menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Lombardijen-Rotterdam - Politie zoekt getuigen van meerdere vernielingen in Lombardijen

zondag 3 januari 2021, 15:07 uur

Zaterdagavond 2 januari ontplofte er vermoedelijk een vuurwerkbom bij een pand van de gemeente op de Dantestraat in Rotterdam. Er vielen gelukkig geen gewonden. De afgelopen dagen waren er meer incidenten in Lombardijen. Er is een onderzoek gestart en politie zoekt getuigen.

Waar: Dantestraat in Rotterdam

Rond 22.00 uur was er gisteravond een enorme knal te horen, vermoedelijk door een vuurwerkbom, op de Dantestraat. De ruiten van het gemeentepand vlogen er uit. Door de ontploffing brak er brand uit. De brandweer had dit snel onder controle. Er vielen gelukkig geen gewonden.  Wel moesten meerdere bewoners van de bovengelegen appartementen hun woning uit. Zij konden gisteravond weer terug in hun woning. Er wordt uitgebreid (buurt)onderzoek gedaan. Er zijn camerabeelden en sporen veilig gesteld. Uit eerste onderzoek is gebleken dat drie mannen er vandoor zijn gegaan. Zij droegen donkere kleding en capuchons over hun hoofd. Meerdere incidenten De afgelopen dagen waren er meer incidenten in Lombardijen. Zo ontstond er op 31 december brand nadat er vuurwerk was ontploft bij twee scholen aan de Catullusweg. Afgelopen nacht was het raak op de Horatiusstraat. Hier werd door een man in donkere kleding met capuchon over het hoofd zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht bij een woning met een ravage tot gevolg. In totaal zijn hier drie mannen in donkere kleding weg gerend. In een woning op de Ogiersingel werd zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid. Op de Moliereweg ging een busje van de gemeente in vlammen op na een vuurwerkbom. Verscherpt toezicht “Werkelijk bizar en onacceptabel” zegt de leider van het onderzoek. “Gelukkig raakten er bij al deze incidenten niemand gewond, maar je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren.” Het is nog onduidelijk of de incidenten met elkaar te maken hebben. “Dit wordt tot de bodem toe uitgezocht. Het onderzoek is nog in volle gang. Er zijn diverse camerabeelden vanuit verschillende hoeken in beslag genomen en deze worden nu bekeken. We hebben daarnaast ook zeker aandacht voor de bewoners, want we kunnen ons goed voorstellen dat men enorm geschrokken is.” De aankomende dagen wordt er herkenbaar en in burger verscherpt toezicht gehouden in de omgeving.  Ook worden er binnenkort mobiele camera’s geplaatst. Informatie Heeft u iets gezien op zaterdagavond rond 22.00 uur op de Dantestraat. Heeft u de mannen in donkere kleding gezien en heeft u een aanvullend signalement? Dan komt het team graag met u in contact. Ook zijn we op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over de andere incidenten. Wellicht zijn er mensen die camerabeelden hebben? Alle informatie is welkom. Melden kan via onderstaand formulier of via 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Brand in Rotterdam
Overlast/Vandalisme in Rotterdam
Vuurwerk in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.87477 / 4.52794 Dantestraat


