menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Wie weet meer over handgranaat bij supermarkt Groene Hilledijk?

donderdag 10 juni 2021, 15:29 uur

De politie zoekt naar getuigen die meer kunnen vertellen over een handgranaat die voor de deur van een supermarkt aan de Groene Hilledijk werd neergelegd op maandag 22 februari van dit jaar. Beelden van een man die de granaat neerlegt voor de deur van de winkel werden getoond in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van RTV Rijnmond.

Waar: Groene Hilledijk in Rotterdam

De supermarkt werd op 28 december 2020 ook al beschoten. En in de nacht voor de uitzending van de beelden van de granaatlegger was de supermarkt opnieuw doelwit. Er vond toen een explosie plaats. De politie onderzoekt uiteraard of een en ander verband houdt met elkaar. Waarom de winkel drie keer doelwit was, is onbekend.

Handgranaat Op maandag 22 februari om even voor 07.00 uur loopt een man vanuit de Hendrick Croesinckstraat de Groene Hilledijk op. De man draagt een lange jas, heeft een capuchon op zijn hoofd en een mondkapje voor zijn gezicht. Hij loopt in eerste instantie langs de supermarkt, draait verderop weer om en loopt terug naar de winkel. Hij pakt een handgranaat uit zijn zak en legt deze voor de winkel neer. Te zien is dat hij latex handschoenen draagt. De man loopt vervolgens naar de Hendrick Croesinckstraat en verdwijnt uit zicht.  De politie wil graag weten of iemand deze man herkent, of meer informatie over deze zaak kan geven. Ook als u iets weet over een van de andere twee incidenten dan vraagt de politie u dringend contact op te nemen. Dat kan door het invullen van het tipformulier onder aan deze pagina of bel de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.88767 / 4.50678 Groene Hilledijk


donderdag 10 juni 2021, 12:56 uur
Explosie in winkelpand op de Groene Hilledijk
Politie.nlDonderdagochtend heeft er een explosie plaatsgevonden in een winkelpand aan de Groene Hilledijk. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek.
Rond 02.19 uur kregen wij een melding dat er een harde knal zou zijn gehoord. Als de hulpdiensten ter plaatse komen, is de voorgevel van het pand zwart geblakerd. Een getuige meldt iemand gezien te hebben, die weg is gerend in de richting van de Hendrick Croesinckstraat. Wat de explosie heeft veroorzaakt wordt verder onderzocht. Bureau Rijnmond In de uitzending van donderdag 10 juni wordt er aandacht besteed aan een incident wat zich eerder dit jaar heeft afgespeeld. Er is toen een handgranaat aangetroffen tegen de gevel van hetzelfde winkelpand. Ook heeft er in december vorig jaar een schietincident plaatsgevonden waarbij er is geschoten op het winkelpand. Of er een verband is tussen al deze incidenten wordt nog onderzocht.  Tips Heeft u donderdagochtend 10 juni op of rond de Groene Hilledijk iets verdachts gezien of gehoord, dan komt de politie graag met u in contact. Beschikt u over beelden, zoals een deurbelcamera of dashcam, dan vragen wij u te kijken of daar iets op staat wat verband zou kunnen houden met de explosie.

» Politie.nl
donderdag 10 juni 2021, 10:10 uur
Explosie bij eerder beschoten Rotterdamse supermarkt
CrimesiteEen Caraïbische supermarkt aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid is in de nacht van woensdag op donderdag doelwit geweest van een aanslag met een explosief. Er raakte niemand gewond maar de gevel van de zaak is beschadigd. De explosie vond plaats omstreeks 02.15, aldus de politie.
» Crimesite
donderdag 10 juni 2021, 08:14 uur
Schade aan supermarkt door ontploffing
HardnieuwsROTTERDAM - Donderdagmorgen 10 juni rond 2.15 uur heeft een explosie plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Groene Hilledijk in Rotterdam.
» Hardnieuws
donderdag 10 juni 2021, 05:56 uur
Explosie bij Antilliaanse toko in Rotterdam-Zuid; winkel al vaker doelwit
RTV RijnmondDe gevel van een winkelpand aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt na een explosie. Volgens de politie was de zaak, een Antilliaanse toko, de afgelopen periode al vaker doelwit van soortgelijk geweld. Zo werd de zaak eind vorig jaar beschoten en werd in februari dit jaar een granaat aan de deur gehangen.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Rotterdam

2 augustus 17:28Dinsdagavond stille tocht voor doodgestoken Joshua (15) en oproep voor meer aandacht messengebruik
1 augustus 13:11Onrust houdt aan, twee schietpartijen binnen half uur in Rotterdam-Zuid
1 augustus 03:56Schoten gelost op woning en winkelpand
31 juli 17:44Politie zoekt getuigen van schietincident Rotterdam
31 juli 13:00Messengeweld houdt aan: slachtoffer Rick gaat voor de klas praten met jongeren over zijn ervaring
30 juli 15:52Strafrechtelijk onderzoek naar antisemitische muurschildering Berghuis
30 juli 15:33Woede na steekdrama Rotterdam: ’Dit moet stoppen’
30 juli 15:25Schoten gehoord op Persoonsstraat, politie onderzoekt
30 juli 09:53Man beschoten op Beijerlandselaan; verdachte nog spoorloos
29 juli 20:26Rotterdam jaagt hangjeugd weg met zoemende apparaten: ‘Ze dealen drugs’
29 juli 14:59Gewonde bij brand in Rotterdam, zes woningen onbewoonbaar
29 juli 14:00Man die onder invloed vrouw en hondje doodreed moet anderhalf jaar de cel in
29 juli 10:42Wereldberoemd containerschip eindelijk in Rotterdam
28 juli 12:15Rotterdam breidt ’wegjaagsysteem’ uit met 15 zoemende mosquito’s
27 juli 20:05Man ernstig gewond na mishandeling op of vlakbij Coolsingel
27 juli 16:48Overval met veel geweld bij verkoopafspraak in Rotterdam
26 juli 08:26Vier woningen ontruimd nadat scootmobiel vlam vat in Rotterdam-IJsselmonde
25 juli 22:24Bloemenzee voor doodgestoken man (27)
25 juli 22:15Rechtbank Rotterdam vervangt rechters die geheime informatie lazen
24 juli 10:45Dode bij steekpartij in Rotterdam, gewonde verdachten opgepakt in ziekenhuis
RSS.