menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Meerdere aanhoudingen na ongeregeldheden bij trainingscomplex Feyenoord

zaterdag 8 mei 2021, 13:54 uur

Op zaterdagochtend verzamelden honderden supporters van Feyenoord zich bij het trainingscomplex om steun te betuigen aan de spelers tijdens de laatste training voor de klassieker tegen Ajax. Na ongeregeldheden met o.a. zwaar vuurwerk zijn er meerdere personen aangehouden en moesten meerdere ME-leden met oorsuizen ter controle naar het ziekenhuis.

Waar: ME blokkeerde de dijk in Rotterdam

Foto: stockfoto politie Naar aanleiding van de vorige laatste training voor de klassieker in januari van dit jaar, was de politie vandaag actief aanwezig rondom het trainingscomplex. In januari hielden supporters zich niet aan de coronamaatregelen en werd er massaal vuurwerk afgestoken. Daarom werd er nu actief gecontroleerd op bezit van vuurwerk en naleving van de coronamaatregelen. Even voor de training startte, rond 10.30 uur, verzamelde grote groepen supporters zich op de dijk en staken daarbij vuurwerk af. Het werd onrustig. De ME voerde charges uit om de rust te laten wederkeren. De ME kreeg het daarbij flink te voorduren, omdat er onder andere stenen en vuurwerk naar hen werden gegooid. Helaas moesten daardoor ook 6 ME-leden met oorsuizen naar het ziekenhuis voor controle. Uiteindelijk keerde door de inzet van de politie de rust terug bij het trainingscomplex. Er zijn in totaal 8 personen aangehouden, onder andere voor in het bezit zijn van zwaar vuurwerk en het stenen gooien naar de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Geweld tegen hulpverleners De politie vindt agressie en geweld tegen medewerkers en hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten en hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld zoals in dit geval het gooien met zwaar vuurwerk wordt niet getolereerd.

Overlast/Vandalisme in Rotterdam
Vuurwerk in Rotterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.89093 / 4.52620 ME blokkeerde de dijk


