sluiten.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Rotterdam

25 januari 20:27Liveblog: Rellen in Rotterdam, Aboutaleb kondigt noodbevel af, politie zet traangas in
25 januari 10:13Tennisser Gaël Monfils verdedigt zijn titel in Ahoy
24 januari 11:34Vijf aanhoudingen na beroving Denenburg
23 januari 16:07Uitslaande brand Hoogvliet legt keuken in de as
23 januari 00:10Man gebruikt angst voor spinnen als excuus voor te hard rijden
22 januari 13:47GGD: Geen grote verspreiding van Britse variant in gemeente Lansingerland
22 januari 06:19Rotterdams onderzoekscentrum moet Nederland beter voorbereiden op toekomstige rampen
22 januari 00:59Feyenoord Basketball: 'We kunnen wel moeilijk gaan doen, maar we moeten het nemen zoals het is'
21 januari 13:04Straf voor gewelddadige verkrachting in Rotterdam in beroep verdubbeld
21 januari 06:49Stormschade na flinke windstoten, tijdje geen HSL-treinen tussen Brabant en Rotterdam
20 januari 10:32Brandweer stuit bij het blussen van een brand in Hoogvliet op wietplantage
19 januari 17:37Overvaller belwinkel verlaat gewond het pand en laat roze rolkoffer achter
19 januari 17:34Toernooidirecteur Krajicek over strikken Nadal: 'Hij wilde hier gewoon heel graag spelen'
19 januari 16:25Politie: verband tussen Rotterdamse schietpartijen
18 januari 15:55Wie overviel supermarkt Bredenoord?
18 januari 06:18Fietser (15) gewond na aanrijding met auto in Nesselande
16 januari 23:15Bas Nijhuis en Roger Schmidt opnieuw in de clinch: "Heeft hij dat echt gezegd?"
16 januari 14:19Honderden Feyenoord-fans juichen spelers toe voor klassieker tegen Ajax
15 januari 17:38’Politie zoekt ontsnapte gevangene in Rotterdam met helikopter’
15 januari 14:21Politie zoekt getuigen van incident met vuurwerk
RSS.