menu
zoek

Nieuws Rotterdam

Aanhouding in reeks schietincidenten Feijenoord

woensdag 18 augustus 2021, 10:47 uur

Op 17 augustus hield de politie een 18-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aantal schietincidenten in de wijk Feijenoord in Rotterdam Zuid. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Waar: Ruilstraat in Rotterdam

Beeld: Stockfoto politie In de maanden juli en augustus vond er een tiental schietincidenten plaats in de wijk Feijenoord in Rotterdam Zuid. Om de schietincidenten zo snel mogelijk een halt toe te roepen hebben politie en het OM de capaciteit opgeschaald. Zo kunnen we snel verdachten aanhouden en vervolgen. Goed recherchewerk leidde tot de aanhouding van de 18-jarige Rotterdammer. De politie brengt hem in verband met in ieder geval drie schietincidenten. Op dinsdagavond 17 augustus werd hij door het arrestatieteam aangehouden in een woning in Spijkenisse. Deze woning en de woning waar hij op staat ingeschreven werden beiden doorzocht, hierbij zijn verschillende goederen in beslag genomen. Het onderzoek naar de verdachte en de verschillende schietincidenten gaat verder. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Meld uw info en tips De politie doet er alles aan om het vuurwapengeweld van de afgelopen weken aan te pakken en betrokkenen aan te houden. Daarbij worden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen en is alle hulp welkom. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Gebruik dan onderstaande button om uw tip door te geven of bel 0900-8844. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl. Hoe onbelangrijk sommige informatie ook lijkt, alles kan helpen deze zaken en dus dit geweld op te lossen. Tipgeldregeling Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind  is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Rotterdam. Locatie nieuws: 51.91332 / 4.45025 Ruilstraat
Ruilstraat in Rotterdam


dinsdag 17 augustus 2021, 10:14 uur
Vrouw aangehouden in zaak dodelijk schietincident Ruilstraat
Politie.nlOp 17 augustus hield de politie een 32-jarige Rotterdamse vrouw aan. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 36-jarige Rotterdammer. Hij kwam op 11 juli door een schietincident om het leven op de Ruilstraat in Rotterdam West. De rol van de verdachte wordt nog onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.
Op zondag 11 juli kreeg de politie rond 12.45 uur een melding van een schietincident in een woning op de Ruilstraat in Rotterdam West. Reanimatie mocht niet meer baten, het 36-jarige slachtoffer overleed ter plekke. Er werd direct een groot onderzoek gestart waarbij 20 rechercheurs op de zaak werden gezet. Er werd buurtonderzoek gedaan, camerabeelden werden uitgekeken en er werd gesproken met getuigen. Dit onderzoek leidde naar de 32-jarige vrouw. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 36-jarige bewoner. Wat haar exacte rol is, wordt op dit moment verder onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Tips of informatie? De politie gaat verder met het onderzoek en kan daarbij nog steeds de hulp van getuigen of mensen die meer informatie hebben, goed gebruiken. Weet u iets of heeft u iets gezien op of rond zondag 11 juli, dan komt de politie graag met u in contact. Dat kan via onderstaand tipformulier of door te bellen met de gratis opsporingstiplijn op het nummer 0800-6070. Anoniem informatie delen kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  Of via Team Criminele Inlichten (TCI). Het TCI mag en kan de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. U kunt het TCI bereiken op 088-6617734.  

