menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Getuigenoproepen en beelden van verdachten in Bureau Rijnmond

woensdag 2 juni 2021, 13:31 uur

Deze week weer veel zaken in Bureau Rijnmond, waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp inroepen van de kijker bij het oplossen van misdrijven.

Waar: Lusthofstraat in Rotterdam

Naast enkele overvallen is er ook aandacht voor een diefstal van postpakketten. Bij die diefstal bleek maar weer dat het dragen van een PostNL jas niet betekend dat je daar ook voor werkt.

In de uitzending wordt ook een oproep gedaan voor getuigen van een brandstichting aan de Schaarweide in Rotterdam en er worden beelden getoond van een pinner (met een gestolen pas) en een overvaller aan de Lusthofstraat. Er is ook aandacht voor een onderzoek naar overvallen op- en inbraken bij bekende/vermogende Nederlanders.

Aan de Kringdans in Capelle aan den IJssel is vrijdag het lichaam gevonden van een bewoner. Hij bleek door misdrijf om het leven gekomen. De politie doet een getuigenoproep in de hoop deze trieste zaak op te kunnen lossen. Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur). Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92249 / 4.48654 Lusthofstraat
Lusthofstraat in Rotterdam


dinsdag 1 juni 2021, 10:33 uur
Beelden en beloning in onderzoek naar reeks overvallen op bekende Nederlanders
Politie.nlDe politie geeft bewakingsbeelden vrij van verdachten in het onderzoek naar de overvallen op en woninginbraken bij vermogende Nederlanders. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft bovendien een beloning uit.
Een groot onderzoek startte vorig jaar nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) van de politie eenheid Rotterdam, een patroon zagen. Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld. Aanhoudingen Dinsdag 8 december vorig jaar werden al zeven mannen aangehouden en op 18 maart een achtste. Hij werd in het buitenland aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 32 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse overvallen en woninginbraken in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, Ridderkerk en Uden. Lees ook https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Zeven verdachten zitten nog altijd vast. Camerabeelden In het onderzoek zijn nog meer verdachten naar voren gekomen waar het RTO graag meer informatie over wil hebben. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond worden op 1 en 3 juni beelden getoond. Beloning De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft ook een beloning uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de tot nu toe nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook kan relevantie informatie, die nog niet eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, over de al bekende verdachten een toekenning van (een deel van) de beloning opleveren. Informatie? Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan op de volgende manieren. 

» Politie.nl
dinsdag 1 juni 2021, 21:29 uur
Politie looft beloning van 10.000 euro uit voor tip in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
de StentorDe hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Dat werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook werden er bewakingsbeelden van de verdachten getoond.
» de Stentor
dinsdag 1 juni 2021, 21:29 uur
Politie looft beloning van 10.000 euro uit voor tip in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
de GelderlanderDe hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Dat werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook werden er bewakingsbeelden van de verdachten getoond.
» de Gelderlander
dinsdag 1 juni 2021, 15:53 uur
OM looft beloning uit in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
PZCHet Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. In het programma Opsporing Verzocht wordt vanavond de hoogte van de beloning bekendgemaakt.
» PZC



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Rotterdam

25 maart 09:39'Telefoon met foto's van drugslab gevonden op plek van explosie Schammenkamp'
24 maart 14:30Vrouw opgepakt voor poging doodslag na gooien lachgascilinders naar politie
21 maart 17:06Drie Britse militairen aangehouden na incidenten in centrum van Rotterdam
20 maart 16:21Steekincident in supermarkt aan Nieuwe Binnenweg
19 maart 19:27Marathonloper Frank Futselaar wil in Rotterdam olympische limiet halen, maar hij is niet welkom
18 maart 22:03Ronnie Flex organiseert protest tegen platenlabel Top Notch in Rotterdam
17 maart 22:34Douane vindt 600 kilo cocaïne in container met klassieke auto’s
17 maart 21:07Hoe Suzanne Schulting op weg naar het ziekenhuis alsnog goud won
16 maart 18:55Man (37) in Rotterdamse woning doodgestoken
16 maart 05:58112-nieuws: drugsafval Breda opgeruimd • man heeft celstraf tegoed
15 maart 12:45Titelverdedigster Suzanne Schulting op WK met overmacht naar halve finales 1500 meter
14 maart 17:49Man moet zes jaar cel in voor dodelijk ongeluk
13 maart 12:04Drie personen aangehouden na schietpartij in Rotterdam
12 maart 22:01Explosie bij woning in Rotterdam | 1.100 kilo coke in container met ananassen
11 maart 20:00Nieuwbouwwijk al halfjaar in het donker: ‘Geleerd mensen aan stem te herkennen’
11 maart 19:16Programma WK shorttrack | Bekijk hier wanneer de Nederlanders in actie komen in Rotterdam
9 maart 14:50Woning beschoten aan de Vredenoordlaan
8 maart 20:30A20 dicht vanwege bouw nieuwe tunnel
7 maart 21:16Cel geëist voor beschieting etalages in Venlo: ‘Geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen’
7 maart 07:21Rotterdam opent aanval op overlast dakloze arbeidsmigranten: ’Afkicken en weer werken’
RSS.