zondag 3 januari 2021, 21:11 uur
Grote schade aan pand gemeente door vuurwerkbom Rotterdam
Blik op NieuwsZaterdagavond ontplofte er vermoedelijk een vuurwerkbom bij een pand van de gemeente op de Dantestraat in Rotterdam waardoor grote schade is ontstaan. 'Er vielen gelukkig geen gewonden. De afgelopen dagen waren er meer incidenten in Lombardijen. Er is een onderzoek gestart en politie zoekt getuigen', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 3 januari 2021, 18:22 uur
Verscherpt toezicht in Rotterdam-Lombardijen na meerdere incidenten met zwaar vuurwerk
RTV RijnmondDe politie gaat in de Rotterdamse wijk Lombarbijen extra toezicht houden na een paar incidenten met zwaar vuurwerk de afgelopen dagen. Daarbij raakten een pand van de gemeente, woningen en een auto zwaar beschadigd.
» RTV Rijnmond
zondag 3 januari 2021, 16:57 uur
Extra toezicht Rotterdam-Lombardijen na vuurwerkbom en andere incidenten
NU.nlDe politie gaat de komende tijd extra surveilleren in de Rotterdamse wijk Lombardijen na meerdere incidenten. Zaterdagavond ontplofte in een gemeentepand aan de Dantestraat een vuurwerkbom. Hierbij raakte niemand gewond, maar bewoners van bovengelegen appartementen moesten wel hun woning uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.
» NU.nl
zondag 3 januari 2021, 16:20 uur
Extra toezicht in Rotterdam-Lombardijen na vuurwerkbom en andere incidenten
NU.nlDe politie gaat de komende tijd extra surveilleren na meerdere incidenten in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Zaterdagavond ontplofte in een gemeentepand aan de Dantestraat nog een vuurwerkbom. Hierbij raakte niemand gewond, maar moesten bewoners van bovengelegen appartementen wel hun woning uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.
» NU.nl
zondag 3 januari 2021, 13:05 uur
Pand en busje gemeente Rotterdam door vuurwerkbom
de TelegraafDe politie heeft nog geen aanhoudingen verricht na de ontploffing van een vuurwerkbom in een pand aan de Dantestraat in Rotterdam. Het explosief werd zaterdagavond vermoedelijk door een raam naar binnen gegooid. Bij de explosie en een daaropvolgende korte brand raakte niemand gewond.
» de Telegraaf
zondag 3 januari 2021, 12:25 uur
Naast vuurwerkbom bij gemeentepand, nog vier incidenten in Lombardijen met zwaar vuurwerk
RTV RijnmondEen paar uur nadat een vuurwerkbom bij een gemeentepand in de Dantestraat ontplofte, moet een busje van de gemeente Rotterdam het ontgelden. Het voertuig vatte rond 3:00 uur vlam op de Molièreweg in Rotterdam-Lombardijen, op een paar straten afstand van het getroffen gemeentepand.
» RTV Rijnmond
zondag 3 januari 2021, 11:39 uur
Vuurwerkbom in gemeentepand Rotterdam en gemeentebusje in vlammen op
NU.nlBij een gemeentepand aan de Dantestraat in Rotterdam is zaterdagavond een vuurwerkbom ontploft. Ook ging een personenbusje van de gemeente in vlammen op na een explosie met mogelijk vuurwerk. Er zijn geen gewonden gevallen.
» NU.nl
zondag 3 januari 2021, 00:38 uur
Vuurwerkbom in pand gemeente Rotterdam gegooid, woningen ontruimd
NOSIn Rotterdam is in een pand van de gemeente een vuurwerkbom ontploft. Volgens de politie is de bom door het raam gegooid waarna er brand uitbrak.
» NOS
zondag 3 januari 2021, 00:10 uur
Vuurwerkbom naar binnen gegooid bij gemeentepand in Rotterdam
NU.nlBij een gemeentepand aan de Dantestraat in Rotterdam is zaterdagavond een vuurwerkbom ontploft. De bom is volgens de politie vermoedelijk door het raam gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen.
» NU.nl
zaterdag 2 januari 2021, 23:13 uur
Woningen ontruimd na explosie in winkelpand in Rotterdam
Hart van NederlandBij een pand in de Dantestraat in Rotterdam is zaterdagavond een vuurwerkbom ontploft. Er brak daarna brand uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.
» Hart van Nederland
zaterdag 2 januari 2021, 23:02 uur
Vuurwerkbom ontploft in Rotterdam, meerdere woningen ontruimd
de TelegraafBij een pand van de gemeente in de Dantestraat in Rotterdam is zaterdagavond een vuurwerkbom ontploft. De bom is volgens de politie vermoedelijk door het raam gegooid.
» de Telegraaf
zaterdag 2 januari 2021, 22:52 uur
Vuurwerkbom ontploft in Rotterdams pand, meerdere woningen ontruimd
RTV RijnmondEen vuurwerkbom is zaterdagavond ontploft bij een gemeentepand in de Dantestraat in Rotterdam. Door de ontploffing brak brand uit in het pand. Meerdere bewoners van de bovengelegen appartementen moesten daardoor hun huis verlaten.
» RTV Rijnmond
zaterdag 2 januari 2021, 22:38 uur
Brand na explosie in winkelpand
HardnieuwsROTTERDAM - Zaterdagavond 2 januari rond 22.10 uur was brand ontstaan na een ontploffing in een winkelpand aan de Dantestraat in Rotterdam.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Rotterdam

24 januari 11:34Vijf aanhoudingen na beroving Denenburg
23 januari 16:07Uitslaande brand Hoogvliet legt keuken in de as
23 januari 00:10Man gebruikt angst voor spinnen als excuus voor te hard rijden
22 januari 13:47GGD: Geen grote verspreiding van Britse variant in gemeente Lansingerland
22 januari 06:19Rotterdams onderzoekscentrum moet Nederland beter voorbereiden op toekomstige rampen
22 januari 00:59Feyenoord Basketball: 'We kunnen wel moeilijk gaan doen, maar we moeten het nemen zoals het is'
21 januari 13:04Straf voor gewelddadige verkrachting in Rotterdam in beroep verdubbeld
21 januari 06:49Stormschade na flinke windstoten, tijdje geen HSL-treinen tussen Brabant en Rotterdam
20 januari 10:32Brandweer stuit bij het blussen van een brand in Hoogvliet op wietplantage
19 januari 17:37Overvaller belwinkel verlaat gewond het pand en laat roze rolkoffer achter
19 januari 17:34Toernooidirecteur Krajicek over strikken Nadal: 'Hij wilde hier gewoon heel graag spelen'
19 januari 16:25Politie: verband tussen Rotterdamse schietpartijen
18 januari 15:55Wie overviel supermarkt Bredenoord?
18 januari 06:18Fietser (15) gewond na aanrijding met auto in Nesselande
16 januari 23:15Bas Nijhuis en Roger Schmidt opnieuw in de clinch: "Heeft hij dat echt gezegd?"
16 januari 14:19Honderden Feyenoord-fans juichen spelers toe voor klassieker tegen Ajax
15 januari 17:38’Politie zoekt ontsnapte gevangene in Rotterdam met helikopter’
15 januari 14:21Politie zoekt getuigen van incident met vuurwerk
14 januari 22:20Rotterdamse woning vier weken dicht na enorme explosie door handgranaat
14 januari 21:04Vuurwerkbommen op scholen en bij politieauto in Rotterdam: hoge beloning voor gouden tip
RSS.