» Politie.nl
woensdag 18 augustus 2021, 11:25 uur
18-jarige: verdachte schietpartijen Rotterdam-Zuid
CrimesiteDinsdagavond heeft de politie een 18-jarige Rotterdammer gearresteerd omdat die ‘;wordt wordt van betrokkenheid bij een aantal schietincidenten in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Het onderzoek loopt nog en waarschijnlijk volgen er nog meer aanhoudingen. In de maanden juli en augustus vond er een tiental schietincidenten plaats in de wijk Feijenoord.
» Crimesite
dinsdag 17 augustus 2021, 14:52 uur
Politie houdt vrouw (32) aan vanwege dodelijk schietincident Ruilstraat Rotterdam
Blik op NieuwsDe politie heeft dinsdagochtend in Rotterdam een 32-jarige Rotterdamse vrouw aangehouden. 'Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 36-jarige Rotterdammer die op zondag 11 juli door een schietincident om het leven kwam op de Ruilstraat in Rotterdam West', zo meldt de politie dinsdag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 17 augustus 2021, 11:00 uur
Vrouw (32) aangehouden voor dodelijke schietpartij Ruilstraat Rotterdam-West
RTV RijnmondDe politie heeft dinsdag een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op 11 juli. Een 36-jarige Rotterdammer werd doodgeschoten in een huis aan de Ruilstraat in Rotterdam-West. De rol van de verdachte wordt nog onderzocht en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
» RTV Rijnmond
dinsdag 17 augustus 2021, 10:51 uur
Vrouw opgepakt na dodelijk schietincident in Rotterdam
de TelegraafEen 32-jarige vrouw uit Rotterdam is dinsdag opgepakt. De politie denkt dat ze mogelijk betrokken is bij de dood van een 36-jarige Rotterdammer. Die kwam op 11 juli om het leven door een schietincident op de Ruilstraat in Rotterdam.
» de Telegraaf
dinsdag 17 augustus 2021, 10:43 uur
Vrouw gearresteerd om dodelijke schietpartij Rotterdam
CrimesiteDinsdag heeft de politie een 32-jarige Rotterdamse vrouw aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam-West in juli. Daarbij kwam een 36-jarige Rotterdammer om het leven in een woning aan de Ruilstraat. De rol van de verdachte bij de schietpartij (op 11 juli) zegt de politie nog nader te onderzoeken.
» Crimesite



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Rotterdam

19 april 18:10Invallen en drie arrestaties in groot drugsonderzoek Rotterdam
19 april 13:45Zo tellen Rotterdam en Dordrecht af tot de start van de Tour de France Femmes
19 april 11:56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
19 april 07:18Teleurstelling voor Van Gerwen, thuiswedstrijd eindigt weer met nederlaag
18 april 12:50Explosie bij woning in Rotterdam: 21-jarige man uit Tilburg aangehouden
18 april 12:18Rotterdam ruimt bom uit WO II en evacueert bewoners
17 april 17:28Luke Littler heeft boodschap voor ‘zijn’ Manchester United: ‘We moeten Erik ten Hag houden’
17 april 09:13Podcast De Pacer | De zusjes Gonzalez liepen zij aan zij de marathon van hun dromen
16 april 19:06Aanhoudingen in Rotterdam op verdenking plannen aanslagen op Haagse woning
16 april 17:04Ook trams, bussen en metro's zaterdag 3 minuten stil uit protest tegen geweld
16 april 13:58Acht jaar cel voor man die gezin doodreed in Rotterdam
15 april 13:1930 kilo hennep gevonden in haven Rotterdam| Parachutespringer breekt been door ongeluk
14 april 18:51'Haas' Tom Hendrikse pakt brons bij NK en verpulvert pr tijdens marathon Rotterdam
14 april 12:10Nageeye en Bekere zijn voor de tweede keer de beste en winnen de NN Marathon Rotterdam 2024
14 april 09:36Lees terug: Joost loopt 4 kilometer met een bloedneus | Herman loopt in bloedheet bomenpak
14 april 09:1043e NN marathon Rotterdam van start met voor de laatste keer Lee Towers
13 april 04:50Week overlast door werkzaamheden aan het spoor, ook ’s nachts
11 april 16:29Schutter Erasmus MC gefrustreerd over buurvrouw en diploma, zegt OM
9 april 17:37Drie dakloze dertigers op straat in Rotterdam overleden in paar maanden tijd
8 april 08:12Enorme file door ongeval motorrijder én pechgeval
RSS.