zondag 9 mei 2021, 12:02 uur
Politiestaking zondagmiddag in Rotterdam gaat niet door
de TelegraafDe staking zondagmiddag van de politievakbonden in Rotterdam gaat niet door. Het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen weer voort te zetten en daarmee is er geen reden meer voor een staking, zegt voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp. De politie wilde het werk neerleggen rond de voetbalwedstrijd Feyenoord - Ajax die om 14.30 uur begint.
» de Telegraaf
zondag 9 mei 2021, 11:43 uur
Klassieker gaat niet door bij politiestaking, besluit is aan de rechter
NU.nlDe gemeente Rotterdam probeert zondag via een kort geding een politiestaking rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax te voorkomen. Als de actie mag doorgaan, is de wedstrijd van de baan. De politiebonden dreigen sinds zaterdagavond met een staking, na botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld.
» NU.nl
zondag 9 mei 2021, 11:34 uur
Politiechef Rotterdam: Klassieker wordt afgelast als staking politiebonden doorgaat
RTV N-HPolitiechef Fred Westerbeke van Rotterdam zegt dat de Klassieker wordt afgelast, als de politiebonden vanmiddag staken. De gemeente Rotterdam heeft vanmorgen een kort geding aangespannen om deze politiestaking rond de Klassieker in De Kuip te voorkomen. De zaak is om 11.15 uur gestart.
» RTV N-H
zondag 9 mei 2021, 10:23 uur
Kort geding mogelijke politieacties rond klassieker gaat door
de TelegraafHet kort geding dat de gemeente Rotterdam heeft aangespannen tegen de politiebonden vanwege mogelijke acties rond de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zondag gaat door. Dat laat een woordvoerder van locoburgemeester Bert Wijbenga weten.
» de Telegraaf
zondag 9 mei 2021, 10:05 uur
Rotterdam probeert politiestaking rond Klassieker via rechter te voorkomen
NU.nlDe gemeente Rotterdam probeert zondag via een kort geding een politiestaking rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax te voorkomen. Het kort geding dient om 11.15 uur. De politiebonden dreigen sinds zaterdagavond met een staking, na botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld.
» NU.nl
zondag 9 mei 2021, 09:38 uur
Kort geding over politiestaking rond wedstrijd Feyenoord-Ajax
RTV RijnmondIn Rotterdam is het kort geding begonnen van de gemeente Rotterdam tegen de politiebonden. De gemeente wil via de rechter een politiestaking rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax voorkomen. De zitting vindt plaats via Skype. Phlip van Es volgt de zaak en doet verslag via Twitter.
» RTV Rijnmond
zondag 9 mei 2021, 09:23 uur
Rotterdam probeert politiestaking tijdens Klassieker te voorkomen via rechter
NOSDe gemeente Rotterdam wil niet dat politieagenten staken tijdens Feyenoord-Ajax. Om 11.15 uur dient een kort geding bij de rechtbank in Rotterdam. Tijdens een gesprek tussen de gemeente, politie en vakbonden om 10.00 uur kwamen de partijen niet nader tot elkaar.
» NOS
zondag 9 mei 2021, 09:03 uur
Ook nu Ajax buit al binnen heeft, vreest Feyenoord ergste in Klassieker
PZCFeyenoord is gebrand op revanche na de nederlaag in Den Haag en Ajax heeft de buit al lang en breed binnen. Maar in Rotterdam ziet vrijwel niemand dat als gunstig vertrekpunt voor de Klassieker van zondag. De vrees is dat de rivaal juist nu vol gas zal geven.
» PZC
zondag 9 mei 2021, 09:00 uur
Gemeente Rotterdam spant kort geding aan tegen politiestaking rond Klassieker
NU.nlDe gemeente Rotterdam probeert zondag een mogelijke politiestaking rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax te voorkomen met een kort geding. Dat dient om 11.00 uur in de rechtbank in diezelfde stad. De politiebonden dreigen sinds zaterdagavond met een staking, na botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld.
» NU.nl
zaterdag 8 mei 2021, 16:47 uur
Spanning rond Klassieker loopt op: politie Rotterdam ’stand by’
de TelegraafDe spanning rondom de Klassieker, zondag tussen Ajax en Feyenoord, loopt flink op. Niet alleen bij de voetballers, maar ook onder supporters en agenten nu aanslagen op woningen en supporterscafés in Rotterdam en Amsterdam zijn gepleegd en zaterdag Feyenoordfans politiemensen belaagden. Bronnen dicht bij de harde kern van Feyenoord spreken van een ’vergeldingsactie’, de politie kan dit niet bevestigen.
» de Telegraaf
zaterdag 8 mei 2021, 15:38 uur
Beelden: Feyenoord-fans belagen ME
de TelegraafBij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn zaterdag agenten bekogeld met vuurwerk, verkeersborden en stoeptegels.
» de Telegraaf
zaterdag 8 mei 2021, 13:31 uur
Ongeregeldheden rond supportersactie bij training van Feyenoord; ME verricht aanhoudingen
de GelderlanderHonderden Feyenoord-supporters hebben zich zaterdagmorgen in aanloop naar de Klassieker van zondagmiddag (14.30 uur) verzameld rondom het trainingscomplex in Rotterdam. Daarbij kwam het tot confrontaties met de politie. Er waren veel agenten op de been en de ME blokkeerde de dijk en verrichte arrestaties.
» de Gelderlander
zaterdag 8 mei 2021, 13:19 uur
Feyenoordfans belagen politie bij laatste training voor Klassieker
NOSPolitie en ME hebben charges uitgevoerd tegen Feyenoordfans die zich bij het trainingscomplex in Rotterdam hadden verzameld. Vanochtend was de laatste training van de club voor De Klassieker tegen Ajax, morgen in De Kuip.
» NOS
zaterdag 8 mei 2021, 12:51 uur
Feyenoord-fans slaags met politie rond laatste training voor duel met Ajax
NU.nlBij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn zaterdag acht supporters aangehouden die slaags waren geraakt met de politie. Ze maakten deel uit van een groep van honderden mensen die agenten met vuurwerk en stenen bekogelden en zich niet hielden aan de coronamaatregelen, zegt een politiewoordvoerder.
» NU.nl
zaterdag 8 mei 2021, 12:23 uur
Feyenoord-fans slaags met ME: ’Ze gooiden vuurwerk, stenen en stukken hout’
de TelegraafBij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn zaterdag meerdere supporters aangehouden die slaags waren geraakt met de politie. Ze maakten deel uit van een groep van tientallen Feyenoordaanhangers die agenten met vuurwerk bekogelden en zich niet hielden aan de coronamaatregelen, zegt een politiewoordvoerster. Ze kon nog niet zeggen hoeveel supporters precies zijn opgepakt.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Rotterdam

24 juni 13:24Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen mishandeling agent tijdens trouwstoet
24 juni 12:26Voetbalschermen op terrassen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam
24 juni 09:54Eén aanhouding na steekincident bij volkstuincomplex Rotterdam
23 juni 11:19Woning beschoten aan de Josephstraat
22 juni 11:43BLØF organiseert nieuw festival in het najaar: 'HIER' (maar 't is niet hier)
22 juni 10:15Viroloog Koopmans: 'Deltavariant neemt toe, ook in regio Rotterdam'
21 juni 16:16Politie neemt 820 kubieke meter illegaal gekapt hout in beslag
20 juni 15:24Scooterrijder zwaargewond door aanrijding; automobilist opgepakt voor rijden onder invloed
20 juni 01:03Man neergeschoten in Rotterdamse avondwinkel, politie zoekt dader
19 juni 09:57Lees hier terug hoe Feyenoordsupporters zich uitspreken over Feyenoord City
17 juni 22:01Man opgepakt na bedreigen gemeenteraadsleden rond Feyenoord City
17 juni 16:31Man neergestoken in Rotterdam: verdachte gevlucht
17 juni 14:29Jeugddetentie voor brandstichting in Rotterdams theater
17 juni 00:40Persoon zwaargewond bij vechtpartij, verdachtes aangehouden
16 juni 13:40Verdachte opgepakt voor gooien handgranaat naar woning
16 juni 13:17HTM-directeur: 'Bij veel woningbouw moet ook ov meegroeien'
16 juni 09:2822-jarige vrouw aanhouden kort na overval supermarkt Voorschoterlaan
15 juni 15:26Daniel D. (40) stak moeder dood in bijzijn van kinderen: drie jaar cel én tbs met dwangverpleging
15 juni 10:00Zeeuwse Karin is komende jaren dagelijks op alle 400 treinstations te horen
14 juni 14:19Politie schiet man met vuurwapen neer in Rotterdam
RSS.