menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Getuigenoproepen en beelden van verdachten in Bureau Rijnmond

woensdag 2 juni 2021, 13:31 uur

Deze week weer veel zaken in Bureau Rijnmond, waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp inroepen van de kijker bij het oplossen van misdrijven.

Waar: Lusthofstraat in Rotterdam

Naast enkele overvallen is er ook aandacht voor een diefstal van postpakketten. Bij die diefstal bleek maar weer dat het dragen van een PostNL jas niet betekend dat je daar ook voor werkt.

In de uitzending wordt ook een oproep gedaan voor getuigen van een brandstichting aan de Schaarweide in Rotterdam en er worden beelden getoond van een pinner (met een gestolen pas) en een overvaller aan de Lusthofstraat. Er is ook aandacht voor een onderzoek naar overvallen op- en inbraken bij bekende/vermogende Nederlanders.

Aan de Kringdans in Capelle aan den IJssel is vrijdag het lichaam gevonden van een bewoner. Hij bleek door misdrijf om het leven gekomen. De politie doet een getuigenoproep in de hoop deze trieste zaak op te kunnen lossen. Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur). Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.92249 / 4.48654 Lusthofstraat


dinsdag 1 juni 2021, 10:33 uur
Beelden en beloning in onderzoek naar reeks overvallen op bekende Nederlanders
Politie.nlDe politie geeft bewakingsbeelden vrij van verdachten in het onderzoek naar de overvallen op en woninginbraken bij vermogende Nederlanders. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft bovendien een beloning uit.
Een groot onderzoek startte vorig jaar nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) van de politie eenheid Rotterdam, een patroon zagen. Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld. Aanhoudingen Dinsdag 8 december vorig jaar werden al zeven mannen aangehouden en op 18 maart een achtste. Hij werd in het buitenland aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 32 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse overvallen en woninginbraken in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, Ridderkerk en Uden. Lees ook https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Zeven verdachten zitten nog altijd vast. Camerabeelden In het onderzoek zijn nog meer verdachten naar voren gekomen waar het RTO graag meer informatie over wil hebben. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond worden op 1 en 3 juni beelden getoond. Beloning De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft ook een beloning uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de tot nu toe nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook kan relevantie informatie, die nog niet eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, over de al bekende verdachten een toekenning van (een deel van) de beloning opleveren. Informatie? Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan op de volgende manieren. 

» Politie.nl
dinsdag 1 juni 2021, 21:29 uur
Politie looft beloning van 10.000 euro uit voor tip in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
de StentorDe hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Dat werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook werden er bewakingsbeelden van de verdachten getoond.
» de Stentor
dinsdag 1 juni 2021, 21:29 uur
Politie looft beloning van 10.000 euro uit voor tip in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
de GelderlanderDe hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. Dat werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook werden er bewakingsbeelden van de verdachten getoond.
» de Gelderlander
dinsdag 1 juni 2021, 15:53 uur
OM looft beloning uit in zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp
PZCHet Openbaar Ministerie in Rotterdam looft een beloning uit voor de tip die leidt tot nieuwe aanhoudingen in de zaken van de overvallen op bekende en vermogende Nederlanders, onder wie Nikkie de Jager en René van der Gijp. In het programma Opsporing Verzocht wordt vanavond de hoogte van de beloning bekendgemaakt.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Rotterdam

4 augustus 07:44Stille tocht voor doodgestoken 15-jarige jongen in Rotterdam
1 augustus 13:11Onrust houdt aan, twee schietpartijen binnen half uur in Rotterdam-Zuid
1 augustus 03:56Schoten gelost op woning en winkelpand
31 juli 17:44Politie zoekt getuigen van schietincident Rotterdam
31 juli 13:00Messengeweld houdt aan: slachtoffer Rick gaat voor de klas praten met jongeren over zijn ervaring
30 juli 15:52Strafrechtelijk onderzoek naar antisemitische muurschildering Berghuis
30 juli 15:33Woede na steekdrama Rotterdam: ’Dit moet stoppen’
30 juli 15:25Schoten gehoord op Persoonsstraat, politie onderzoekt
30 juli 09:53Man beschoten op Beijerlandselaan; verdachte nog spoorloos
29 juli 20:26Rotterdam jaagt hangjeugd weg met zoemende apparaten: ‘Ze dealen drugs’
29 juli 14:59Gewonde bij brand in Rotterdam, zes woningen onbewoonbaar
29 juli 14:00Man die onder invloed vrouw en hondje doodreed moet anderhalf jaar de cel in
29 juli 10:42Wereldberoemd containerschip eindelijk in Rotterdam
28 juli 12:15Rotterdam breidt ’wegjaagsysteem’ uit met 15 zoemende mosquito’s
27 juli 20:05Man ernstig gewond na mishandeling op of vlakbij Coolsingel
27 juli 16:48Overval met veel geweld bij verkoopafspraak in Rotterdam
26 juli 08:26Vier woningen ontruimd nadat scootmobiel vlam vat in Rotterdam-IJsselmonde
25 juli 22:24Bloemenzee voor doodgestoken man (27)
25 juli 22:15Rechtbank Rotterdam vervangt rechters die geheime informatie lazen
24 juli 10:45Dode bij steekpartij in Rotterdam, gewonde verdachten opgepakt in ziekenhuis
RSS.